Tuesday, October 14, 2008

-:-Baby Sitter-:-

Korang semua sure ada pengalaman tentang bb sitter ni kan??

Aku dah pening pale dengan bb sit alya. Headache beb!! Semalam aku EL..sbb bb sit demam. Hari ni aku dah kembali kerja. Pagi tadi aku antar alya kat bb sit,ni bkn kali pertama alya buat perangai tak nak pada bb sit. Sebelum ni ok jer...lepas kes yang dia mintak full payment tu...terus alya tak nak dekat dia tapi nak dekat jiran bb sit. Aku & hubby aku amat-amat pelik kenapa alya macam tu. Kalau pendapat korang macam mana??

Tengahari ni aku sms bb sit tanya alya ok ke tak?? BB sit call aku..dia ckp alya meragam pagi tadi je nak ikut aku pegi keje. Pastu dia ckp, baru lepas makan nasi. Korang tau dia bagi makan apa?? Nasi dengan sup kambing!!!!!!!!!! Aku dengar terkejut beb...huwaaaaaaa...sian anak aku oiii. Sengal ke apa...bagi budak sup kambing. Dia cakap akak tak bagi daging,bg kuah & sayur-sayur. Kalau korang duduk tempat aku,apa korang akan buat?? Aku dah rasa sengal sangat dengan bb sit alya skrg ni.

9 comments:

supermummy said...

kalau saya, saya cari baby sitter lain secepat yang mungkin..heheh..tapi babysitter yang diperakui bagus dan takdela kasi budak sup kambing

ai said...

EEEEEEEEEEEEEEEE!!! giler arr!! si ely yg dah besar tu pon kalau aku panggang kambing, aku panggangkan dia daging burger. Tak bani aku nk kasi tau!! kuah pon panas le wei! Ade akai ke idak pompuan tu susu??!! iskk

kau kene trus terang le ngan dia susu. apa yg patut, apa yg tak patut! sian alya..

saveme_zero said...

aku mmg tensennnn!!! balik kang aku nak sound panas tahap laserrr. Geram aku...eeeeeeeee

bibu said...

giler...mmg giler bb sitter ko ni..tak abis2..kalo susu kambing leh maap lagi ler...erk..ko mmg hanto anak ko tak bagi bekal ker?

~Atie~ said...

kak sue.....gile kentang bb sit alya....cr org lain la kak...sup kambing dh la panas.......bg budak2 makan...effect perutttt ooooooo....sian alya kak...

saveme_zero said...

korang tahu...mlm td alya tak leh tido...ngis2 dia. hubby aku letak minyak angin...br leh tido..tu pun kejap je...pastu dia ngis blk..aku sapu lg minyak angin...urut2 perut dia...kaki dia. Mmg sengal bb sit alya.

elly said...

ciannya alya kak sue... carik jer bb sit len...

~Eila @ Along~ said...

kak sue..ape punya tebiat bbsitter tu..tu budak ok..bukan org dewasa..sila lempang die laju2...cr org lain arr..ni yg kite tanya..yg kite tak tanya..taktaule ape die bg plak..huii...

Eda said...

x abis2 lag kes bb sit ko erh kak sue..
aku ingatkan ko dah carik pengganti...dari dulu asyik buat pasai je...
sian lak aku dengor..
terpaksa la carik bb sit lain kak sue..
kang apa lak die bag kat alya tu...