Monday, October 20, 2008

Sick..............








Salam semua...
Start khamis lepas,alya demam..sampai le hari ni...huhu..so worried. Bila tengah malam je...start la panas yang membara. Alya sure akan merengek-rengek & menangis. Susah hati beb...huhu. Aku rasa kaki & tangan dia sejok...tapi kepala & badan panas yang amat. Then hari sabtu aku bawa klinik balik sebab ada bintik-bintik merah kat badan alya...takot weiii...huhu...takot denggi.

Terus segera aku ajak en.somi ke klinik...kebetulan lak en.somi ada sportday pagi tu. Aku ingat demam alya dah ok...sebab nak g open house & sebeday...sekali tak ok gak. Tunggu en.somi balik...terus ke klinik. Doc cakap kena demam virus. Lega aku dengar...bukan denggi. Kasi mama demam takpe..jangan alya demam. Bila malam jer..kitaorang gilir-gilir laki bini. Aku tido...en.somi jaga..en.somi jaga...aku tido. Bila dah siang je..demam dia ok...suhu pun dalam 36C...bila malam je suhu dia 39C.

Hari ni demam alya dah kebah tapi lom kuat lagi nak beraksi seperti biasa. Risau gak tengok macam tu...bila nak berjalan jer..terhuyung hayang. Korang ada anak..sure rasa apa yang aku rasakan. Nak makan pun tak lalu...hilang selera. Nak berjalan kemana-mana pun x boleh...takot tiba-tiba demam lak..lagi haru. Takde rezeki aku nak beropen house minggu lepas..takpe la..asalkan alya cepat sembuh...aku tak kisah.

Mama Alya da Vogi..

3 comments:

kasihatie said...

comelnyer gambar alya yg jelir lidah tue.so cute la..heheh

~Eila @ Along~ said...

ala..sian alya..mmg musiam skang ni kak sue..hopefully alya cepat sembuh!

bibu said...

Cian Aya demam ye..cepat2 sembuh ye..next week nak jumpe kawan2 cane? Auntie pon cakit ni..