Monday, December 01, 2008

-:-Aku yang Susah hati-:-

Tak tahu nak mulakan dari mana,tapi aku tengah susah hati. Alya demam balik & batok yang terok. Sabtu lepas aku rasa badan dia macam dedar,cek suhu..tinggi gak then bawa klinik. Doctor yang cek tu,macam cibai tol. Nak tak nak jer. Laki aku cakap,masa nak masuk..dia kelam kabut..kot tengah tengok web porno. Aku geram je. Alya bila batok bunyi macam berkahak,then doc tu cek Lung dia,xde kahak katanya. Then ada demam skit..so dia bagi ubat batok,ubat demam & sakit tekak..pastu caj mahal nak mampos. Sakit je hati aku. Ahad esoknya dah ok skit. Anak makcik aku pulak bertunang semalam,so ikut la pegi menghantar. Time tu alya xde demam dah. Aku cek suhu 36.2. Cadang lepas pegi menghantar tu,nak ke damansara damai. Lepas dah majlis semua,badan alya dah hangat balik. Adoiii..terus segera berangkat pulang. Sampai umah kul 4 lebih,aku bagi alya susu,makan pastu bagi ubat. Then mandikan dia terus,ingat nak tidokan dia..dia x mo tido lak. Main-main je la dengan dia.

Malam tadi pun kejap-kejap dia merengek. Aku dah pesan kat laki aku..tengokkan alya kot aku tido tak sedar. Syukur sangat laki aku yang berjaga tengok alya. Aku tak larat nak bangun dah. Kejap-kejap laki aku bangun lap alya,jelum air asam jawa kat alya. Kul 4 pagi aku bangun buat susu alya,cek suhu..38.3. Ahh kacau...naik lak suhu badan alya ni. Laki aku lap-lap lagi badan alya. Alya pun xde dah merengek sangat. Bangun pagi tadi pun senyap jer. Mungkin tak larat kot. Aku sebenarnya nak EL hari ni tapi laki cakap suh dok umah mak dia. Hangin la kejap aku. Baik aku keje macam tu. Sampai umah mil aku,penuh rakyat-rakyat a.k.a anak buat laki aku. Kalau jenis diam xpe la,ni jenis tak makan saman. Tensen tol aku. Kalau hari ni laki aku dpt GL dari company dia,esok aku nak bawa ampang puteri. Terus jumpa pakar yang hari tu,tengok apa kata dia pulak.

12 comments:

ai said...

elok gi pakar jelah susu..isk! riso le aku..huhuhu

ZiE said...

sian alya.. dah sethn ni memang mcm2 ragam. semoga alya sepat sembuh cepat bawa gi pakar..

ei_da.. said...

sekrg ni sana sini demam.. my hubby pun demam sampai muntah2.. risauuu

Tinie said...

sekarang musim x mnntu
kjp ujan, kjap panas
anak ku pun batok

~Eila @ Along~ said...

kak sue..skang ni mmg musim sakit..neway..baik bawa jumpa pakar..lagi senang!

Mummy ILa said...

sabo kak sue.. jumpa pakar kanak2 je.

mummy teha said...

lah siannye alyaa..kalo aku pon riso gile dh..erm,cpt2 bwk g pakar k.sue,kepala dia tu jage jgn kasi paneh sgt,riso aku...letak kain basah memanjang je ats dahi dia tu..cian alya...

Rafizah Nordin said...

budak kalau demam panas bahaye la sue...g pakar...

Bibu said...

la cian Alya ni..a'ah jupe pakar je..senang nak taw ape doc nak explain..aku pon kalo anak2 cam ni..2 kali jupe doc pon tak elok aku pegi jupe pakar je..mhl pon mhl ler..janji derang tak ape2

saveme_zero said...

TQ to kawan-kawan. insya allah aku bw rabu ni. hrp xde apa2 la.

Nur Syafawati said...

sue..wisau lak aku dgr pasal alya ni..demam dia on off yer...adeh..yela sue..betul kate kawan2..kalau berlarutan gak..bwk gi pakar aje..cepat je result nyer..aku doakan alya x ape2..aminnn

kirana-ummikmal said...

sian alya....mcm ikmal dulu la kak sue...
alepas setahun jek asik2 demam....keabah 2,3 ari demma balik...sampai warded bagai...
tapi alhamdulillah lepas mkn madu khaula tuh...kesihatan record dye..amat lah baik!!~