Thursday, November 13, 2008

-:-Jalan-jalan di Mines-:-

Semalam balik keje terus ke rumah mil sebab aku antar alya kat sana tapi SIL yang jaga. Sampai je umah MIL aku,MIL aku cakap alya macam nak demam. Kejap tangan,kejap kaki sejok kejap panas. Aku rasa badan dia takde lak. Pastu aku cakap,maybe dia ikut aku kot jenis badan panas. Kalau orang pegang aku,sure kata aku demam. Pastu En.somi pun balik,berkemas-kemas nak berangkat pulang kerumah. Time tu tengah susukan alya,abis kuar air susu. Geram tol aku dengan Avent ni. SIL aku cakap dua,tiga kali betulkan masih kuar jugak. Then en.somi cakap kita cari la nanti yang lain. Dalam kete en.somi tanya aku.

En.somi: Kita nak pegi mana ni sayang?
Aku: Erm...ila cakap brand MAM bagus tapi tak tau kat mana ada. Jap-jap nak sms ila tanya. (tunggu punya tunggu,ila tak balas sms aku. Terus aku call,x jawab pulak)

En.somi: Macam mana sayang?? JJ Maluri ada tak??
Aku: Tah le yang,kita pegi je la
En.somi: Dah le sana jem
Aku: a'ah la yang..dah le tadi hujan lebat lagi la jem,tak yah la pegi sana. Kita pegi Mines la. Sana banyak butik baby.
En.somi: ok jom
AKu: Sonoknya nak pegi jalan-jalan..hehehe

Sampai mines cari parking,terus merayap mencari butik baby. Tengok kat guidance map tu,langsung tak paham. So merayap je la mencari. Jumpa anakku,ada brand anakku & avent. Then jalan lagi masuk guardian,bajet nak beli drapolene. En.somi merayap-rayap dengan alya dalam guardian,aku pun follow sekali nampak botol susu. Belek-belek,dr Brown pun ada. Setelah pikir masak-masak,aku pun beli dr Brown & puting Level 3. Then masuk balik anakku,beli puting avent lak sebab botol masih elok. Alya suka minum air kosong,sayang lak nak buang just gantikan jer putingnya. Dah abis shopping,perut lak lapar.

Aku: Nak makan apa yang,lapar ni.
En.somi: Sayang nak makan apa??
Aku: Kenny la yang,tak pun Nandos..hehehe
En.somi: Sayang belanje,orang ON je.
AKu: OK..no problem yang.

Terus mencari Kenny rogers,dapat lak duduk kat tepi kolam..syok jer. Alya macam biasa la..buat macam-macam keje. Bila dapat lepas,abis dia round-round mines tu. Aku yang canguk dok kat tempat duduk sorang. Ayah dia melayan dia la. Sampai je makanan terus panggil en.somi makan. Then letak alya dalam bb chair tu bagi dia makan gak. Selera tol alya makan macaroni cheese. Banyak gak la aku suap dia. Dah kenyang,apa lagi..balik la..hehehe.

video

14 comments:

NUR SYAFAWATI SHAMIOON said...

makkk oiii...alya dah pakai doktor coklat tuuuuuuu..cayala..untung nye alya..huhuh..lepas avent dr.coklat..hmm..sedapnyer makan kenny..si alya mcm biase eh..x moh dok diam..melulu je jalan..x pandang kiri kanan..hehehe.

~Eila @ Along~ said...

wah kak sue..best ke ke kenny tu..eila tak pernah makan kat situ..hehe

ZiE said...

sedapnya kak sue order.. nyum nyum..

Rafizah Nordin said...

aduiii syedapnye kenny...tinginnye aku tp sofie aku tak kenan lak...uwaaaa

mummy-izz said...

rajin2 basuh botol ye puan suraya.

DR.BROWNS ni mengajar ibuk2 erti kebersihan yg menyeluruh tapi hasilnya cukup terbaik utk anak & ibu.

hehehe.. aku dah setahun guna dr.brown.. mmg puas hati & berbaloi dgn hegenye..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
nengok barang baby terasa x sabar-sabar nak baby lagi, tapi tulah belum ader rezeki lagi

nasz said...

amboi, alya, best nye dpt botol baru... yg best tgk aksi alya, buat mcm2 kerja...

~Atie~ said...

kak sueeeeeee....sedapnye kenny rogers....atie dpt voucher free kenny rogers pun tak gi makan lagi...ekekekke

kasihatie said...

tima kacih atas nasihat yg diberikan.takut gak nak kahwin nie.tambah2 atie duk jauh ngan bakal suami nnti.arap2 cinta kami berkekalan hendaknya..

ellydanish said...

sedapnye ayam kenny...lapo le pulak tgk...danish sib baik pki puting ape pun leh msok molot..kahhhh

~~ciklinn~~ said...

kenny rogers sedpanyer.......

Eda said...

lajunya alya..kak sue...kang tau2 ilang je..huhuhu... nak beli botol susu nya pasal dpt makan kenny rogers...sodap tul...!!

anne said...

wah syoknyer kak sue... hehehe... bile botol mahal tuh... trase nk beli gak... tp tgu daniell sethn lbh la...

ctm-cak'on said...

dapnye kenny...t'ingin la plak...hehe! amboi alya, sakan jalan ek round 1 kenny ek dik!?