Monday, December 22, 2008

-:-Majlis Hari lahir Alya-:-


21 Dec 2008 genap setahun umur Nur Alya Batrisyia Binti Abdul Rashid. Selalunya alya akan bangun kul 6.30 pagi tapi hari ni..alya bangun lewat sikit. Tak penah-penah bangun lewat..sejarah le semalam besday dia,alya bangun lewat tapi takde la lewat sangat pun..kul 7.30 macam tu dah bangun. Bukan main seronok lagi dia...ekekeke. Majlis kat dibuat kat rumah aku secara sederhana jer. Jemputan pun tak ramai,sekadar adik beradik kitaorang. Menu semalam aku buat yang simple,antaranya meehon,buah tembikai,nugget,kek pisang,kek chiffon & keropok. Nak buat besar-besaran bajet takdo... . Mula-mula plan nak sambut tiga beranak jer tapi aku cakap kat en.somi nak jemput adik beradik. Pastu en.somi macam tak setuju la kan sebab bajet takde. Aku dah hilang mood masa tu tapi aku cakap kesian alya. En.somi pun macam happy la gak aku yang excited. So terus ajak semua adik beradik.


Majlis berlangsung pada pukul 1 tengahari. Seronok sangat aku kali ni sebab dapat tetamu terhormat iaitu MIL aku. Aku duduk rumah flet,tingkat 3 pulak tu. Sapa yang penah datang rumah aku,tau la macam mane nak panjat tangga tu kan..ekekekek. MIL aku ni dah tua,sakit lutut lak tu. Sekarang jalan pun guna tongkat 2 tu. En.somi ada ajak MIL aku datang tapi aku tahu MIL aku memang tak boleh nak datang sebab nak panjat tangga tu,alahai. Tup-tup aku dengar kecoh kat luar rumah. Aku bawa alya keluar sekali. Rupanya MIL aku datang..terharu sangat. Jenuh memanjat tangga..anak-anak semua papah dia. Excited alya tengok nenek dia datang.




Insya allah tahun depan kalau daku ada bajet,daku buat untuk kawan-kawan lak yer..ekekekek. Thanks to my sis,my SIL yang kasi hadiah tu. Ohh yer..kebetulan adik angkat aku yang kenal melalui lawan web..web apa lagi..PCM ler..hahaha. Kenal dari tak kawin,dah kawin dah beranak tak pernah jumpa. Kebetulan semalam dia datang dengan hubby & bb boy dia. Adik angkat aku ni..nama dia azilla jasni,mana-mana member pcm yang kenal dia..ni la zila..dah kurus wehh..hahahaha. Alya suka sangat bb zarith ni. Putih melepak,bulu mata lentik,mata coklat..adehh. Geram tol aku tengok. Alya lak suka benor main-main dengan zarith ni..siap cium bagai,pelok la. MIL aku siap sound..'Alya nak adik tu'... . Nanti dulu yer mak..I nak honeymoon lagi..kehkehkeh.

16 comments:

KasiH said...

Hepi beday alya...commolot tu...hehehehe...stay cute!!

Ibu Mifzal Arsyad said...

hepi 1st year alya...

aik..besday girl dah x pakai baju dah..ceksi la...tp maintan kiut miut..

Eda said...

happy beday alya!!!
yeay dah setahun dah...
tapi cepat besar n bijak..
sonot mama..hehe

eLYies said...

happy besday alya...syoknya mama alya buat makan2..walaupun kecil2an....

elly said...

appy besday alya!
makin bijak n comel...
semoga jd anak yg baik ye nak...

Mummy ILa said...

HAPPY 1st BELATED BEFDAY ALYA!..

Tingat auntie tahun lepas, auntie tunggu awk keluar dr perut mama tp awk xmo..psst..alya. ada 1 rahsia yg nak kasitau. izz rasmikan pampers awk b4 awk lahir. kahhh.. halal ye alya.

nanti dah beso jd kawan baik izz ye.auntie doakan alya sihat & cerdik & jd anak yg solehah

ei_da.. said...

hepy besday alya.. kejap je dah setahun kan....

ai said...

EPI BESTDAY ALYA CUYUNK!!

semoga menjadi anak yg solehah & cerdik..

~aku tunggu TAHUN DEPAN KAU!!!!

Tinie said...

hepi bestday n selamat panjang umur wokey...cepat la mmbesar biar sue cepat dapat menantu..huhu

ieda said...

slmt hari lahir alya..semoga jd ank yg berjy di dunia & di akhirat

Rafizah Nordin said...

huh, aku baru nak jerkah, napenye aku tak dpt jemputan ke majlis arijadi alya nih.upernye majlis keluarga je ye...arap2 taun dpn murah rezeki dptlah raikan arijadi alya dgn kwn2 kapet ye...
SELAMAT ULANGTAHUN ALYA CAYANG!!!

~~ciklinn~~ said...

hepi besday alya...semoga alya jadi anak yg solehah dunia dan akhirat yer sayang......

Nur Syafawati said...

apie beday to alya..sowie..aunty lambat wish...heheh..sonok nyer alya dapat potong kek...dah beso dah anak ko ni sue...ade ciri2 jadi kakak dah aku tgk..siap komolot lagi ngan balakss tu..ahaksss

ZiE said...

Happy Belated Birthday Alya.. sorry baru nak wish sebab ada hal. Semoga alya dipjgkan umur.. sentiasa dlm keadaan yg sehat n cepat mintak adek kat mama!!!

shah-ila-ain said...

selamat hari lahir ...alya.....suke tengok senyuman alya yg ceria tuhh.....muuaaahhhh...

kirana-ummikmal said...

happy besday alya....kat sini je lambat wish...kat mama dah ok...eh ko mama ke ibu eh kak sue/ dah kompius aku...oh ya...mama d vogi kan...

byk gak mkn2 tuh...slurpppp sedap sume...kek alya pun santekkkk