Thursday, February 19, 2009

39.6

Assalamualaikum,
Hari ni cuaca saya agak muram,sebabnya my princess got fever. Semalam pagi when wake up,saya dah rasa badan dia seperti dedar & saya pesan pada bbS supaya beri ubat. Bila petang saya ambik alya,badan dia agak panas. Sampai rumah terus saya & somi cek suhu alya,amat terkejut sangat-sangat suhu alya tinggi 39.6. Tersangat la risau bila alya demam ni. Alya ni kalau demam jarang suhu dia rendah,mesti dekat 39 or bawah 40. Terus saya bagi ubat air dari hukm tu,merengek-rengek la anak dara saya semalam.


Malam tadi dinner terasa nak makan nasi lemak. En.somi pun kata ok,so en.somi la pergi kedai membeli bahan-bahan untuk dimasak. Saya buat yang simple jer. Sementara saya masak,en.somi la melayan alya yang merengek-rengek. Saya suruh en.somi bukak baju alya,tinggalkan pampers jer. Nasib baik la en.somi amat memahami & sanggup berkerjasama menjaga alya. Syukur alhamdulillah saya mendapat suami yang bertanggungjawab,penuh kasih sayang,perihatin,ishkk..semua la. Rasa saya semua orang begitu kan.



Pagi ni bila bangun,alya sapa saya suh bangun..hehehe. Cium-cium pipi saya,main cak-cak..ekekeke. 'Sori la sayang,mama mengantok sangat',maklum la alya merengek malam tadi tapi somi yang bangun jaga..hehehe. Makan pun alya tak nak sangat,dah la tu malam tadi muntah-muntah. Aihh..sian anak mama ni. Lega skit pagi ni alya sihat dah sikit,saya bangun dari katil dia pun turun mencari SAM nya..ekekekek.


Harap alya will recover cepat,amat risau sangat kalau demam panas ni. If tak baik jugak kena la bawa klinik. Doakan yer kawan-kawan semua,moga alya cepat sembuh..aminnnn.

Adios.

17 comments:

MUMMY ILA said...

try la bawak jumpa paed yg izz selalu jumpa tu. cuba cara lain kan..mana tau serasi

KasiH said...

Sue, adam pun demam + sesemer..musim laa kot...huhuhuhu...riso kalo ank demam nih...tmbh lak high temp....Semoga alya cepat semboh..

Nur Syafawati said...

sue..kalau ari ni panas gak lagi..cepat2 la bwk sepital sue..jgn la tunggu sampai gigil2 baru nak bwk yerk..wisau aku ler...cian budak tu nanti...aku doakan alya x ape2...cepat sembuh ye sygg..

Bibu said...

demam lagi ye..cian Alya..bagi vitamin syrup Sue..jgn miss!

aTan and JuLies @ aYu said...

skang musim demam la kak sue... iman pun baru baik demam.... dengan jue2 skali kena demam... adduuuussss...

ayien78 said...

Sue...ko mesti mcm dah tak heran dah sbb dah selalu alami... mcm aku....panik attack sekejap...skrg jek dah mcm kebal jek... rasa si Bobbok panas je bdn...rileks jek.. jaff selsema pun rileks jek..sbb panik2 pun bukan boleh buat apa....

Simpanla spare ubat demam yg masuk kot bontot tu kat umah...kalau dah nk cecah 39 ke atas...cepat2 masukkan kat montot Alya...

risaukan....skrg musim demam virus

ai said...

tinggi gak demam dia yek?
eeeeeee..tak brenti2 la musim demam ni. anak2 aku pon demam gak tau..huhuhu

moga2 cepat le dowang sembuh..

@_da said...

su demam panas budak kena cecepat jumpa doc bg sampai reda... panas tu...

elly said...

sem0ga alya cepat sembuh! rjin plak die dmam lately nie kak sue... ade jgkit ngan dak2 kat umah bbs dia ke?

~~ciklinn~~ said...

alahai ciannnyer alya... panas yerk kalau demam....

semoga cepat sembuh yer...

kasihatie said...

alahai..sianyer alya demam yer.smoga cepat sembuh yer..atie belum ader rezeki lagi la.kene usaha lebih skit la nmpknyer..heheh

Mama Herda said...

musim demam le skrg ni adeh..panas sgguh malaysia ni...bg minum air masak byk2 k.sue..aiman dulu pernah 40c..trus dok ward..nsib x kene tarik..fuhhhh...

p/s tulisan ko x nmpk k.sue..tuko kaler putih..

reen~ummi dina said...

oo...dah ader umah baru....lama reen xjenguk...patut x tau....

jom tgk adik dina dh pndai senyum ;-)

~Atie~ said...

kak sue, moga alya cpt sembuh....slalu ye alya demam, sian die......

kak sue jgn biar lelame kalau die demam ek....

moga alya cpt2 baik n takmo ar demam2 lg....

amin.....

noreen-bulan said...

kak sue mmg musim skng nie...
akid demam pun x baik lagi..
tapi kalo dh 39 tu lebih baik masuk ubat bontut jer...
kalo panas lagi bawa la p hospital or cuba la cara lain..
kita beusaha....

mummy teha said...

k.sue alya dh ok ke?sori telambat pulakk..hehehe..lame xbkk blog k.sue c alya nmpk dh tinggilaa..ikot apaknye yee..heheh

Anonymous said...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic