Friday, February 13, 2009

Geng :Pengembaraan Bermula

Assalamualaikum semua, Semalam movie Geng dah keluar wayang,memang dah plan lama since keluar kat TV thriller geng ni nak bawa alya tengok wayang. So semalam set up dengan somi ler. I let him know nak tengok wayang,so somi agree. Since kawin,almost 2 year lebih tak tengok wayang. Lama tak lama tu,hehehehe. So aku pun book kat TGV @ Cheras selatan, waktu yang available untuk malam pukul 9 & 11 jer. So aku pilih pukul 9. Semangat gile nak tengok wayang ni,hehehe.

Balik kerja terus ambik alya kat rumah BBs. Somi lak balik kul 7 lebih,so sempat la kan. Sampai rumah,kemas rumah dulu la sambil alya pun mengemas jugak. Dah pukul 6.30 alya merengek lak,so aku kasi susu. Sekali tu aku tengok alya dah belayar daaaaa. Alamak,tak dapat la tengok wayang ni,nak buat macam mana kan. Pukul 7.30 en.somi balik,tengok alya tido dia cakap kat aku.. tak jadi la tengok wayang ni,macam mana nak pergi. Aku pun tak kisah la,nak buat macam mana kan. Lepas en.somi mandi nak solat,alya leh nangis pulak dalam tido,mungkin mengigau kot. Tengah tepok-tepok, alya leh bangun lak,langsung tak nak tido. So apa lagi,cargas la bersiap. Masa tu dah pukul 8.30,sure tak sempat. Aku cakap aku lapar,kita pergi makan jer la kalau tak tengok wayang. Lawak pun ada,nak tengok wayang punya pasal..hahahaha.

Sampai JJ,cari port makan,waktu dah pukul 9. Kitaorang makan kat Bistro jer,pas makan tu en.somi cakap..jom la kita tengok kot sempat. Aihh..pantang tol aku dengar..hahahaha. Segera naik atas,terus ambik tiket. Bermula la pengembaraan geng,ekekekekek. Masa aku masuk tu dah start 15min kot. Memang penuh la panggung, ramai yang bawa anak-anak. Memang best giler weii,tak rugi korang tengok. Lawak abis & mendedarkan...wakakakak. Rasa macam nak tengok je lagi..hehehe. Memang sesuai untuk tayangan umum,cepat pergi tengok OK. Amat berbaloi! Aku kasi 10 bintang la kat citer ni..hehehe


video

14 comments:

eLYies said...

syoknya dah pi tgk upin ipin....biler la aku nak bawak aqila ni...

nasz said...

wah, dah tgk eh. ni yg tak sabar nak p tgk gak

ai said...

alaaaaaaaaaaaahhhhh!!
dengkinya akuu..adoi, nak gi tengok gak arrr

miss♥wahida said...

hehehehehhe..saya baru nk g tgk mlm...

Papysnow said...

Thank you for watching GENG and we are happy that you enjoyed it!!^^

your enjoyment is our success!!!
Ipin: betol betol betol! :D

eryn@mama tisya said...

wah alya dh p tgk ye..ingt nk bw tisya gk tp takut die tk reti dk diam je...alya ok tk dlm wyg??

kirana-ummikmal said...

huwaaaaaaaaaaaaaa
bile aku nak pi tgok ni...tanda dah turun...
amat lah sedeyyyyyy
huwaaaaaa
sempat x ekh kalo aku g tgok dulu ptg ni sblom g sepital...eekekekke

saveme_zero said...

sonok korang. gile kentang aku gelak,sib baik la org x dgr sore aku yg berdekah-dekah ni kan..hahaha. Nasib baik alya duduk diam sebab dia suka upin & ipin..hahaha.

MUMMY ILA said...

wahhh dah tgk. aku esok malam baru tgk. g dgn 10 askar apis. geng bas sekolah

elly said...

nak bawak qimie gak la... tp... bley ke? ade gak yang bekejar2 lam wyg nie kang... ekekeke

Eda said...

kak sue... nko bawak alya g tgk wayang tu dier duk diam jeke sampai abis muvie..huhu..klau aina dah lama dah ngamuk ..setengah jam pertama je dier duk diam..pastu abis la jap2 g semua org dier kaco.. klau alya behave ..aku sgt kagum k..senang la mamanyer..hehe ;)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

mak ai tabik spring siap angkut alya msk dlm cinema .. cayalah ...

Dayah said...

best ye kak sue...layannn...

Mama Herda said...

aku nk tgk gak tggguuuuu mizi cutiiiiii.....