Saturday, February 21, 2009

Medical Treatment

Assalamualaikum,
Jumaat lepas aku & somi decide bawa alya jumpa paed alya kat Ampang Puteri. Alya demam last week,jap on jap Off. So dalam kul 10 lebih,kitaorang pergi. Sampai jer, paed takde lagi. Lebih kurang dekat pukul 12 baru paed sampai. So aku pun give full story alya. Biasa kalau alya batok memang jumpa paed ni. Aku bagitau demam yang tinggi & on & off. So paed suruh buat ujian darah kat tingkat 1 then datang balik. Lepas dah ambik darah,setengah jam lepas tu,keluar result. Paed cakap..sel darah putih alya tinggi iaitu 16.7 yang mana normal sepatotnya dari 5-12.5 sebab tu demam alya tinggi. So paed kasi ubat demam,antibiotik & ubat bontot tu. Berat alya 10kg..tinggi 90cm.

Demam alya dah recover but alya batok & selsema pulak. Semalam & hari ni dah kurang sikit batoknya..selsema pun sama. Musim cuaca yang tak baik sekarang ni. Harap alya cepat la sembuh dari batok & selsema itu.

Adios

7 comments:

D.O.U.B.L.E...S said...

moga alya cepat sembuh ya....

elly said...

cian alya... x pe la... budak nk membesar memg camtu... semoga alya cpt sembuh!

qmie rendah la... 75cm je kahhhhhhhh

Eda said...

aku tengok perkembangan alya ni mmg advance dari budak2 lain la..tinggi dah 90cm tu....wow...semua progress pun laju sejak baby lagi...betuah ko kak sue..cume kerap demam eh..sian alya.. maybe bebudak nak besar macam2 ragam agaknya... semoga alya sembuh seperti sediakala ;)

suel..aina pun 75 cm je..hehe

alyyani said...

alalal... mama alya sian kat baby alya ni. cepat sembuh ye!

alyyani said...

mama alya, nama saya pun alya :) - mama rania

ayien78 said...

Sue...cian kat alya...tapi luckily Alya tk reduce weight teruk sgt...cam jay masa mula2 admitted 13kg++ pastu... lepas discharge dr hospital... timbang terbaru 11kg++...padanla tgk cengkudut jek...sedangkan anakku tu dulu semangat bdn dia...

skrg ni pagi petang aku bg dia mkn multivitamin utk tmbh selera mkn dia....

ai said...

mmg musim le skang ni..huhuhu.. :(

alya cepat sembuh ye sayang..