Wednesday, February 18, 2009

Nite

Assalamualaikum,
Lama jugak saya tak update blog ni yer. Dengan kerja yang menimbun & date line yang agak singkat menuntut saya untuk fokus pada kerja. Seminggu yang lepas,agak tertekan la jugak dengan task yang diberikan. Semua memerlukan kerja yang konsisten. Nak buat macam mana kan,dah KULI.

Sekarang ni kalau makan malam,aku amat-amat BLUR. Dah tak tahu nak makan apa,nak masak dah tak larat. Bila balik rumah,nak kemas rumah lagi,nak basuh baju lagi. Banyak tugas kat rumah pulak yang perlu diselesaikan. Kebetulan malam semalam saya amat tak larat. En.somi pun memberi idea yang simple dimple. Lalu saya memasak Roti telor & maggi special. Dicampur pulak dengan cili api,semua peloh jantan & betina turut menitiskan airnya bersama-sama menikmati maggi kari yang dimasak..kahhhh. Memang terangkat la jubo..wakakakakak.

Makanan untuk alya pulak,saya hanya memberi roti telor. Selalunya bbS akan bagi alya makan malam siap-siap sebelum saya mengambil alya. Kalau waktu malam,saya bagi yang ringan-ringan ajer. Alya amat suka makan sekarang ni,senang hati saya OK. Hari ni alya macam nak demam la,selasa semalam masa ambil alya dah terasa badan dia macam dedar & saya dah suarakan pada en.somi. Bila pagi ni,dedar jugak & saya dah pesan pada bbS supaya memberi ubat demam pada alya. Mungkin demam nak dapat sesuatu kot, bukan ADIK yer..hahahaha. Demam nak pandai sesuatu kata org.

Oh yer,pada rakan-rakan blog yang telah memberi aku tugasan,akan aku siapkan nanti yer. Lom ada kesempatan nak buat lagi ni. Thanks a lot pada yang mengetag.

Ok lah,sampai sini saja. Adios.


12 comments:

anne said...

mak ei... siap ader udang lg tuh... caya la... herm rjn kak sue... nmpk menarik maggi ni... xkn bg alya roti telo jerk... hehehe...

nasz said...

SEDAP NYE MAGGI TU KAK SUE...

eLYies said...

wow..maggi dia...buat aku nak makan maggi plak...

Bibu said...

uh..telior plak aku ngk meggi ni..gulp

ZiE said...

sedapnyeeee magi.. walaupun simple dimple tapi menyelerakan le

kasihatie said...

slurpp...sedapnyer maggie tue...roti tue pun sama..nmpak sedap jer...

ai said...

megi siap letak udang tu!! mmg special..

Eda said...

kak sueee...lentiknya bulu mata alya...mcm bulu mata pelsu la...geraamnyaaaaa...

elly said...

aah aku pon pasan bulu mata alya lentik wooo...

saveme_zero said...

mmg sedap maggi aku weii..rugi ko tak rasa..hahahaha. mmg lentik bulu mata alya,x mcm aku..kuncup jer..cittt. alya ikut acid ler,lentik jer..aku lentik bontot weii..wakakakakak

~fiza~ said...

salam sue.. dah pindah umah yer..
patutla tak aktif lagik kat fp..
amboi nampak menarik tul maggi tu yer.. sekali sekala makan maggi ni syiok jugak kan... :-)

@_da said...

sedapnya nampak maggi tu lama tak makan.... roti alya pun sodap tu...