Tuesday, February 10, 2009

SomeWhere..

Assalamualaikum semua, Hari ni permulaan minggu kedua,semalam cuti lagi sebab thaipusam. Ahad kelmarin aku balik ke semenyih,kerumah my sis. Actually en.somi aku buat wiring kat rumah akak aku. So alang-alang ikut la kan,lepak sana. Makan minum tido sana tapi tak bermalam la. En.somi kata tak payah la,kita lepak kat rumah..kahhh. Macam biasa la,alya ni kalau orang sibuk buat keje,dia pun nak tolong sekali. Jenuh aku kawal dia,last-last tak terkawal dah. Hahh..buat la apa nak buat alya but be careful ok. Masa dia panjat tangga ni,dah sampai atas dia boleh turun balik. Ingatkan dah cukup,rupanya dia nak ambik screwdriver hahh,nak pomen pulak..hahahahaha. Dah sihat,makin lasak alya aku ni. Layankan jer la,lebih-lebih aku pitch jer la. Sabtu tu,lepas balik keje,lepak kejap kat rumah MIL aku. Then aku kemana yer..lupa la. Dah petang terus ke Tasik Permaisuri. Saja jalan-jalan diwaktu petang,ramai betul orang beriadah.

Alya sekarang ni payah la nak tido siang. Semalam nak jadikan cerita,aku buat la susu untuk alya,mata dia dah stim ni dengan aku sekali stim. Aku & en.somi tertidor, ingatkan alya pun tido la kan. Dia boleh main sorang-sorang..hahaha. Adoii anak dara aku tu. Sib baik la dia duduk tengah-tengah,tak kemana-mana. Pastu dah agak dia boring, dia kejutkan aku. Adoii..langsung aku tak tido dok melayan dia. Dah pukul 6 lebih,aku bagi mandi,susu dia nak tido pulak,dah tak makan nasi malam tadi. Malam pulak sekarang ni 4 ke 5 kali susu..lotihhhhh!! Makan pun dah banyak sekarang ni,syukur alhamdulillah. Kalau dulu,payah tol nak makan nasi ni. Sekarang ni,sumbat aje..hehehe. Semalam aku ke JJ AU kat keramat,macam boring je la. Yang banyak restoran makanan,aku makan kat Madam Lim,nyonya style. Not bad makanan dia. Lepas dah kenyang..balik umahhh.

Adios.


video

14 comments:

eLYies said...

hish..geram plak aku tgk alya...nampak comey sungguh ikat rambut...

MUMMY ILA said...

aik.. x jadi tuko nama ke?.. hehe
lasak mmg lasak anak ko ni kak sue. ngikut sape la ni ?? mama ke ayah masa kecik ni????

saveme_zero said...

yies - hai..kenan lak ker?? wakakakka

ila - pgil je la alya,tergeliat korang nak menyebut. kdg2 aku pgil gak batrisyia..ekekekek

nasz said...

alahai, suke nye tgk alya blh diikat toncet mcm tu. kemas je...

elly said...

dah bertocang rmbut alya ye... tanda die dah bsr n dah bley jd kakak... kahhhhhhh...

Rafizah Nordin said...

tasik permaisuri tu... aku dah 2/3 org dok ckp syiok g situ.besh sangat ke?ntah biler aku boleh sampai padahal bkanlah jauh sangat dr umah aku...

AieZa said...

"Dah tak makan nasi,malam pulak sekarang ni 4 ke 5 kali susu..lotihhhhh!! Makan pun dah banyak sekarang ni,syukur alhamdulillah. Kalau dulu,payah tol nak makan nasi ni."

<<<< Sue.. mana satu nih.. suka mkn nasi ke xsuka mkn nasi??

saveme_zero said...

aiza - dulo susah nak mkn ns,skrg ni br nak makan nasi byk skit

Eda said...

comey giler alya jelir lidah giteww..
com molot tu kang!!

ai said...

Alya, baju belang tu sape? akak kau ye??

;P (kembang jubo kau kan susu??)

Mama Herda said...

besra dh alya..ade dua tocang lagi..heheh..bile alya nk dpt adik ni..dh boleh kwn2 tu..hehehehe..

Nur Syafawati said...

amboi3...mama alya da vogi the vass!!
bukan main sonok anak dara ko dapat main kat taman tu yer sue..siap nak berkawan lak tu..so friendly!!!i like!!

eh..nape ler kasi alya panjat tu..wisau aku...tinggi lak tu..huhu

Bibu said...

ei dah bole tocang cute Alya!
Aku kalo tocangkan Nuha..abis sume terabur pakeikan tudung pon gitu...ei rimas aku Nuha nih..tade pesen gurl langsung ekeke

kirana-ummikmal said...

wehhh comeynye alya....
ade tocet gitew lagi la mcm dah budak besar bagai johan...

aktif neyh!!~ suka tgok....
syok dye dapat hang out mcm tu kak sue....