Monday, March 02, 2009

::Kelas CupCakes::

Assalamualaikum semua,
Ahad semalam saya menghadiri kelas cupcakes. Minat ni timbul setelah berkobar-kobar nak membeli oven. Memang dah lama minat membaking ni tapi sebab takde oven kan,so tengok je la orang baking. Somi pun support untuk kelas baking ni. Sekadar suka-suka je attend kelas ni. Untuk buat bizness tidak la kot..hehehe. Kerja untuk membuat deco ni memerlukan kesabaran yang amat penuh. Setakat buat makan sendiri boleh la kan.

Kelas ni diajar oleh Chef Lai,dia dah berpengalaman lebih 15tahun. So far kelas dengan dia senang untuk aku faham & dia tak kedekut ilmu. Kalau nak belajar apa-apa sekali pun,kita kena rajin bertanya & orang yang nak menjawab tu kena la bermurah hati..ekekekek. Paling mencabar masa nak 'lepa' untuk base,boleh tensen kejap aku..hahaha. Orang lain dah 'lepa' 3 biji,aku masih lagi sebiji sebab tak penah pegang pisau baking tu kan..ekekek. Masa kat kelas ni,saya dapat kawan baru. Kak yati nama dia,dia dah master bab ni sebab dia memang membaking & very frenly. Kalau ada kelas baking,kitaorang akan saling contact le kan. Insya allah akan aku praktikkan nanti setelah ada oven. So korang tengok la deco yang aku dah buat tu..hahaha. Sila la beri komen yer..hehehe.

Adios




17 comments:

nasz said...

kak sue, kenapa tak ajak aku?? hehehe

saveme_zero said...

nas - ko minat ker?? aku dah gebang kat kapet la. ko x pasan ker??

Eda said...

pasnih leh la rasa kapkek dari air tgn kak sue plaks..hehe...segan ooo...aku ni suri rumah pun tak blajo2 lagi..huhuhu

AieZa said...

cantikkk suee... utk beginnerr.. kira ok la tu.. deco2 tu kena wat selalu la baru leh improve..

Rafizah Nordin said...

sue...nnt len kali aku nak joint eh...jgn lupe ajak aku...
ai kembang la acid pasni makan kek air tangan isterinye.... hehehe

ai said...

wahhhhhh! dasyat la kau. ni nanti leh kalahkan chef ayam kita, Her + Fiza! keh keh keh ;P

MUMMY ILA said...

wahhhh...... kapkek...kapkek

aTan and JuLies @ aYu said...

pasnie leh order ngn kak sue....

noreen-bulan said...

kak sue daku pun minat
kalo ada sesiapa nak pegi ajak den..

saveme_zero said...

TQ all. insya allah akan aku praktikkan..ekekekek

Liana said...

Wa...Ka sue...
Boleh ler jadi cikgu sy pula yer...
Cantik dan sedapnya...

@_da said...

Sue bestnyerrrr. dari dulu lg ida nak belajo tp tak pegi2 jek.. brape yuran belajo tu???

alyyani said...

sue, ko bukak bisnes tau. target market area seri kembangan dengan blakong. aku confirm order! sebelum ni aku tempah kat wife officemate dok kat seremban. jauh bangat! lepas ni bole order dgn kamuuu....

elly said...

wahhh dah bajar kapkek eh... aku ni pon tah bile nak bajar membaking tah... alasan x de oven gak nih... kahhhhhhh...

Bibu said...

waaa..satu perkembangan yg bagus!!!
nanti gather2 jgn lupe buat ye!~

ps: akunye lom sempat hapdet..mmg best..nanti ko join situ plak!

kasihatie said...

pasnie bleh bt meniaga plak....

eryn@mama tisya said...

dh p kelas cupcakes...lps ni leh bisnes cuppies lak ye...bagus2