Friday, March 27, 2009

::S.I.C.K::

Assalamualaikum,
Hari selasa baru ni,aku dapat panggilan telefon dari bbsit alya. Pada hari tersebut aku amat-amat lah busy tahap apa tah. Bila bbsit kol tu,aku dah serba tak kena. Sama ada nak balik or teruskan buat kerja. Aku mintak pendapat mak-mak ayam,so dorang advicekan aku to go home. Aku pun dah call en.somi aku,bagitau alya muntah-muntah. Da day before that,alya cirit birit & demam. So bila bbsit bagitau alya muntah dah 3x aku pun dah tak senang duduk. Dengan segera aku terus berjumpa MD mintak sign leave form mengatakan aku EL,anak aku tak sihat. Korang tau tak,gila tak gila aku drive balik dalam masa tak sampai 10min,yang aku tahu tekan minyak jer. Kalau eksiden,sure mati punya la. Dalam hati ingat anak dah,takot apa-apa jadi. Sebelum tu aku dah suruh en.somi mintak GL,terus nak bawa alya jumpa paed dia.

Sampai rumah bbsit,en.somi dah sampai dulu. So kitaorang terus la bertolak ke Ampang. Kebetulan masa tu jam dah menunjukkan pukul 12 lebih,then paed alya lak ada sampai kul 12.30 jer pastu petang lak dia masuk. Sampai ampang puteri je dah 12.30,en.somi turunkan aku dulu,then aku dengan segera naik tingkat 3. Nasib baik paed haliza ada lagi,fuhhhh..lega aku. Kebetulan masa tu takde patient lain,lagi cepat aku dapat jumpa paed alya. Setelah diperiksa,paed cakap virus & susu alya perlu ditukar. So untuk testing paed kasi Mamex Gold,yang aku tahu susu ni mahal,KEMEK aku bak kata besen aku..hahahaha. Aku lom survey lagi harga susu Mamex ni,nak tak nak kasi susu ni la,alya lak serasi dengan susu ni..dah susu mahal..SERASI la..hahahaha.



Masa tengah tunggu turn nak ambik ubat,alya macam biasa la kan meronda,kat situ lak ada playground kecik sakan la alya bermain. Panjat sana sini la,biasa la anak aku kan,sakit ke tak sama aktifnya. Mama happy dengan keaktifan alya & mama suka alya aktif ok,kurang-kurang ringan sikit rasa risau mama. Mama sentiasa ada untuk alya sehingga akhir hayat mama.



13 comments:

shiemz said...

Siannyer alya...ibu mana x ghisau, ibu mana senang duduk bila anak dier ngah demam, muntah2.. kalu aku jd hang, aku pun cabut balkik dah wei.... mau sebaldi gak ayaq mata aku menagis sepanjang jln kenangkan anak yg x sehat... Whatever, itulah yg berlaku kat mak kiter mase kiter kecik2... skrg hambek ko! Sendirik mau ingta... wekekek

~~ciklinn~~ said...

lor kesiannyer... mmgkan kalu anak demam kita yg kelam kelibut.... huhhuh semoga alya cepat sembuh...

ai said...

OOOOOOOO..ropanya alya nk tukar susu mahal ye??? hihihi..mmg betul KEMEK la poket makbapak hang lepas ni alya oiii... ;P takpe, demi anak..

danirma said...

huhu...siannya alya demam....nak wat camner dia nak susu mahal...

♥ Eda ♥ said...

erh ade plak tetiba tak kena susu eh?? dulu ok jekan..dulu alya minum susu ape eh? nway tgk alya ni mcm budak 2 tahun lebey dah... semangat..tang lengannya tuh..huh sedap la gomol.. ;)

el said...

alya ni sllu demam eh sue...sian alya...mayb hormon dia x kuat kot...yg heran umur dah setahun pun ada plak kata susu x sesuai...xpelah sue..tuk anak..kemek pun kemek lahhh...sorang anak xpe...leh lagi..nti dah beranak2..haaaa mau terpenyek terus..hehehe moga alya cepat sembuh ye nak...

*HeRdA* said...

moga Alya cepat sembuh..alya kene dtg umah untie ni baru leh baik..kahhhh..

sis_nita said...

cirit birit dan muntah2 kalo kena kat bebudak, mmg kena cecepat antar p klinik or sepital..

penah laa kat tmpt akak ni aderr member tu.. anak diyerr kena camtu, tapi diyerr ingat demam biasa.. sampai satu hari tu anak diyerr pensan kat umah..

bawak p spital kena admit beberapa minggu.. kurang air dalam badan..

kasihatie said...

siannyer alya...pasnie kemek la poket kak sue...sabar..sabar...muah...untuk alya...

D.O.U.B.L.E...S said...

memang kalau anak sakit...kita yang kelam kelibut oooo...sapa tak sayang anak ooiiii.tak pa le susu mahal pun susu mahal la..janji anak kita ok..nak buat cam mana kan...

MUMMY ILA said...

high maintenance ye dia... sian dia

alyyani said...

aaa cirit birit!! aku tak suka dgr perkataan tu. mmg kesian kalo budak kene cirit birit. nak2 baby lg mcm nia. huhuh...

alya cepat baik ek!

reen said...

la...cian alya...kemek kak???haha...xpe..utk anak kan...erm dina pun minum susu mamex gold..tp yg LF punya...alhamdullilah...dia serasi