Wednesday, March 11, 2009

Which is the BEST??

Assalamualaikum,
Saya nak mintak pendapat semua la. Actually saya tengah berkira-kira nak menggunakan internet kat rumah. Saya tengah pening sebenarnya nak pakai yang sama satu. Sekarang ni korang pakai broadband yang mana satu yer,boleh bagi komen skit tak??

1. TM Streamyx
2. Maxis
3. Celcom

Antara tiga ni,yang mana satu korang prefer? & yang mana satu sedang digunakan? Maaf la yer,lama tak update blog sebab busy sangat-sangat. Saya dah apply kat Tm tapi processnya lambat,dah dekat 2minggu masih belum pasang telefon,macam mana tu?? Dah call tanya,dorang cakap alamat silap!! Dah betulkan pun masih tak buat-buat lagi. Saya berkira-kira nak menggunakan maxis,memandangkan pakej yang dorang berikan agak berbaloi tapi masih lagi confius. Sila bantu saya,ngeh ngeh.

19 comments:

ai said...

Macamana aku nk compare sbb aku tak penah lak guna yg lain melaiankan Streamyx. Buat masa skang ni mmg takde apa2 masalah. Just masa memula daftar tu jelah. Lewat skit nk dpt guna. Tp lepas tu sume ok.. :)

++eden|essey++ said...

sue ja guna Maxis Broadband jerk...best gak...senang di bawa ke mana sahaja...g opis pon bawa gak...ye lah sbb dah byr bulan2 kan rugi plak kalo x gunakan....sbb nape kite guna maxis...kdg2 ade website tertentu yg xble dibuka di opis...maybe kene ban..tp kalo pkai broadband ni kite leh bukak ape sahaja website yg kite nak...laj pon laju...sbb pilih maxis sbb telefon pon line maxis...hihihi....

cume nk bebyr bln2 tuh je senak sket...heheee....

Eda said...

aku dulu gune tmnet sreamyx..nak kata takde masalah tu tipula...tapi jarang2 ...tapi klau pkai tmnet streamyx ni bagusnya dier jarang poblem n klau bab nak donlod apa2 terutama muvie mmg bapak laju n view website sgt la pantas..hehe..

maxis ni plak kelebihan nya leh bawak ke sana kesini tapiii mahal skit n tak semua kawasan leh cover line tenet...lag satu selalu dengar org komplen line mengong..hikhik...

so make a better choice ;)

~~ciklinn~~ said...

linn skrg guna p1 max tu..ok gak murah pun murah..kelajuan dia sama mcm stimix....

FaizAmYAirieL said...

ok camnila..ape yg aku tau u mobile n pw1max x smue kawasan yg die ade network..n streamyx aku x pasti sbb die hanye leh pakai kat umah jerk..jadik utk yg nak pakai kat mane2 jerk intenet tu mayb x prefer la streamyx tu kan..n last skali antara celcom n maxis aku x taula nk ckp..tp sebenanye 2 broadband ni bergantung pada tahap 3g line di rumah k su..try buat 3g call antara maxis n celcom kat umah tgk mane 1 yg lebih clear maka itu la jawapannye...cubela erk..tp aku baru je daftar broadband celcom..mmg slow gilerr..tp atas khidmat nasihat ko kak su aku call celcom center td die kate celcom internet skrg mmg ade problem skit sampai 20/3..so aku tawakal je lakan...hope die akan laju lepas tu...kalau x org tu nasihatkan aku suh pegi balik celcom center yg aku register tu n tanye bape hari utk percubaan die..huhuh...ntah la k su...aku try dulu celcom ni k...maxis ok jgk kot..n skrg plak ade promotion rm68 je permonth kan? murah tu..dulu 100 lebih..68 tu lebih murah dr u mobile tau..u mobile pon rm78..ekekeke

mummy airell said...

sue..aku cam kak ai la.pakai Srteamyx.so far takder masalah pon lagi.nak kata tak laju tu, ok jer walau aku pakai yang combo rm60 tu.puas hati lah.tapi depends pada ko lah

@_da said...

ida guna streamix... nak guna broadband hubby kata tak nak pulak.. so far streamix memuaskan laju je.. kdg2 je wat hal... tp cepat2 call buat report la.. hehhe

aTan and JuLies @ aYu said...

Kak Sue, juga pakai broadband celcom.. erm, sebelum nie memang internet ok.. Cuma skang nie memang internet dunia problem sikit, so ada gangguan. Paperpun, nak pakai broadband nie, kena tengok line kwsn tersebut, if ok boleh la amik yg mana nak. ada org kat tmpt dia maxis ok ada org celcom laks ok. streamyx mmg ok sgt cuma tak leh bawa kemana2 laaa..

Dayah said...

saya pulak pakai Streamyx..memula berkira-kira nak pakai celcom broadband, tapi tahla ..pi mai pi mai pikiq, pakai stmix je la..lagipun saya guna pc ( yg gedabak) ni, bukan leh bwk ke sana ke mari..

klu jenis2 broadband tu kak sue kena tengok line kwsn kak sue, line clear ke tak>

Stimix kan skg ada broadband jugak..

-wijdan-

Rafizah Nordin said...

aku pakai maxis broadband.bulan2 rm138,senak weii nak bayo tp sbb aku pakai laptop,aku rase bebaloi.ke mane2 pun aku pergi (outstation) aku bawak.coverage mmg tak dpt dipastikan.kene bukak & try.aritu aku g pahang (felda chini) dapat line.tp bile aku balik kampung kat perak, tak dapat line.baru2 ni aku memekak line mengong,dekat sebulan jugak la problem sampai sofie aku ugut nak potong line bband ni.tp alhamdulillah sekarang dah ok.aku on tenet dari pagi sampai malam pun tak putus2...
ape2 pun ko tgklah keperluan kau dan bajet kau.tu yang penting...
kau pakai pc kan??? aku rase elok ko pakai streamix.klu ko pakai bband pun,ko nak bawak g ofis,tak guna sbb kat ofis dah ade tenet.so kenelah sabar sikit & keep calling orang telekom suh pasang tpon kat umah.sound tepek sikit! hahaha

suhida said...

kak sue,sy kat uma pakai streamyx.monthly rm96.45.abg saya wat wayarless sekali,so 1 uma leh pakai.saya ngn abg saya dan adik saya pakai laptop.pc ada gak,klu mak nak pakai.
kawan saya pakai p1wimax tu..tak ingatla nama bendatu.tp member sy prefer yg tu dari yg lain2.dia ckp murah dan connection pun ok.

KasiH said...

Aku pun pkai streamyx je..pastu upgrade psg wireless...so, satu rumah leh pkai..bulan2 memg less than RM100.
Apsal lambat sgt proses psg tepon tu..aku aritu siap mtk no fon kontraktor yg nak psg fon tu (bkn org telekom, tp kontraktor luar under TM)arini daftar, esok dia dtg pasang. Kalo tggu TM sendiri memg berjanggut. Setakat hari ni aku pkai streamyx dah 2x tukar modem (modem TM ni rekon kot...oppss..)tipulaa kan kalo tkde prob...biasalaa TM kan..

Kalo maxis or celcom pn ok..sebab flexible leh bwk p mana2..tp ko ty ler betol dulu segala mak nenek charges...jgn terkena ada HIDDEN charges udah ler....

saveme_zero said...

TQ all sudi bg pendpt. akhirnya..aku dpt broadband iaitu celcom..hehehe. memandangkan aku suka travel kemana2,aku prefer broadband travel. itu pun ada insan yang baik hati nak bagi.

alyyani said...

sue, ko telah membuat pilihan bijak dgn beli celcom broadband. aku semua pun penah pakai. maxis yg paling hampeh servis nye. huhu... + tak banyak coverage

ainayin said...

kak su..ain suggest pakai tmnet streamyx..ain dah guna maxis and wimax..maxis klu makin tinggi kite duduk makin tak dpat coverage..klu wimax tu kat tempat ain ok..tp still tak mcm streamyx..ain skang nak tukar pakai streamyx..

oYa said...

oya guna streamyx combo.... hanya 60 hinggit sebulan..kikiki cuma takleh bwk g jalan2 lah...

FaizAmYAirieL said...

nasib pilihan aku tepat..ekeke..aku try celcom broadband aku ni laju jgk...ko pon pakai broadband celcom kak su...so leh tenet kat umah la ni erk..ekeke..camne network??

shiemz said...

Aku beli celcom broadband.. USB PORT harga RM499 + LINE CELCOM RM68. Speed 384kb average 250kb... aku ghase ok la takat nie...nak download semuanya ok... :D

mama alia adam said...

lambat benor aku nak reply...mengikut abe aku @ tokei kedai komputer...dia suggest celcom brodband selain streamyx laaa... lgpon skang celcom dah ok dia nyer coverage... sekian tima kasih...