Monday, May 04, 2009

Alya Thing's

Masa tengah mandi manda kat Desa Water Park dapat sms dari Yies. Yies bagitau aku Huggies Dry Comfort kat Giant tengah murah only for One Day. Satu box RM89.49 - 3pack huggies. Wahh..teruja lak aku dengar. Balik tu terus ajak en.somi ke Giant,dapat la rembat 1 box. Mula-mula ingat dah abis,yang tinggal ada 3 box je. Aihh..kalau ada bajet,aku rembat 3box sekali..kahhhhhhh.





Cuti panjang ni,HR Manager aku ke singapore..lawat adik dia yang ada kat sana. Kebetulan aku nak tukar botol susu alya. Aku teringat dulu dalam PCM ada sorang ahli tu borong Avent kat sana. So aku mintak tolong HR aku survey harga,if murah boleh belikan aku. Masa dia kat sana,dia sms aku bagitau 9oz $9.10 - RM22. So aku cakap beli kan aku satu botol. So hari ni aku masuk office,HR bagi aku avent botol. Aihh..lagi murah kalau beli 3 botol dengan harga $7.73 - RM17,kebetulan dia beli hadiah untuk office mate lama,kalau tak aku rembat tiga-tiga botol..baru RM52 jer. Kalau kat sini,berapa dah kan. Waaaaa..kalau aku tau,suh dia belikan lebih lagi.

Takpe..bulan 6 nanti dia nak turun singapore,aku nak pesan nipple lak..ngeh ngeh.

Avent - RM17 (9oz)

15 comments:

elly @ suely said...

nape ko x sms aku lak pasai huggies tu kak sue hehehe...

saveme_zero said...

suel - dalam paper ada keluar la.

AieZa said...

aku rembat mamypoko.. rm29.99.. murahh.. slalu hrga rm37.90..

kwn aku rembat pediasure 900g rm49.49 kut.. murah by 10 hinggit gak.. skali amik 12 tuhh.. 4x bayo sbb 1 transaction 3 je bole..

alyyani said...

sue, bole kirin kat officemate ko tu sekali tak botol susu avent? hehehe...

ctm-cak'on said...

murahnye huggies tue...lau taw sure daku borong gak taw k.sue, ekekek...pasni sms ek lau mane2 de offer giler2 brg ek k.sue, hehehe...

avent tu murah la, lau taw akak nk sy jual kat akak lg murah coz de dpt 2 free gift skali dgn sterilizer avent...anak x kuar lg dh de 4 botol yg 9oz, hahaha!

~~ciklinn~~ said...

haiyoooo byk tu memborong... tingat aku masa anak2 kecik2 dulu camnilah gak kau dulu sekali beli berkotak....byglah 2 heroo huhuhuhu

ppb_ppkp said...

kak sue.takat lani malaysia bebas.
dan pelancong yg di saring tidak ada yg disyaki.smua ok,masa check suhu.smua ok.harap2 malaysia xdak kes.kalo boleh kurangkan aktiviti luar.

shi3la said...

mak aiiii.....ader duit takper rembat baper ponnn ..hikss

huggies ocay ker weh..Danial tak pernah try huggies lagik..maser kecik guner yg pampers tuh..sekarang guner drypants lak...haku taktau maner sesuwai utk ank haku..haku main bantaiii jerkk..

eLYies said...

hahaha...beli gak ko yer...mmg murah giler kan????huggies tu..amat berbaloi

el said...

a'ah betul ckp shi3la tu ada duit leh lah rembat..xde duit..diamlah..berdekah3

MUMMY ILA said...

ode kat ko leh? hahahaha

D.O.U.B.L.E...S said...

bila ada lagi nie...aku nak jugak..murah2 memang murah la...

ayuZack said...

BAPAK BANYAK KO BELI SUE...
telanjur murahhh kan... aku aku pon sure hangkut b'kotak cm ko gak... alya pakai size ape skang sue???

FaizAmYAirieL said...

murahnye...1 pek x sampai rm30

++eden|essey++ said...

sue, ja pon angkut 1 kotak gak...sib baek lah jumaat tuh beli paper, dpt la tau, trus g giant..pd hal xder duit tuh..tp mengenang kan murah ako rembat sambil tutup mate..huhuuhu..kalo ade lg duit lebey mmg angkut lebey punyer...so utk 2 bulan akan dtg ako dh x penin nk beli diapers...hehehe...

sue nape ko nyer huggies pack lamer, ako dpt pack baru...hihhihi