Monday, April 20, 2009

Back to Home Town

Assalamualaikum,
This week aku balik semenyih,rumah ayahanda aku. Dah lama tak balik weii..kahhh. Lepas keje hari sabtu tu,lepas hitea..terus balik rumah packing baju. Kemas-kemas rumah,lepas maghrib gak la bertolak. Kebetulan dah nak balik semenyih ni,aku pun SMS le ayah aku mintak tolong bagitau mcik yang urut aku masa bersalin hari tu,aku nak berurut malam nanti. Lepas bersalinkan alya,aku belum sengkak lagi. Ye la..czer,paham-paham je la kan. Mana boleh nak buat terus,naya aku nanti. Dalam kul 9 macam tu,mcik tu datang. Aku suka berurut dengan dia sebab terasa. Masa dia urut badan aku,adoii menjerit aku weii. Sakit yang amat-amat,katanya urat aku dah keras ni,tu pasal aku sakit. Meleleh air mata weii..hahahahaha. Masa mcik tu sengkak rahim aku,nangis hahh...sakit yang amat sebab peranakan aku jatuh. Patot la tak sedap badan je. Bila dah urut,amat-amat ringan badan aku,rasa macam melayang je..hahahaha.

Balik semenyih ni,yang seronoknya pasar pagi kat pekan semenyih. Aku plan nak masak mee kari. So bangun awal pagi,sarapan dulu baru la ke pasar. Aku pegi pasar pun dalam kul 9lbh. Punya la ramai umat manusia,sesak. Pasar kat sini,murah la jugak lauk-lauk basah dia. Aku beli barang-barang basah untuk mee kari,menu utama kerang. Dah masak semua,makan..terus gerak ke rumah kakak aku pulak. Dah petang baru la balik kerumah.

Adios





9 comments:

~Atie+Farid~ said...

kak sue....mesti sakit kan time sngkak tu.....adui...atie tingin nak buat tp ble tgk kakak sepupu sampai ngalir air mata...terus tak jd nak buat...huhuhu

Nur Syafawati said...

aku pun penah di sengkak sue!!!mmg sakit!!!tapi lepas tu legaaaaa...huhuh
weh..menu ko same ngan nas la...mee kari kerang!!ni semua terpengaruh ngan ila la ni!!!!!!!!!!!1

fazilzura said...

MAK AIIIIIIIIII KAK SU >. ni yg wat aku takut nak urut nii.. adehhhhh x tahannn.. kalau x c-zer leh trima lg.. ni ngeri psl c-zer.. adehhh

MUMMY ILA said...

aku dulu pun sengkak tp x kuat sgt. x dela sakit sangat pun. hehe..dia ckp rahim aku ngam2 cantik dok dalam tu...

elly @ suely said...

aku pon dah penah kena mcm tu kak sue... 9 bln pas aku besalinkan qmie, aku p berurut lg ngan 1 makcik ni... kakak aku la yg suh coz die kata makcik ni urut bes... pulak tu kena opaintmen ngan dia dlu coz memg rmai cust0mer dia...

ms die urut tu perghhhhhh x tahan aku... die pon ckp urt aku dah kers, angin dah byk masuk... memg skit gler la... time naik kan pernakan pon memg sakit! tobat aku nak urt ngan die dah! seminggu kesan sakit tu br ilang tau! huhuhu

tp memg lega la pastu... tp nk hadapi urutan die tu memg x tahan weiii ekekeke... pastu die syorkan aku minum tongkat ali tuk panasakn badan... aku bli ngan dia... tp x mnum pon hehehe... skali tu je la... pastu x pg dah ekekeke

Bibu said...

la awat ko x sms aku..aku duk tunggu kat umah..kalo taw aku rempit ke semenyih..aku pon wat mee goreng kerang smlm!

alyyani said...

aa mmg kene urut eh? adeh, seriau dgr bab2 urut2 ni. alya da la allergic org urut2 nih2.

ala bes nye kampung dekat. tak mcm kite, asal balik kpg je begaduh dgn hubby. heheh...

AieZa said...

sue.. aku nk no tepon makcik urut ko dkt semenyih tu bole dak.. nk pass dkt kwn aku yg duk rinching.. siang dia carik tukang urut takde yg dekat2..

ai said...

uiiiiiiiii..sakitnya berurut!! huhuhu..

aku suke gi pasar kt kampong. best!!