Wednesday, April 15, 2009

Jangan Ditiru Aksi ini!!!

Assalamualaikum,
Aku MC 2 hari..semalam & hari ni sebab red eye DEVIL!!! kahhhhhhhh. Aku start kena sakit mata ni dari hari ahad. Isnin aku masih rajin ke office,settlekan urgent job dulu..petang tu baru aku ke klinik. Doc kasi MC 2 hari,ambik ko! Doc cakap nanti berjangkit lak kat orang lain. Hari ni dah kurang sikit la merahnya. Bila dah cuti, antara tugas aku kat rumah..melayan alya la. Sambil mengemas,sambil tengok-tengok dia.

Hahh...jangan kasi anak korang tengok aksi berani ni yer. Alya sekarang ni,kerap kali membuat aksi TATO. Aihh...tah dari mana dia tengok aku tak tau la. Dia boleh berdiri atas motor dia ni tau,poning aku. Sore aku biasa la kan,kalau bukan tarzan tak sah tapi lama-lama aku dah lali. Aku tengok je,kalau dia jatuh...aku tanya sapa yang buat...kahhhhh..dia diam le..takde la nangis. Hahh..sapa suruh panjat kan. Aihh..ni baru anak pompuan,kalau anak laki..tak tau le aku..hahahahaha


Pagi ni aku sarap simple je la. Nak keluar pegi kedai,hujan lebat pulak pagi ni. Aku tengok dalam gobok ada lak gula merah & tepung gandum,aku buat cucur gula merah je la & air hot coklat.


Tenghari ni,aku plan nak masak ikan kembung bakar. Kat pasaraya bintang,takde pulak ikan kembong besar tu. Setelah dihitung & dicongak,aku plan masak udang sambal. Lama gak tak masak udang sambal ni. Then sup cendawan,alya leh makan..sebab tak pedas.


Adios

20 comments:

miss♥wahida said...

kelaka la alya nie...kecik2 cili padi..berani...

Nur Syafawati said...

weh...ganaz alya!!ko wat willy!!!hahahah..kagum aku...bley tahan alya ni..nak jadi penunggung motosikal mcm aunty ker>???meh sini aunty tunjuk skill..kahhh

sue..byk tul udang ko..nak mkn 2 org je..hehehe..sup cendawan tu menarik weh

~~ciklinn~~ said...

auch ceksinya back ground... hehehheeh...... budak2 skrgkan..tak kira laki ke pompuan cenggitulah peel nyer... takpe tu terapi pembesaran tu.....hehheheheh


aku pun masak udang sambal gak

elly @ suely said...

ko tya kalo anak lelaki xtau la kan... ha meh aku jawab... kalo anak lelaki aku sume aksi dia dah tjuk kan dah... memang dah x larat nak ckp, jerit... so memang biarkan je la.. jgn nanges ckp mama yg buat udah! wakakaka

MUMMY ILA said...

lasaknye anak ko ni. hehehe

kalau dpt dak lelaki cam anak aku..insyaALLAH ko x bape pening..cuma darah tinggi je sbb dia hanya wat pangai kat umah je. depan orang dia amat la baik..hehe

ctm-cak'on said...

ngeh..ngeh..ganas le kamu alya!

Tinie said...

wei aku berkenan dgn moto alya tu..brp ko beli wei???

el said...

bru smlm aku msk sambal udang terangkat jubo pedas nk mmpos..i likeeee...

wakakaka alya ko leh jd heroin rempit 3..kahhhhhhhh

D.O.U.B.L.E...S said...

bahaya aksi cam gini ..aiman pun suka gak buat cam tu..lepas tu tegolok.....

ai said...

mak aku panggil sakit mata tu 'sakit pantat'. Ntah apa kene mengena ntah benda tu ngan mata, aku pon tak tau! keh keh

alyyani said...

aaa sambal udang my feveret tuh! amboi alya buat aksi superman yg mat rempit selalu buat. hahah..

shiemz said...

kalu anak laki lagik ler... heheh..lasak yek... alya nie... hnss.... :D

Vee Violet said...

cucur gula merah?
tak pernah dgr n tak pernah rasa...
nak cikiittt...
=)

eiseai said...

alya leh geng ngan abang2 sini heh, selagi tak panjat, tak sah.

ada udang dlm fridge, tgh pikir nak buat sambal ke goreng kunyit. yum yum...

shi3la said...

wahhhh dasatnyer alya...mau wat willy ker alya oiii...

♥ Eda ♥ said...

yg lain2 tu aku dah biase buat..tapi cucur gule merah tak penah plak..sedap ke??

amboi beso gadang moto alya..langgar kucing mati tu...kahhhhh!~

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah..alya..nak tunggang moto pi mana tuh?

*MaMa HeRdA* said...

lepas ni drift lak alya..hahahaha..

su said...

Menyelerakan lauk2 tuh..

terliur plak rasenyer..hehe..

nasz said...

GANEH NYE ANAK KO KAK SUE...

ADOI KAK SUE, CANTIK NYE KALER MASAKAN KO TU, MERAH MENYALA