Monday, April 27, 2009

Selsema

Assalamualaikum,
Takde benda nak update sangat sebenarnya tapi nak cerita skit.Petang jumaat lepas,aku bersin banyak kali. Aku dah suspect,sure nak selsema ni. Pagi sabtu aku bangun nak pergi keje,memang sah hidung aku sumbat. Hari ahad,selsema aku makin terok sampai la rasa gatal tekak,nak dapat batok sekali la. Mata aku dah tak larat nak angkat,kejap-kejap bersin..huwaaaaaaaaaa. Meleleh air hidung aku weii. Tah mana jangkit,aku pun tak tau.

Tengahari tu,aku ke semenyih kejap. Ambik HP yang tertinggal dirumah orang tuaku. Kebetulan ada kenduri,apa lagi..terus pergi makan free la kan. Lebih kurang pukul 2.45p.m,terus berangkat balik. En.somi ajak pergi g klinik sekali. Sampai klinik panel somi,terus register. Then aku perasan,ada bayang orang tua tengah exercise. Pelik lak rasanya,ada nyonya tengah exercise dalam bilik tu. Aku ingat mungkin cleaner. Then nes panggil masuk,rupanya nyonya tua tu..DOCTOR! Wakakakakakak. Pastu yang aku rasa nak sekeh je doc ni,aku lom duduk lagi terus tanya...SAKIT APA?? Woii doc..kasi la aku duduk dulu,nak suh aku berdiri ker...CICAK tol! Aku pun cakap la..selsema,nak batok semua..demam je takde lagi. Haiihh..tak penah lagi jumpa doc macam ni.

Then singgah rumah MIL aku,tapau apa yang patot..kahhhhh. Terus aku makan ubat,then balik rumah...zzzzzzzzzz. En.somi yang menjaga Alya..Tima kasih ye yang..I lap UUU...hehehehe.

9 comments:

ai said...

wakakakaka..klinik apa kau pegi tu sue oiiii.. :P

sis_nita said...

heheh! doktor camtu ehh.. makin demam lerr kalo akak yg jadikk pesakit diyerr..

panel klinik tempat akak keje ni encemm woo doktornyerr..

~Eila @ Along~ said...

wahh..doktor execise dulu...hehe...kaksue..bykkan makan vit C dan kalo batuk beli ubat batuk hurix plus..mmg mujarab..

MUMMY ILA said...

doc kasi umphhhhhhhhh...aku ingat xcersice apa td..dah suspen aku nak baca..kahh

KasiH said...

Sebab tu jd malas nak juper doc..Tak sampai 5min pn cek nya...

~~ciklinn~~ said...

hadoiii ... doc xecise....

dah ok lom?

~Eila @ Along~ said...

haihhhh kak su..ubat hiruk plak..hurix la...hehe..ade jual kat 7E dan farmasi...kotak wara hijau tulis HURIX GAMAT

iera_ayen said...

ko x sehat yer??? isshhhh....keje byk sgt ler tu, jaga kesihatan tu sama ..(cehhh, pandai ler aku nasihatkan org)...

aku pon kalo start bersin jer...dah tau bakal selsema n demam trus... kira2 nya aku dah lama x demam( x mo ler...x suka )Alhamdulillah... sbb aku susah nak baik...lambat mau seminggu.

el said...

wakakakakaka gelak guling2 aku psl doc tu..adoiiii..x thn beb..hehehehe..

get well soon...selsema ni susah skit nak wat kerja..kerja mlm lah..bukan ofis..kahhhh