Tuesday, April 21, 2009

She is 16M

Assalamualaikum

Hari ni,genap la alya 16 bulan @ setahun 4bulan. Perkembangan alya amat memberangsangkan. Dah macam-macam pe-el sekarang ni.

1. Sekarang dah kenal car,cat,bird,lori etc
2. Pandai dah salam tangan,pelok cium,flying kiss
3. Nak itu ini dah pandai mintak..nak..nak...aihhh
4. Berat sekarang tak tau,tunggu alya 18M nti baru tau.
5. Suka menari,pantang dengar lagu..mula la menari. Tengah berusaha nak melompat sekarang ni.
6. Gigi masih lagi 10 batang tak silap.
7. Susu pun dah semakin kuat...tengah malam 3x...huwaaaaaaaa
8. Apa lagi erkk...ehh banyak la..tak teringat dah akal aku ni

Syukur alhamdulillah,alya makin pandai macam-macam perkara. Kena sabar je la kan melayan keraneh dia..hahahaha. Sekarang ni siang susah betul nak tido,asyik nak mainnnn jer. Kadang merengek-rengek sebab nak tido tapi dia tahan mata...aihhh.


Malu-malu nak ambik gambar..hahahaha..ngada tol anak dara aku ni


Bila dah ilang malu...sengih je la keje dia...mcm mama dia..wakakakaka


Tara...cantik tak saya...hehehe

17 comments:

sis_nita said...

hehehe! ko dgn banggernyerr laa membancuh susu 3 kali yerr.. okeh tu.. cepat besar kang..

~Atie+Farid~ said...

kak sue.........dah sebijik muke kak sue la alya!

saveme_zero said...

wahhhhh..sejok perut aku atie. yehahhhhh...hahaha

Nur Syafawati said...

nampak labuh pipi alya ko pakaikan tudung tu sue..tapi ape2 pun..aku tetap ckp muke alya fotostat acid!!!

elly @ suely said...

elelele tomei... kejap je kan... tp aku memang igt la bln kelahiran anak eda si dora bln 10, qmie bulan 11 n alya bln 12... kan bederet je tuh hehehe...

ai said...

ewah ewahhhhhh...tomeinye dia pakai tudung..pssssstttt..suh mama order lagi dari auntie! kahhhhh

wei, alya cam baby lagi bangun tgh malam minum susu. adoiiii..jenoh la kau laki bini! keh keh

MUMMY ILA said...

macam acid pakai tudung..kahh

kirana@eja@ummikmal&irfan said...

aiyokkkkkkkkkkk comeyyyyyyyyy
muke acid neyhhhh
lupa nak cakap la kak sue..aku suke gambar dye yg backgroun neyh...
truly nampak natural gitew

miss♥wahida said...

cutenya alya pakai tudung....

el said...

alya..ko bgn byk kali pun xpe..mama kamoo sggup...kahhhhh

♥ Eda ♥ said...

cunnyer alya bertudung..sengeh je manjang alya nih...hehe...mesra alam

shiemz said...

bila pakai tudung gitu serupa...copy paste muka hang..heheh

mama tisya said...

alya ko 16bln alya aku 22 bln...tklama dh nk 2thn..kejap ms berlalu..

tu alya pki tudung mmg khas utk bdk2 ek..cute je

mama tisya said...

eh lupa nk tnye..tu ko ltk radio kt blog ko ikut step dr blog aku ke??

@_da said...

Amboi kemain sengih dia yerrr... kejap je kan su masa berlalu... duulu tgk Fp su masa pgnant .. tau2 dah besor dah...

kasihatie said...

suker tengok alya sengih...tersusun jer gigi dia..comel plak tue..heheh

Miss Moon said...

dah cam budak besar dah