Tuesday, May 19, 2009

Looking for new environment

Assalamualaikum,
Hati ni terasa nak tukar kerja la, sebabnya?? Malam tadi penyewa aku sms bagitau dia bulan ni last duduk rumah aku kat klang tu. So aku iklankan la kekosongan rumah tu kat blog aku ni. Malam tadi aku ada bincang dengan en.somi,terfikir nak duduk sana tapi dengan kos yang tinggi..fikir 100x. Kalau aku & somi kerja kat area sana ok la, ni kerja kat area KL. Aku teringin nak duduk rumah sendiri,walaupun ada rumah sendiri tapi tak boleh nak duduk sebab jauh. Duduk rumah sendiri ni,kita boleh buat la ikut kehendak kita kan. Tu pasal aku terfikir nak cari kerja lain kat area sana. En.somi ada cakap,nak beli satu lagi rumah. Ermm...area KL ni mana ada yang murah,semua mahal-mahal.

Kalau korang ada lubang kerja kat area shah alam/klang..sila la bagitau aku yer. Kalau ada sapa-sapa nak jual rumah dengan harga yang reasonable,sila maklumkan aku ok. Aku pun memang tengah mencari rumah yang sesuai untuk kami la,rumah sekarang ni..aku sewa jer. Nak beli rumah tu,aku tak berapa berminat sebabnya rumah tu tingkat 3. Aku dah letih hari-hari nak panjat tangga. Dapat rumah bawah seronok la skit.
P/s: Semak pale pk

11 comments:

~Atie+Farid~ said...

sian ko kak...takpela...insyaAllah ade rezeki nnt nak duk umh sndr..

KiRaNa @ uMMiKMaL&iRFaN said...

sekuarang2 nye ko dah ade umah sendiri kak
mcm aku..sian...!!~

nasib ko mention dah umah area mane yg ko nak beli..ngeee
kalo x mesti aku kata kat sini ade..
pastu mesti ko kata..
"kir ko tu duk mane..aku cepuk gak kang budak ni..."
lalalalalalla.....
ari tuh dah nampak kailan ikan masin kat sini...
ngeeeeeeee!!~

[I][T][A] said...

nak cari keja kar area klang tu susah sikit.. kalau area shah alam oklah...

kalau nak beli umah area ampang banyak orang nak jual berminat ker?? ita tinggal kat ampang.. byk gak org nak jual umah...

kalau town house macam umah ita sewa skrang ni dlm 110k-140k. Ita pun tgh nak beli umah.. ingat nak ambik umah yang ita duk skrang sebab dah selesakan.. tp owner umah blum nak jual lagi wat masa skrang ni.. K.sue tinggal mana yer??

ai said...

huhuhu..camtu lak ye???..sabo, insyaallah ade rezeki kau tu nnt..

~~ciklinn~~ said...

lor cari umah ker.... ermm nanti aku try tanyakan kawan aku pasal keje tu..hari tu dia tanya aku nak keje tak kat shah lam..aku lak malas beno dah nak keje.... apa2 hal nanti aku bzz kau yerk..

shah-ila-ain said...

kak sue...meh lah duduk kat pulau indah nie..hehe....kejer kat westport nie banyak kot leh carik..hehe..suasana kampung lagiii..hehe

fazilzura said...

kak su , kalau akak nak keje shah alam banyak keje kosong kak .. kalau akak terasa nak keje PTPL shah alam bgtcauc lecr..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

ada entry khas utk sue hari nie ... sila baca yer ..TQ sue ;-)

nasz said...

hmmm, kalo aku pon semak gak kepala hotak aku kak sue... insyaAllah, nanti ade rezeki ko kak sue

shiemz said...

ekonomi skrg nie mang buat kiter pikir 10x sue... kalu ikut nak dok umah sendirik kan... xpe, pelan2 la sue... suee...aku terliur ikan pekasam sueee..... uwaaa...

JuLieS aka Ayu said...

kak sue.., jue rasa kalo beli umah kawasan KL.., baik akak sewa kan.. lagi masyukkk... sewa kat KL nie kan mahal... akak duk klang.. duk sana pun OK gaks kak.. tak jauh pun nak ke KL nie kan...