Monday, May 11, 2009

Mandi @ Air Terjun Sg Congkak

Peristiwa berlaku pada hari sabtu lepas,hehehe. Tengah kemas-kemas rumah,siapkan bekpes untuk alya & somi sambil tu cakap dengan en.somi

'Yang..jom kita pegi Zoo nak??'

'Zoo?? buat apa?? (maksudnya tak nak la tu)'

'Alaa..klu camtu,kita pegi KLbird park yang??'

"......(diam)...kita pegi sg congkak nak sayang?? kita mandi-mandi la'

'Sg congkak yer?? Ok gak tu..jom'. Ayang siap2kan baju alya,sayang nak kemas meja jap.'

Maka lebih kurang jam 9.15 pg,berangkatlah kami ke sg congkak,perjalanan smooth je. Maklum la cuti public holiday,hehehe. Sampai je Sg congkak,cari port..kena cari yang dekat dengan pintu keluar. Air kat sg congkak,gila sejokkkk!!!! Aku tak tahan tol,adehh.Alya pun tak nak mandi,berkepit jerrr..hahahaha..sebab air macam air batu weii. Aku lepak sana tak lama,dalam 11.30 dah chow ke rumah mil..hehehehe. Sekarang ni dah kena bayar,dewasa & kanak-kanak atas 12thn - RM1,parking RM2.

So korang leh la ajak kuarga korang lak g mandi kat sini,nak-nak sekarang ni hari panas jer..elok berendam. Lagi syok,buat BBQ .. nyummyy.
























14 comments:

[I][T][A] said...

bestnyer dapat mandi kat sungai congkak....

ai said...

dah lama aku x mandi sungai..walhal dekat je dari umah aku...huhuhu..

wei, sape yg amikkan gambo kau anak branak tu? kau letak camera kau atas batu ke susu?

el said...

aku suke gmbor alya sorang tu...comel...

syok mndi sungai...sejuk jerk..

♥ Eda ♥ said...

wahhh sungai congkak plak..memang korang kuarga suke berendam aaaa...ekekeke...

saveme_zero said...

ita - jom la mandi manda.

k ai - a'ah..aku letak atas batu..hahaha,auto snap la

L - penang xde sg ker L?? kahhhh..penang ada laut daaaa

eda - aku suka mandi manda dimana2 eda..hehe

nasz said...

lamanye aku n family tak p sg congkak... seronok tgk korang 3 beranak mandi manda

mama tisya said...

lama tul aku tk mandi manda kt sg ni..bestnye..nk2 skarng ni cuaca panas bangat...best tul berendam kn...ko bertiga je ek..saper yg snap gmbr ko bertiga tkkn ko auto setting lak camera tu kn jth dlm air...ekkekeke

MUMMY ILA said...

bestnye..aku pun semalam ajak apis p sungai pisang kat gombak ni tp dia xmo. dia xckp ramai orang.
:(

saveme_zero said...

nasz - apa lg nas,jom la

eryn - aku setting la auto snap,tak caya erkk. ala..camera cap ayam je eryn..hehehe

ila - skrg ni mandi2 syok ila,hari tgh panas ni kan.

Nur Syafawati said...

pewittttttttttt..berendam2 di dlm sungai...ehem2..ade seluk2 x..kahhh...tapi syok eh mandi sungai ..rase freshh je..jom kite gather kat sg???

++eden|essey++ said...

ako teringin nk pegi tmpt cenggini la sue...tp ayah nabihah x bg takut anak dara die ketguran lg...hehhee...

fazilzura said...

kak su ... sekali imbas cm sg tekala..
tp bile tgk banyak batu2 myb sg cngkak lerr..
kalau kat tekala lg besh kak.. alya leh jln2 sdiri dlm sungai cz cetek and xdak batu

saveme_zero said...

sya-ko ni ingat selok jer,kat rumah le selok2..wakakak. jom sya..kita gather2..BBQ sekali.

jaja-ja...aku 1st time bw alya sg,mmg dr bb tak penah bw sbb ms bb ni,bdk senang nmpk & benda suka kacau. ni alya dah besar skit,ok la kan klu bw pun.

zura-sg tekala jauh lg,lgpun alya x mo jalan dlm sg tu even cetek sbb dia geli dgn pasir tu..kahhhhhhhhh

ayuZack said...

sonoknye kamo bermandi manda yer....