Thursday, June 04, 2009

Bawal Kari Mamak

Semalam daku coti sebab jaga alya,bbsit coti balik kg. Actually 3 hari coti tapi somi aku berbesar hati ambik AL 2hari nak jaga alya. Bila dah duduk rumah,macam-macam idea datang. Pagi-pagi dah keluar pegi lori ikan,beli la serba sikit lauk basah. Tengok ada bawal,terus datang idea nak masak kari mamak. Kecur lidah aku ni,kari mamak kan masam-masam skit..pergh..melelehhhhh.

Balik dari beli lauk,terus masak. Sambil-sambil tu kemas rumah,basuh baju bagai la. Dah duduk rumah,bukan boleh duduk diam. Al-maklum la tengah rajin kan..hahaha. Pukul 11.30 lebih macam tu aku dah siap masak,alya pulak tido sambil aku tengok TV. Tengah tengok tV,aku dengar bunyi ketek..ketek. Sekali aku pegi dapur,banjir rumah aku! orang atas punya keje,lubang drain tersumbat dia boleh jolok lagi. Actually hari tu dia jolok-jolok lubang tu,sampai pecah. Pastu boleh lak dia kasi cap baru suruh laki aku tukar sendiri! Hello! Ko yang kasi pecah,nak suruh laki aku tukar lak. Bengong!!

Nasib baik semalam aku ada kat rumah,dah banjir & busuk! Aku dukung alya,naik atas ketok pintu dia macam nak gaduh dah ni. Lantak ko ler! Geram tol aku! Aku suruh dia panggil plumber repair lubang air dia tu,kalau tak lagi banjir rumah aku. Dah la tu,aku la yang sakit badan mengemop lantai sebab busuk! Korang tau je la kan bau longkang camne. Nasib baik la alya tak sibuk-sibuk nak tolong,tolong tengok je..hehehe.






Kisah HARI ini,
Aku & alya dah tunggu kat kereta,en.somi naik motor. Sebelum tu,aku suruh en.somi buang sampah. Tunggu punya tunggu,tak jelma-jelma sang somi ni. Aku dah nak angin..kahhhhhh. Sekali aku tengok,sang somi menolak motor dia. Dari jauh dah nampak muncung dia.

'Nape yang?? Tayar pancit ker??'

`.........' (diam marah)'

`(aku tengok tayar motor semua ok..apa yang tak kena ni...tak nak tanya nanti lagi dia marah..so aku diam tunggu dia bersuara..kahhhhhh')

'&%^%$$$ ... orang curi minyak! &^^%%$..orang isi penuh semalam. Eee...*&^%$#'

'Laa..ye ker?? bengong tol! Sapa punya keje la ni,sure budak-budak kat sini yang'

Sang somi tak banyak cakap,moody jer. Dia park motor,terus antar alya then ke petrol pump beli minyak,isi dalam botol. Sian sang somi..hehehe. Sapa yang curi tu,memang mangkuk sendok!

12 comments:

Bibu said...

la sian ko dah coti2 kene wat keje plak..adoi aku pon penah masa blaja dulu tapi bukan kitoang yg kene..kitoang yg buat hehehe angin smcm aje budak2 kilang bwh flat kitoang hahha ampun kak!Tapi yela kitoang dah tolong bersihkan semua...jgn le wat bodo je kan

cane derang curik minyak? isk...takpe dah dpt mknlauk sedap...sejuk sket perut hehe

fazilzura said...

ADUYAI KAK SU , AKAK CUTI MCM2 PLAK JADI NYE..
SIAP ORG LEH CURIK MINYAK ... ORG MINYK KUT YG CURIK KAK..
CMNER DIORG LEH CURIK TU YEKKK .. PELIK SUNGUHH..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

gelak boleh??hahahaha
aku pun pernah kena, malam dah isi penuh bila pagi2 dah kosong..mangkuk hayun punya pencuri

ppb_ppkp said...

kak sue...imah kalo buat kari selalu gagal...hadoiiii.
bagi la tips skit..

ai said...

Ya Allah!!! Minyak moto pon nk curik??? Melampau la weiiiii

~diAhOntHeblOg~ said...

MaMa Alya..kite ske blog manyak makanan nih..nk folo u ler..ehehehe

alyyani said...

ade jugak org curi minyak kat dlm moto? teruk nye la org skang ni ek. sian husband ko...

kene bgtau husband aku gak ni.

cuti2 pun kite mak2 ni tetap bz kan? ;)

Nana said...

lapo..lapo..
dapnye kari tu

alizmiealya said...

>byk tul dugaan ye kak..time2 cuti nk rehat2 ni la mcm2 pulak jdnye kan..
>btw,akak ni rajin tul la bab masak2 ni..sumer pn nampak sedap..

sara said...

kecor lior tgok ikan tu..
kuang ajaq nye penyamun!!

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

adehhh cutie tp jadi mcm2 hal lak yer sue .. adehhh jiran atas tue pun satu halll ... ada jgk yg curik myk moto tue yer .. adehhhh hampehhh

sis_nita said...

alahai..
baiknyerr asben..
siap amik cuti nak jaga alya..
so sweet..

asben akak amik cuti gak TAPI kalo akak amik cuti sama.. huhu!