Monday, June 22, 2009

Selamat Hari Bapa

Assalamualaikum,
Selamat Hari Bapa kepada semua bapa-bapa. Kepada yang tiada bapa tu,sama-sama lah kita mendoakan kesejahteraan dia disana. Semalam dah upload picas ni tapi rasa takde mood sangat nak update. Lemau je satu badan ni. So hari ni update skit la,memandangkan pagi-pagi ni selalunya tak busy lagi.

Ahad kelmarin 21 june merupakan hari bapa sedunia & genap la alya 18bulan. Aku ajak somi jalan-jalan,window je la. Hari tu dah shopping katak,takkan nak shopping lagi kan..hahahahaha. En.somi ajak pergi MV,memandangkan dah dekat 3tahun jugak la aku & somi tak pergi MV sejak kahwin. En.somi ni bukan suka tempat yang pack,memang tak kosa la katanya.

Dekat MV,umang aii! Ramainya umat manusia. Aku bawa alya ke Pet Wonderland,punya la ramai manusia dengan laluan yang agak sempit terpaksa la berasak-asak. Alya amat teruja melihat hidupan secara live,ternganga la jugak mulut dia..hahahaha.

Dah penat berjalan,aku ajak en.somi makan. Somi nak makan burger king,aku ikut je la. Sampai kat burger king,somi tak nak pulak..hahahaha. Kebetulan hari sebelum tu,dah makan mcD. Takkan nak sumbat burger lagi kan,harus cari menu lain ni. En.somi ajak makan nando's. Wahh..amat la gumbira sekali..hahahaha..sebab favorite aku ok. Alya macam biasa la,kejap dia ok kejap tak. Bukan dia suka sangat duduk dalam bb chair tu. Menggelupur jer tak lepas,sib baik la tak buat hal sangat.

Hujung bulan ni insya allah nak bawa alya cucuk. Perkembangan alya sekarang amat memberangsangkan. Sekarang alya dah boleh bercakap,tapi masih proses pembelajaran lagi ok. Kalau tunjuk apa-apa yang dia biasa tengok,dia tau apa nak cakap. Sekarang ni,alya takde la macam dulu,lasak semacam..alhamdulillah hasil kesingaan aku..hahahahaha. So far alya mendengar kata aku,kalau suruh buat apa-apa..dia paham & boleh buat.

Semoga alya menjadi anak yang baik,solehah,bijak,cantik,..ishkk..semua la..hahahaha.

Alya & somi yang sabar menunggu hidangan..hahahaha. Like father,like daughter kan...


Alya yang happy sangat sebab dapat makan,nak pulak duduk dekat ayah dia,huhhh!!


'Ishkk...mane makanan ni mama?? Alya dah ngantuk ni...'


'Ayah! Alya tak nak duduk dalam ni..huwaaaaa.'

11 comments:

MUMMY ILA said...

wahh makan2 sempena daddys day ye

sis_nita said...

akak pon ada kuar gak gi makan2.. tapi spoil sket arr pasal wawa buat perangai.. huhu!

KasiH said...

dah besau dah ank dara ko...rambut dah pjg..dah leh tocang2..

alyyani said...

dkt 3 tahun x gi mv, sesat tak? aku baru 2 3 bulan tak gi mv, da mengong2 tak ingat jalan.

alya yg besar tu tak nak dok dlm babysit tuh. haru nih. ingat bila da besar, senang control..

part kesingaan ko tu, mmg bekesan ek? kena ajar gak ni supaya anak tak buas sangat. heheh..

alyyani said...
This comment has been removed by the author.
elly @ suely said...

mcm qmie la... lgsg x nak duk kat bb chair tu, geram aku! huhuhu

~~ciklinn~~ said...

ala tomeiii gambar menguapp...hihiihihihi

FaizAmYAirieL said...

nasib xdek gambo makanan..kalau x makin keroncong pewot aku..ekekeke..bb chair tu kan ko dudukkan alya mase ade makanan depan die jerk..kalau x mmg jangan harap die nak dok diam2 dlm tu..mcm airiel aku wat camtula..ehehehee

♥ Eda ♥ said...

3 taun ko tak g MV...ngalahkan aku yg duk jauh dah bunyinye..hikhik..

leily said...

sue...
samat ari bapa gak..
hohoho, klako piccas alya nguat..

el said...

heheheh bby chair tu kan mula2 je ok..pas2 mulalahhhhh xmo dodok dah...kahhhh