Wednesday, July 29, 2009

My New Shoes

Assalamualaikum,
Malam tadi pegi tesco dengan somi,nak beli susu alya yang dah habis. Sampai tesco lebih kurang pukul 8.30 macam tu ler. Lengang jer tesco,tak berapa ramai orang sangat. So senang la skit nak beli barang. Tempat pertama yang aku tuju,barangan bayi such as susu pampers tu. Cadang nak beli enfa sebab ada voucher kan,sekali tengok kat rak enfa..abis! Yang tinggal 3tin perasa madu. Hangin gak la,tesco tak tambah stok. Dah bagi orang voucher,alert la skit benda-benda macam tu. Then nak beli susu anmum,pun sama..HABIS!! LICINN! Dah tu,beralih arah ke bahagian diapers lak. Nak rembat gak huggies merah,tup-tup tinggal bape ketol jer some more...harga dah naik balik. Baru kelmarin je aku pegi tesco..eee..hangin tol!

Masa tengah turun jalan nak pergi ke parking kereta,nampak booth kasut-kasut ni. Nampak pulak kasut untuk budak,terus berhenti tengok. Dah tu terkenan satu kasut ni,hehehehe. Suruh alya try,suka benor la dia. Murah je kasut tu..$8 jer. Boleh la kan buat pakai suka suki. Then terus berkejar ke Giant pulak,jam masa tu menunjukkan pukul 9 lebih takot tak sempat ke Giant jer. Somi cakap,beli kat senseng jer la. Kebetulan memang lalu taman midah. So sampai je kat kedai senseng...HABIS jugak stok anmum & enfa untuk setahun keatas. Adoii..apa dah jadi ni?? Then aku pegi kedai senseng sebelah pulak,syukur alhamdulillah ada stok. Aku beli susu anmum kotak $40.90. Boleh la..murah dari biasa..kahhhhhh. Lepas beli,pegi makan malam..& then balik rumah terus.

Ni la kasut baru - $8 jer

Sapa la model kasut ni yer??

See my Leg ok!!

Hahh..saya punya la kasut ni!!

Mama...this is my shoes,dont take it ok!!

Lihat lah wajah-wajah saya..hahaha

Mama...enough la!!

Last...but not less....hahahahahaha

15 comments:

@e_da said...

cutenyerr kasut alya.... heheh

Bibu said...

mmcm2 rope Alya hehe (aduh tadi penat aku type pjg2 skali offline..chet)aku pon hangin ngan tesco smlm(tak kira aku type balik ni)..ade ke patut tak bg customer nak beli brg dah last stock?peh tu leh cabut lak tag rege?aku pon cakap..tadi baru je nampak tag cane leh tade?peh tu mgr tu ckp bukan rege de? mak oii aku pon hangin lagi...eh dik..akk nampak rege tu jugak kat luar ye cume lebey sket..takkan nak meraban cari bende ni kat balakong yg aku tataw kat mane? bek dah alang2 beli kat sini!haa kelam kabut baru nak semak list rege maka setelah itu aku pon byr dan balik dgn senang ati lalalala (buli pekerja tesco tu kaaaaaaaaah)de ingat customer ni bodo2 men beli aje tanpa kajian kaah?

sara said...

lawa nye kasut alya..

ai said...

nape tak belikan utk ely skali?? huhuhu

FaizAmYAirieL said...

mmg lawo kasut alya tu..haah laa tesco ni mmg sengal skit..aku penah beli tgk harge lain tp bile cek bil balik harge dah lain..pastu stok susu2 die mmg hampeh...airiel minum friso kadang2 ade kdg2 xdek langsung..x paham aku...

fazilzura said...

heheheh lawak tui muke alya bile dia mucung cmtuh ..

** kak , g kedai Speed 99 tu .. murah bangat

elly @ suely said...

amboi santeknye... pinjam bley? hehehe...

Bed said...

cutenye kasut alya....alya ni pandai wat memek muka kan kak....cute bangett...

AieZa said...

sue... bkn aritu ko dh xmo bg anmum dkt alya ke? nk stick to enfa.. beyak keras ke pe ko kata aritu.. nape bg blk?

alyyani said...

aku skang suka sgt tgk kasut budak2 comel2 semua nya. rasa nak beli banyak2. tp kaki budak kan cepat besar so kena la beli satu2...

suka sgt alya dpt kasut baru ek..

mummy teha said...

cantiknye kasut alyaaaaa!!
best2 kalo de ank pompuan ni..kasi melaraaamm je...heheheheeh=p

mummy aryan syamil said...

adehhh la pandai alya wat muka ye..ekekek protesss ye:)

Fiza Nordin said...

eeeeee cutenye kasut...nak pinjam kasi k baby pakai leh tak?heheheee

pandainya anak dare ni buat memek muker...cumey lah alya!

Nur Syafawati said...

wow..pinky!!i like!!!pandai anak dara ko wat muke yer!!!mcm nak berak pun ade..kahh

el said...

wakakakaka alya wat muka cam tu kelakor tol ler...hehehehe