Tuesday, July 21, 2009

She is 19M!

Assalamualaikum,
Hari ni 21.07.09 genap alya 19bulan. Dah macam-macam ragam sekarang ni. Sudah pandai bercakap,protes..ishkk macam-macam la benda baru yang dia dapat. Kadang datang angin dia mengamok,memang menduga kesabaran betul. Apa yang aku buat?? Buat dek je la,nak mengamok yer..silakan!hahahaha..lama-lama dia senyap sendiri la.


Ni alya snap sendiri..saya sangat seronok!

Bila dia tekan macam-macam,terpaksa la ambik ok.

Huwaaaaa...wakakakakakak. Camera berada dalam tangan mama!


Ahad kelmarin,aku ajak somi ke sogo. Kan sekarang ni sibuk mega sale. Bajet nak naik lrt tapi somiku tak nak pulak. So lepas zohor,terus ke sogo dengan roll-royce ku..ngeh ngeh. Window jer, nak beli pun wal-bajet takde..hehehe. Kebetulan kat situ ada pulak jual baju upin ipin. Alya yang sememangnya fanatik upin ipin,terus menyambar baju itu tanpa mempedulikan sesiapa..hahaha. Kesana kemari diusungnya baju upin ipin tu,so aku pun belikan la untuk alya. Masuk dalam kereta,on da way nak balik sibuk dia mencuba.

Ni la baju upin ipin.

Baju ni episod air kolah tak silap aku..hehehe.

Hahh masa ni,air soya dalam cawan tu dah abis..sibuk mintak lagi.

Maka..aku hanya mengisi dengan air kosong sahaja..hahahaha

'Ehh..sedap la mama! Abis weii dia minum..hahaha

Tanda puas hati dapat minum dalam cawan

19 comments:

elly @ suely said...

bape dah berat alya nie kak sue? tombam je pp dia... hehehe

saveme_zero said...

suel - aku x bw cek up lg..hehe

el said...

meriah baju alya tu....hehehe
ko tau anak aku danish..kalo air dlm tu abis..aku letak air cam ko buat tu..sekali dia buat ape..dia celup tgn pas tu dia isap jari semua..haa abis segala air tumpah dlm keta...

hahaha kdg2 aku pun ngamuk bila kita bg brg kat die..abis segala tekan2...amek ko ngis la...buat badak jer..

ZiE said...

dah besar alya kak sue.. happy 19M darling....... semoga menjadi anak yg solehah jgn ngamok saja ye

Nana said...

aih..kejap je dah beso kan..

Liana said...

Salam kak su...
Wa...alya dah semakin beso yer...Tak lama lagi masuk 2 tahun... Kak, alya mewarisi ibunya ler...hehehe

Bibu said...

geram tgk pp alya ek..cam nak jatuh haha..nuha pon le..kalo tgk bwh tu..cam nak jatuh je pp ekeke

~Atie+Farid~ said...

alya nampak tembam....mama masak sedap ye alya....

mummy aryan syamil said...

mokekkeke..gelak je aku bc psl alya neh..da pandai demand ye syg :)

da besar pun alya,tggu mama ks adik ye:D

AlizMieAlya said...

gebuss tombam betul pipi alya ni..kalau jumpe siapla unty ko ni cubit2 pipimu itu..

fazilzura said...

BAJU UPIN & IPIN ..

ibu_umairah said...

dah semakin cerdik.........banyak ragam yerrrr

KasiH said...

HEPI 19MONS ALYA...

Dont be notty2 ok...nnt mama alya fening...fening...

misbehave said...

da besar da Alya :)

nama anak i pon Alya ;)

selamat berkenalan!

*i ni 1 building dgn ur hubby, hehe,dia x ckp pon u ada blog, dulu tgk fp je hehe..

Bed said...

alya batrisyia buleh sgt geng dgn qaisara batrisyia ni...same je fanatik upin&ipin...habis dialog dihapalnye...tau je....cd mana satu....bayar zakat, ketupat lah...ishhh budak2 zaman sekarang....

MUMMY ILA said...

cepat masa berlalu...

mummy teha said...

masyaAllah tabarokallah,dh bsr alya k.sueeeee!!!
seyes aku lame dh xbkk blog akk!!
rambut dia pon dh pjg!!dh mcm ank gadis sgt..hihihihi..comel!!!
hug n kisses utk dia ye!!
cyg alya!

alyyani said...

sue, takpe, window shopping je dulu. megasale kali ni mcm lama kan? hehehe...

btw, budak mmg pandai protes kan? lepas tu mengamuk sekuat hati. aku pun kadang buat cm ko, biakan saja...lama2 lemak..

[I][T][A] said...

dah besar dah alya ni... tembam plak tu... cutelah...