Friday, July 24, 2009

Thank you all

Assalamualaikum,
Hari rabu tu,sue pegi HUKM dengan somi. Sampai sana lebih kurang pukul 1 lebih,terus register..then dalam 1/2jam AH panggil untuk ambik darah & urine. Masa nak ambik darah,rasa nak marah pun ada. Dalam klinik kecemasan tu,ramai sangat doc pelatih yang sem 4 agaknya. Ada 3 orang tengah kerumun aku,nak ambik darah. Mula doc pelatih lelaki,dia cucuk...tak jumpa urat,dia pusing-pusingnya jarum tu. Adoii! rasa nak sekeh je pale dia. Dah tu,doc pelatih pmpuan pulak try cucuk kat tempat lain. Lengan ni dah lebam tau,tapi tak berjaya jugak ambik darah. Dah sorang lagi cuba,aku ni macam dah jadi experimen lak. Aku cakap kat doc pelatih tu..'kalau tak jumpa,aku tumbuk ko!'.. Doc pelatih lelaki tu try & error kat lengan belah kanan pulak..tapi FAIL! Last-last datang nes,aku cakap...Nes,u buat la. Dorang ni kena belajar lagi'. Nes tu cucuk je,dah dapat darah. Aihh..doc pelatih ni..sengal tol.

Dah ambik urine,darah..kena tunggu pulak doc betul panggil. Pukul 4 baru turn aku Ok! Haih..ramai tol orang sakit. Sekarang pulak kat HUKM,kekurangan doc. So nak tak nak terpaksa la tunggu jugak. Dapat ubat antibiotik,ubat air & paracetamol,kalau dalam masa seminggu tak ok..kena datang blk. Doc kata kena infection..huhu. Harap-harap cepat la sembuh,tak mo admit! Thank you pada semua kawan-kawan blog yang mendoakan aku. Hanya allah dapat membalas.

12 comments:

Bibu said...

cane leh tak jupe urat..kan ko kurus?isk..tah ape2 doc!!mkn obat cepat baik kang leh gather2 ehehe

ai said...

Mmg payah nk jumpa. Bukan sebab kurus ke gomok. mungkin urat sue ngan aku sama kot. HALUS! tiap kali musti lobam!!

Syukur kau takde apa2. Harap pas kau makan antibiotik tu ok la ye...

Reena said...

ya la..kalau tak jumpe urat doc suka2 cucuk sana sini...take care...hope sembuh cepat

alyyani said...

syukur takde yg serious. jaga diri & kesihatan. esok kan nak bergathering. frust tak dapat join. :(

fazilzura said...

biasak le kalau kat HUKM tu kak su ..
tu psl ler adik daku suh banak kat HKL ..
dulu kan dia study kat situ .. but now dh jd doc kat ganu ..
dia tau le psl experiment2 ni .. heheheh

shiemz said...

Weh..cepat² sihat wey... aku doakan yek... :)

Bed said...

alhamdulillah syukur...nape la kawan2 kite ni ramai yg sakit ek...pas sorang2...

el said...

shila tol la doc2 pelatih tu
aku cukup x suka betul
aku pun penah kena taw...

alhamdulilah ko xde pape eh...kalo jd balik..pi spital sbb ko ada kes kan...:)

~~ciklinn~~ said...

aduyaii dapat ku rasakan ksesakitan nyer huhuhuhuhuh

aku pun pernah gak doc cari urat tak jumpa nak amik darah..

semoga cepat sembuh yer

D.O.U.B.L.E...S said...

aku doakan semuga ko cepat sembuh..

kasihatie said...

insyaallah...smoga kak sue dalam keadaan sihat hendaknya...wah...cam ayat bt surat plak....bleh la gather2 nnti yer...huhuhu..jelesnye..

AlizMieAlya said...

>adehla..mmg perit la kalau gitu..cucuk berkali2..
>kak..da ok ke?