Monday, July 13, 2009

Macam-macam cerita!

Assalamualaikum,
Semalam dapat wedding invitation kat Menara Yayasan Tun Razak. Ex-office mate aku kawin,kebetulan dulu bapak dia Director kat anak syarikat Office aku ni. Sabtu tu,aku balik semenyih tido rumah ayahanda aku. Dah lama tak balik,ngeh ngeh.

Aku ada banyak citer nak share dengan korang. Sabtu kelmarin,aku tak kerja sebab sakit hati netball tak jadi. Macam-macam hal penganjur ni tau..ampeh!! So pagi tu aku kemas-kemas barang semua la. Dalam kul 11 lebih,en.somi & alya turun dulu. Aku kemas-kemas yang last,masa tengah nak lock pintu aku pasan en.somi masih kat bawah. Aik..apesal lak tak start kete lagi ni.

Aku turun bawah jer...'Sayang,motor dah takde.'
Hahh..ya allah yang! Motor kena curi ker??
'A'ah le sayang.' Aku yang menangis OK!

Macam &^%$%$ tol! Kurang ajar tol sapa yang curi. Motor tu banyak kenangan weii. Dah buruk pun motor somi aku tu. Memang dasar penyangak!! Tak selamat la hidup ko. Sian somiku,dah takde motor. Dah la motor tu dah abis bayar. Tak pasal-pasal kena beli motor lain..huhu. Buat sementara ni,somi pinjam motor abg dia. Nasib baik la abang dia kat sarawak. Ingat kita ni cop duit kot,leh produce duit terus beli. Adehh..dugaan betul la.

Ok..ni citer pasal alya pulak. Aku tukar susu alya lagi. Sekarang aku tukar anmum,last week la baru start. Bukan apa,enfagrow sekarang rentung! Dah tambah lagi protection guard,pastu naikkan rege. Perghh!! tak tahan gak beb. Untuk satu kotak 650g RM39.50,kalau 1.7kg RM97! Garu pale gak aku..hahahaha. Ok..sejak tukar anmum ni,alya punya poo poo keras la. Nampaknya anmum pun tak sesuai untuk penghadaman alya. Maka lepas ni,aku kena la beli enfa balik. Walaupun anak baru sorang tapi tetap terasa gak beb..huhuhu.



Dewan @ Menara YTR

Gift - bekas ni sangat cantik,dalam isi telor. Balik rumah aku isi brooch..hahaha

Alya sibuk nak main sudu garpu,jenuh ayah dia layan..hahaha

Sibuk nak tawaf dewan,dah x tahan duduk kat chair.

ketibaan penganten

Alya sangat teruja melihat pengantin & kompang

Dah boring tengok panten..hahahaha

Alya dapat lepas dari chair

Saya sangat suka!!

Alya & Mama yang giler enterprem..kahhhh

Mama..let's go home.

18 comments:

alyyani said...

lama ko tak update kan? sekali update, keluar la banyak entry. hehehe..

btw, moto laki ko ilang? kat umah? ish2..

yup, enfa naik mendadak la kan? terasa betul kali ni. da la anak aku, makin besar, makin kuat menyusu. baru sorang. esok 2 cmne la yek..

Bibu said...

lor..sabar jela..tade rezeki moto tu..

Nur Syafawati said...

Ya Allah..moto acid ilang????awat aku x tau ni...huhuhu..cian abg acid..nasib dah abis bayo...kalau baru nak start bayo dah ilang..lagi menangis x berlagu..xpela..nanti beli baru eh.hheheh
alya..sonok nyer gi wedding..mesti dia x dok diam kan sue..aku dpt imagine..hehe

MUMMY ILA said...

sian kowang.. sama la nasib cam apis.
sampai skrang rasa cam terbayang2 moto tu.

~Eila @ Along~ said...

la hai..siannya kak su..dugaan Allah bg tu..takpe.maybe ade hikmah di sebaliknya...sabar je la..

KasiH said...

sabar2 banyak2 sue, byk dugaan & cabaran, tentu ada hikmah disebaliknya...

ZiE said...

Kak Sue alya nampak rambut dia mcm ikal sikit ye.. cantikkkk...

rindu ngan kak sue & alya

Bed said...

aduh kak mcm2 hal kan....siannye kat laki ko....sabo je lah....
kak aku beli enfagrow twin pack...dpt 68 hengget...beli salu rugi la 79 hengget beza 11 hengget tu...pas tu kalau tin pulak kalo dpt dlm 88 hengget aku rembat je...selalunya kat giant or tesco le!

miss♥wahida said...

sian kat akak moto akak hilang,x apa..insyaallah de rezeki lain..bestnye g weeding...hehehehhehee

fazilzura said...

mano gambo panten nye kak su ??

LOR MOTO KENE CURIK KE..
cm S*** je org yg curik tu ..
ko doa dia excident je kak .. geras haku

~Atie+Farid~ said...

sian kak sue...motor ilang...memang lahabau betul pencuri tu ye,....sabo ye kak

kak oi...gamba panten mane???????

shah-ila-ain said...

motor hilang ke....ishhh memang skang nie banyak betul penjenayah lah...senang jer dorang nie nak jd senang kan...nak ape2 curikk jerr...isshhh... alya dah besar dah erkk...tingin nak jumpa..

kasihatie said...

sabar bebanyak kak sue...pencuri tue takkan amannya pakai moto yg dia curi...

miealiz said...

>byk2 sabar ye kak..dugaan Allah..
>wah! kemain happy sokmo alya ye..kesane kemari dia ye..

elly @ suely said...

dah besar la alya... dah mcm kakak2 je rupe dia hehehe...

el said...

weiii cantek le gift tu...
ko ni x abis2 g knduri kawin eh..hehehe

KiRaNa @ uMMiKMaL&iRFaN said...

suke tgok rambut belakang alya...
cute jek...

kak sue!!~ jom....
????

lyana said...

aiyok..terkenang mase moto yana ilang dulu..huhuh..syahdu...