Friday, September 11, 2009

Assalamualaikum,
Semalam aku berbuka dirumah MIL,cadangan mrR aku la. Aku dah takde idea nak masak apa. So balik kerja,aku terus balik rumah dulu mandi then ambik alya. Masa on da way drive tu...huhu..aku accident! Ada satu motor,budak-budak sekolah rendah aku rasa..main keluar je simpang. Aku memang tak sempat dah nak elak. Dengan sekuat hati aku tekan brek dengan hon. Ya allah..time tu menggigil aku. Budak tu dah langgar bumper tepi belah kanan & tergolek depan kereta aku. Nasib baik la masa tu aku sempat brek,kalau tak..budak dua orang tu dah duduk bawah kereta aku..huwaaaaaaa.

Budak tu pulak elok bangun,lari! Aku dengan cepat,kejar la budak tu kan..sib baik dapat. Aku turun kereta,dia dah pucat lesi tengok aku...kahhh!

'Acik..saya mintak maaf'

'Ko ada lesen ke tak?? Ko main keluar je simpang tu,tengok la dulu. Dah tau orang balik kerja,kereta banyak ko tau! Kalau tadi aku tak sempat brek,mati dah ko aku langgar tau tak!!! Ko nampak tak aku bawa anak kecik!!'

Time ni aku memang macam orang naik hantu dalam masa yang sama menggigil satu badan terkejut punya pasal.

'Saya mintak maaf acik.'

'Ko macam mana..ok tak?'

'Saya ok acik'

'Lain kali bawa motor tu elok-elok'

Aku cek kejap kereta aku,terus aku drive ke rumah mil aku then bagitau mrR.

'Yang..sayang accident ni'.

'Terok ke sayang??'

So aku citer la segala stori mori pada mrR. Aku cakap,aku masih terkejut lagi ni..menggigil je rasa..huhu

MrR cakap apa tau...

'Takpe la..benda nak jadi..yang penting sayang & alya selamat..syukur alhamdulillah. Dah jangan pikir-pikir sangat k'.

Sampai rumah mil,aku tolong apa-apa yang patot. Selepas berbuka,alya apa lagikan..nak keluar je la. Adik ipar aku ada beli bunga api..sakan le main.


Ni masa pergi shopping kat JJ,belikan alya spek ni..suka la dia kan. Dah macam gogle la pulak..wakakakak


Alya tengah seronok main bunga api..sampai dia nak pegang api tu!


Mama....nga api


video video

7 comments:

Nur Syafawati said...

kesudahannyer..kete ko x ape2 kan sue..hehehe..alhamdulillah...korang x ape2..siot tul budak tu leh lari eh??

FaizAmYAirieL said...

kak su..nape spek alya tu len mcm..ekeke...cam google nak swimming tu lak aku tgk...wahh alya dah pandai nak main bunge api yer..x dapat di bayangkan kalau alya dan airiel main bunge api bersame..mesti ade yg terkene bunge api..ekekkee

Reena said...

nasib baik tak apa2...wah syok alya main bunga api....

KasiH said...

sonok main bunga api...adam dah selamat dah dia pegg api..amik ko melecur sikit...sikit je la kat jari..pastu tkmo dah..hahahahah~~

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

nasib baik takder apa2.. ade budak2 bwk motor mmg cam gitu ler .. adehhh

el said...

bahaya tul la
kalo aku pun mau panik huhuhuhu
sib bek lah apa2 pun xde ape...
alya ms tu cm mn...ok x...
dia duduk kat mn..huhuhu

anak aku tu danish sllu sgt
terpeleok ke bwh meja kalo od brek
huhuhu dh bape kali kena dashbod...
mujur xde pape...

[I][T][A] said...

syukur tak der apa2.... fobia btul kan accident ni... dahlah nak musim perayaan... Seronok alya dapat amin bunga api...