Tuesday, September 01, 2009

Smart Camp: Smart Quest

Assalamualaikum,
Selamat bekerja kembali setelah bercuti tiga hari. Opss..sebelum terlupa,selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-52. Sempena hari merdeka semalam,aku ajak somi berjalan-jalan. Kebetulan last week dapat sms dr Enfamama ada smart camp di Sunway Piramid.

Lebih kurang tengahari kitorang berangkat ke Sunway. Sebenarnya dah lama aku tak kesana,ada la kot 10tahun..kahhh. Banyak betul perubahan kat sunway tu. Terkujat la kejap aku laki bini..wakakakakak. Macam pelancong asing tengok arah..hahaha. Smart camp tu terletak di blue concourse,cari punya cari..akhirnya jumpa jugak.

Alya yang tengah mamai,baru bangun tido.

Quest 1 - membina tree,alya berjaya membuat susunan T.R.E.E

Teror anak mama..ekekekek

Bagus..bagus...pandai alya yer

Smart Music - yang ini untuk pengetahuan bunyi. Ada 5 quest tapi sebab bateri asyik buat hal jer,tak dapat la snap semua.

Sebelum balik,kita ambik gambo kat sini dulu yer alya..ekekekek

Tengah berjalan-jalan,alya ternampak oozo lak..dia dengan tangkas berdiri sebelah..suruh ambik gambar ok!

Alya tengah study new book dia

My friend...tigger & pooh...ekekekek

Mama..poohhh

Me & my lovely hubby

At nanny house...alya yang kepenatan tapi masih ligat


Ni la mystery gift smart camp
video

12 comments:

ai said...

bagusnya camp ni..apesal aku x dpt pon sms dia??

shah-ila-ain said...

wahhh..bestnyerrr p sunway...mel lama gak tak pg..mau jakun nie kalau pegi hehe...

pandai alya ehhh...berani join kuiz2 nie...

suhida said...

kak su,aku pn dpt sms tu.tp sbb kebzyan yg sgt2,tak dpt join.bestnye tgk alya wat quest2 tu sume.tk thn bc buku dlm kereta.excitedla tu.hehe..

ctm-cak'on said...

wah dah pandai alya ek nk minta bgambar, caiyok2x!

fazilzura said...

wahhh besh nye camp ni ...
tp jauh nye dia wat .. kat cheras or kl dia x wat ker

ppb_ppkp said...

kak sue.. aaah..imah pon belajar daru mertua imah..memang senang n sodapp..simple jer buat dia..janji kena rajin keliling rumah cari daun2 yg boleh dibuat nasi ulam ni

kak sue..mana cekelat udang ni...kemaruk dah imah ni..huuhuhu

nome said...

wahhh..berjimba2 di sunway kak sue...pandai alya susun perkataan ek...siap baca buku dlm keta lg...tp terbalik la alya buku tu...ekeke...tp xpe, kecik2 lg dah pandai nak study...gud girl...

FaizAmYAirieL said...

wah beshnye alya dah pegi smart camp..teringin nk bwk airiel pegi tempat camni nak try iq die..ehehee...bijak dah alya ni..tp nape tgk pooh tebalik tu sayang? ekekeeke

Nana said...

ehh bez la..tingin nk bw damia g camp2 cam gini.tp tgu dia beso skit la

[I][T][A] said...

Seronoknyer... dapat gift lagi...

elly @ suely said...

suke alya yer... elok la bwk anak2 kat tempat2 cemni kan kak sue?... uji minda anak2... bagus2...

Fiza Nordin said...

aah la sue...bagus camp macam ni...tp awat la muke nak dare tu asyik cemek jek...?