Tuesday, October 13, 2009

Assalamualaikum,

Lama rasanya tak update blog ni,bukan takde cerita..ada tapi kesibukan,kebizian melanda bulan october ni. Faham je la kan dah akhir tahun,semua nak ISO. Aku share stori sikit k..sepanjang minggu yang lepas.

Lepas raya,sure dah kemaruk nak makan nasi campur kan. So aku masak simple je la,just sayur campur & ikan..jadi la,tiga org je nak makan pun.



Sabtu lepas,banyak sebenarnya open house..sana sini orang menjemput. TQVM la pada yang menjemput tapi tak kesampaian nak kemana-mana. MrR lak keje sampai petang,yang sempat pun kat sg besi jer. Tu pun dah petang,jalan jem nak mampos!! Semua sibuk beraya...ekekekek. Bab makan ni,mana boleh tolak tepi kan kalau takde aral..ye tak?? Pepatah melayu..'Rezeki jangan ditolak,musuh jangan dicari'...kahhhh. Dari rumah MIL aku tu,tak jauh pun...10min je dah sampai tapi sebab jem..dekat 1/2jam.





Alya yang dah keletihan bermain..masuk car jer terus ... zzzzzzzzzzz


Birthday girl & boy..adik beradik ni


Alya yang lena diulit mimpi..buat pertama kalinya aku & mrR boleh makan dengan tenang!..kahhhh




Lepas beraya,calling si yies si gebus..dia kan round da tour hari tu. So aku menjemput yies beraya ke rumah. Dah alang-alang tu kan. Sian korang anak beranak sesat kan...hahaha. Takpe la...luas pemandangan..kahhh. Sib baik anak-anak yies tak meragam sebab tau nak jumpa Mama Alya da vogi ni kan...kahhh. Aku masak pun as fast as i can la kan. Aku nak jamu nasi putih,syam lak kata..bukan nak tido umah aku..wakakakakak. So aku masak meehon goreng je la.


Gebusnya si aqil ni..macam anak orang hindustan OK...habis aku gomol..kahh

Nak tunjuk oven baru...kahhh. Pemberian mrR...hehehe. Dia suh aku rajin lagi memasak..kahhh. So ahad tu adik beradik mrR nak datang beraya,aku pun masak nasi ayam. Penat jugak masak sorang-sorang ni,sampai krem gak kaki aku. Aku jemput gak kawan-kawan opis & blog...tapi masing-masing ada plan kan..ekekek..takde hal k. Maybe lain kali korang datang.




Pagi tadi alya bangun awal,tengok PC menyala..dia ambik kerusi tu... 'Mama..nak sit.'Pastu konon-konon dia tengah buat keje..hahahaha.


6 comments:

alyyani said...

waa kalau tak dpt la merasa nasi ayam buatan ko yek. tp tu la, tak sedar msg itu. tq sebab menjemput.

aku lak time raya tak dpt nasi pun takpe, janji dapat nasi impit. :D

alya bangun2 tido terus ngadap pc? heheh..mcm ade blog nak update jek tuh.

el said...

wakakakak x thn tgk pic alya kat komputer tu
mn x tumpah kuah ke nasi
ikut pagai ibu dia..kahhhhhhhhhhhh

ai said...

hamboiiiiiiii....oven baru!! harus la lps ni kau gigih masak.. :P

Bed said...

ya harus ko kene rajin memasak tu kak...alya - alya nk update ape tu?

Nur Syafawati said...

perghhhhhhhhh..dpt oven baruu..harus terjah umah sue lepas ni..ahaks..tungguuuuuuuuuuuuuuu

MamaFaMi said...

Wah dah ada oven baru, bolehlah on projek baking membaking pulak ye...