Thursday, November 26, 2009

Aku geram!!!

Assalamualaikum,
Hari ni aku rasa kesabaran aku dah ditahap maksima ok. Mungkin tadi ada yang perasan aku ada post sesuatu. Ok..meh aku citer kat sini,takde niat nak tabur pasir dalam periuk nasi orang k. Cuma aku rasa,aku dah tertipu sangat-sangat. Cerita dia mcm ni.....

Hujung bulan lepas,mean oct la...aku ada masuk satu fp ni. Cadang nak tempah la handmade baju untuk alya,so setelah segala urusan dah selesai...aku pun bank in kan duit pada 3 nov...& si polan ni bagi sekian-sekian date la siap. Ok fine! aku tunggu. Lepas seminggu,langsung takde khabar berita ok,takpe aku sabar lagi. Pastu aku pun beremail,tapi tak berbalas...& aku sms. Si polan ni pun reply....kata oustation,tak sempat pos pulak. OK...aku kasi masa lagi. Masuk minggu ke-2,aku sms lagi tanya,dia kata ada masalah keluarga kata atok dia pulak sakit. Ok...aku seorang yang sangat bertimbangrasa la kan,sebab benda sakit-sakit ni bukan boleh buat main..ye tak. Then....dia diam pulak. So aku sms lagi tanya...dia kata kena cirit birit...by monday dia akan pos mean this week la. Aku pun dah hepi la kan walaupun dalam masa yang sama sangat la frust bila jadi macam ni. Bila masuk minggu ni....aku sms tanya dah pos ker. Dia jawab pos hari ni..sebab dah start keje. So ok...selasa akan sampai la kan..sebab pos laju. Bila hari selasa..tunggu punya tunggu sampai la ke petang..tak sampai jugak. Aihh...apa ni kan. Mula la my blood go upstairs!! Hari rabu semalam,aku call tanya...tahu dia cakap. 'Saya baru pos semalam..so kalau pos selasa,sepatotnya rabu dah dapat..then aku cakap..aku nak no ref. pos laju tu. Dah pulak dia cakap,no ref. kat husband dia tapi aku nak jugak no ref pos laju tu. Sampai la petang semalam,dia tak return sms aku. Kalau ye pun ko ada masalah,update la kat fp ko tu. Jangan la biar costumer mencari ko. So kalau ko dah update kat situ,orang paham masalah ko.

Pagi ni,buat aku betul-betul sangat hot! Bila aku citer dekat kawan-kawan aku,rupanya ramai dah terkena dengan dia ni. Seribu satu alasan dia buat. Ye betul,engkau berkerja..bukan full time buat tapi kalau ko dah berniaga,buat la secara jujur k. Jangan la nak create bull-shit story bagai. Aku pun email dia pagi ni sebab bila aku call..masuk vmail. Bila aku tanya baju alya,dengan confirm dia kata dah pos...& aku bagitau dia..klu dah pos,sepatotnya dah sampai la semalam...then dia kata nak cek dekat pej pos tghari ni. Ok fine,dah pos..aku nak no ref pos laju.,wat ever aku cakap..mintak kat husband ko. Tup tup dia cakap...husband dia tak pos lagi pulak. Wat da %$#*!!! Mula dah hot sangat time ni tapi aku control ayu lagi beremail dengan dia. Kalau ye pun ko nak kencing,biar la citer tu betul skit. Tadi ko cakap dah pos,siap nak g pej.pos cek,dah tu...ko kata asben ko outstation...tak dapat nak pos. Apa ko cakap ni bedah oiii!!! Arghh..bikin aku panas hati je. Ko kata asben ko outstation...dia yang boleh poskan,dah tu ko bolehh pulak kata nak pegi pej pos cek,apa maksud ko dengan ayat ko ni erk. Maksudnya ko sendiri boleh pos barang tu kan. Yang sebenarnya...baju tu belum buat kan. Cuba la jadi manusia yang jujur,jangan cakap putar belit. Ko sendiri yang tabur pasir dalam periuk nasi ko,pastu jangan salahkan mereka-mereka yang buat urusan dengan ko.


So aku pun tak nak la tambahkan kepanasan aku ni,aku cakap...once husband ko balik dr outstation...plsssss pos ASAP baju tu pada aku isnin nanti & bagi sekali no ref pos laju tu & aku tanya jugak...baju tu sebenarnya dah siap ke belum,kalau belum..susah-susah sangat..just refund je duit aku tu,abis citer..Seriusly...aku memang nak baju ni,ye la..kalau bukan kita sama kita nak tolong orang kita..sapa lagi...tapi macam ni pulak jadinya.. Tup-tup...dia nak refund duit tu,so aku pun bagi la no akaun. Kalau korang la kan,apa yang korang fikir ... baju tu dah siap ke belom?? Sangat frustttttttttttt..... So korang-korang ni,kena la berhati-hati dengan si polan ni k. Hope she's learn from mistake.

14 comments:

nasz said...

sah baju tu tak siap lg

el said...

apalah yg ssh sgt nak bitau
katalah x boleh buat...then refund balik duit tu..yg create mcm2 cite tu wat ape
kang dah kena batang idung sndiri....

kalo aku cam ko lah blood go upstair..ape pya org daaa..nyusahkan org jer...kalo x sure dah lama ko dah beli baju alya kan sue dr tgu baju tu x siap2...

Nana said...

ntah aku rasa kan mmg xsiap kan lagi la.

klw btol xsiap xyah la nk bg mcm2 alasan sure lepas ni or dah serik nk deal ngan dia, nak2 ko dah publish fp dia kt blog ni padan muka

kasihatie said...

100% atie rasa sbenarnya baju tue tak siap lagi..tp nak tunjukkan yg dia nie jenis yg ontime punyer orang..dia cakap la dah pos la...dah siap la..apa punyer orang la...

sis_nita said...

hmmm..

nak musnahkan karier sendiri laa tu..

elok kamu publish camni..

takde la org terkena..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

erm...
rasa kenal jer pemilik kedai ini..
hehehe...

malas nak citer daaa....

Dayah said...

kalau saya pun bengang giler kaksue..cubela berniaga secara jujur...hukhukhuk

Mr. Mrs Zaidi Diaries said...

oo hehehe sue

bukan ko orang pertama kene.. aku dan Jue pun pernah kene.. tapi aku selamat sebab dia nak tipu aku tipu dia balik...

Jue lagi best citer dia.. anak dia birthsay esok.. malam tu baru dapat.. minah tu hantar kat dia pakai komuter.. jue pick up kat komuter bandar tasik selatan... baju tu.. dan ramai dah kene...

Jue jangan malas nak citer.. kite kene bagi tahu kawan2 lain.. tengok dah ada kene jugak.. tamak haloba tul pembuat teset tu.. dah lah tamak menipu lak tu.. tak sangka ada kene lagi.. bikin gua panassssssssssss......................

Mr. Mrs Zaidi Diaries said...

pada tukang buat baju.. come on babe.. sume client ko ada alamt umah ko ok? taman rashidah ye umah kau itu? aku masih ingat do taman umah dia...

kalo kite nak ambush dak ni bebila leh.. yanga ku pasan.. yang dia post kat Fotopages ni sume orang yang order banyak jek.. maklumlah banyak order banyak habuan nye.. so kite yang order dua tiga ketul dia abaikan.. hello 1st come 1st serve lah.. camni camno ko nak niaga.. BODOH!!!! budak ni namanya shuhada atau CUDA.. hahahahahaha

fazilzura said...

kak , kalau takat bj2 tepek gitu nape ler akak x order je dgn dak RYn tu ...
sure selamat dh smp pd alya kak ...

** kalau haku .. haku tepek je terang2 add fp dia tu ... mmg x berkat le rezeki dia kak

Fiza Nordin said...

sah penipu!!!! manusia macam ni memang tak boleh dibagi muka. elok juga ko letak add fotopages dia sue...bg pengajaran sikit kat dia sekaligus utk reference kengkawan lain...jgnlah berurusan dengan orang macam ni....

sara said...

salam kak..
ritu sara penah order baju untuk family da...x salah 1 month b4 event tu la..ok jek..mybe die btul2 ade problem kot..tapi, x baik gak die ckp putar belit kn...
ish...ntah la..

@e_da said...

Su teruk tul org tu la.. melampau cari rezki mcm tu ek... announce jek apa nama FP dia.. takut org lain terkena sama... huhuh

++eden|essey++ said...

sue...ako pon penah beli skali kt die nie..yg baju pink alya tuh..tp x puas ati gaks...sbb lain yg disuruh lain plak yg die buat....puas2 lah kite sms berpuluh2 buat mcm ni...tp hasilnya lain..huhuhu....mmg x puas hati...pastu baju pon x kualiti, sbb die amik kt reject shop...pastu dah la harga mahal siottt...baik buat sendri....beli felt pastu jahit....dulu ako x tau menatang nie...confirm2 kalo ko suh buat mcm design yg die buat tuh n buat skali lg..mmg die akan buat lain....ako mcm tuh la, ingat nk senangkan die....bg cth yg mcm die buat last2 lain plak....xpuas ati macikkkkk.....huhuhu

sabar je lah sue..kalo ako dh byk sgt alasan, suh jek refund duit blk...puas atiii