Thursday, November 19, 2009

Sekadar berkongsi.....

Assalamualaikum,
Minggu ni dah kurang skit bz,kalau tak..non-stop je keje tapi by next week akan busy balik as usual. Ermm..aku takde apa citer sangat,tangan ni je rasa nak menaip sesuatu yang tak pasti......sekarang ni aku rasa sangat stress. Ermm..rasanya kerja banyak lebih baik dari takde keje. Kalau busy dengan keje,release skit tensen tu...hahahaha. Kalau takde keje,otak mula la pikir kan.

By next week...kita akan menyambut hari raya haji. Tahun ni aku beraya dirumah mil aku, selalu bandar tun razak banyak ekor gak la lembu dikorbankan. Tahun ni,sure alya sangat seronok tengok moomoo..kahhh. Raya nanti ingat nak baking kek je,bawa ke rumah mil aku. Sekarang musim hujan,katanya sampai la bulan 3. Kesian orang-orang diutara & pantai timur sana,tapi kat KL ni pun..dah berlaku tanah runtuh sebab hujan berturut-turut. Aihh..nauzubillah la jadi kat kita kan.

Bila dah hujan je selalu,nak pergi keje pun terasa amat lah malas! hahaha..liat je nak bangun. Kat opis pun,mata asyik nak terkatup jer...hahaha. Silap-silap kena guna batang mancis nak bertongkat. Esok dah bermula cuti sekolah....rasanya ramai la yang pergi bawa family bercuti kan tapi harus berwaspada ok. Kalau ke pantai,jangan dibiarkan anak main berseorangan..mesti sentiasa ada orang dewasa yang mengawal.

Citer tentang alya....makin lasak..makin notti...makin cerdik...makin cantik...macam mama dia (ada yang muntah ni...wakakakak...ada aku kesah??).......alya sekarang sangat rapat dengan aku...aku hilang seminit...'Mama...oo mama'....mesti ada depan mata dia. So aku kena la sahut time dia panggil tu...kalau tak..selagi tu dia panggil...ekekekek. Mulut macam bertih jagung...pok pek pok pek jeeeee...kalau ayah dia balik dari keje...lom duduk lagi..'Ayah..come'..ajak main bola! Kalau tengok channel sukan..terutamanya bola la...sambil duduk sebelah ayah dia...'Golllll!!!!!!!...memang adict tapi tu le penawar hati dikala suka & duka.

3 comments:

♥ Eda ♥ said...

tol tu klau byk keje takde la pikir macam2kan..asyik bz keje je..mcm aku ni duk termenung je...asyik pikir masalah...kahhhh....

el said...

alya suke tgk cenel bola
bgslah lah leh layan ayah dia
hehehehe

cam anak aku lah..danish tu
asyik pggey abahhhh mama x abis2 x henti2
kdg2 tu ...yeee yee aku smpi x larat nak sahut dah...adoiii

MAS said...

satu kepala ngn ayah ker join layan bola..hehe.sonok kan alyan kerenah anak..

*Anak aku dah 2 ni..ko leh la tmbah adik utk alya..hehhe..ade teman dia nak main2..dia pun dah cerdik..