Thursday, December 24, 2009

Sustagen



Kali ni aku nak bercerita pasal alya pulak. This few month,alya kurang selera la nak makan nasik. Kalau sayur saja,laju dia abiskan. Kadang aku kasi makan mee,meehon...segala la. Apa yang aku makan,aku kasi alya makan jugak..kang tak bagi,dah besar nanti memilih pulak makan nanti. So alternatif yang boleh aku lakukan..aku tukar susu alya. Susu yang aku tukar..anmum,enfa masih kekal. So aku tukar dengan susu sustagen ni. Bila dah tukar susu ni,aku masih bagi alya makan la apa-apa yang dia nak makan kan.

Sekarang alya dah 2tahun,hari tu ada celebrate b'day alya kecil-kecilan kat ttwangsa dengan geng-geng m.com @ mak2 hayam. Nak tengok picas,masuk FB aku yer..hehehe. Bercakap dah makin fluent,& aku dalam trainning alya ke toilet. So far alya makin faham la,klu aku duduk kat rumah tu..aku praktikkan tapi orang kata..masa mula-mula ni kena banyak bersabar la kan..hahaha.


10 comments:

Nana said...

alya sama mcm damia xmau mkn nais dah skang.tp aku xpenah plak try tuka susu sebab susu pun dia kurang udahnye kering je damia

~~ciklinn~~ said...

budak2 mmg camni sue kena tukar2 kan susu.... tapi yg paling bagusss bukan senag nak jumpa budak mcm sayur.... cayalah alya...

sue bg petua sikit mcmana kamu ajar alya makan sayur yerk?

kamu duk coti lagi ka?

mamashasha said...

hepi birthday to alya batrisyia...semoga bertambah cerdik seindah namanye....amin...

saveme_zero said...

nana-tu le nana,aku pun pening gak tapi kan..klu aku msk pasta kan..perghh..laju wehh dia makan. 3mangkuk dia mkn tau. nasi tu mcm dia jemu je. klu tanya nak nasik tak..x nak! even aku suap kat dia..dia leh paling muka dia ko..aihhh

ciklin - mcm mane petua?? hahaha..kan enfa ada dpt menan sayur pree tu,dia suka main msk2. pulak tu ada mcm2 sayur..so bila mkn nasik..sayur dah jd peberet dia. aku kasi semangkuk sayur..dia ratah gitu je. nasik?? tak heran pun..kahhhhhh

bed - TQ bed..aminnn

el said...

alya dah jd vegetarian lak ke sue
hehehehe..bgslah alya leh mkn sayur2...
anak aku..nasi + ikan + ayam..hahaha

alyyani said...

aku pnh dpt sample susu sustagen ni. tapi belum try bagi. nanti bole la try. meriah aku tgk gmbr kat blog chekuna majlis bday alya :)

saveme_zero said...

el - nak kulit cantik,kena la mkn sayur..hahahaha

alya - hahh..ko try la kasi nia. so far ok la sustagen ni.

shah-ila-ain said...

kang aku beli susu memahal sustagen tu dia tak nak cam ne weihh...mau aku yg menum karang...adeihh....

HonEyBuNNy said...

wahhh..beshhnya alya...dia mkn sayur mkn susu...ila yg dah tua ne syur n susu pn xmkn..nghe3

ieda said...

kak sue sama mcm amsyar skrg,dah 3mgu dia kurang selera dgn nasi..kalo lain2 mkn laju jer..ieda pun dah tukar susu amsyar ke sustagen junior..nasib dia suka susu tu..