Thursday, February 18, 2010

Update skit....

Assalamualaikum,

Lama sungguh tak update blog ni,banyak sungguh sawangnya. Lagipun takde cerita sangat nak share. Sejak FB ada ni,alahaii...semua update kat sana je. Blog dah makin ditinggalkan..hehehe. Kesian blog aku ni,nanti kalau FB dah kena bayar...agaknya baru aku update kat sini balik. Habis madu sepah dibuang...ekekekekek.

Cuti CNY ni,aku takde kemana sangat. Just balik semenyih makan-makan then bawa alya ke zoo negara. Masya Allah...sangat panas! Dengan orang yang sangat ramai..macam ulat taik dah! Parking pun dah masuk zon B,kena berebut-rebut parking. Sekarang ni even pukul 10pagi..dah macam pukul 12 tengahari. Allahuakhbar! Tak tertahan rasanya panas matahari ni,tu belum lagi kepanasan diSANA nanti.

Cuaca yang mencecah 36C ni memang sangat kesian la kat anak-anak kita. Balik dari zoo tu,aku dah sakit kepala yang amat! Esoknya..badan alya dah dedar tapi masih ligat. Then malamnya..alya dah start merengek, badan pun dah start panas..terus jelum dengan air asam jawa. Semalam aku bawa alya ke office sebab emergency,kunci office ada kat aku. Ingat nak EL tapi dah kunci office kat aku..maka terpaksa la aku datang. Pulak tu bos pun masuk..so kena la inform bos..langsung dapat AngPow..ekekekekek.

Semalam di office,badan alya takde la panas tapi malam tadi dah start panas balik. Pukul 3pg alya bangun, melompat-lompat,menyanyi la,bergurau la. Aku ajak tido,dia ajak main..langsung sakit kepala tadi..terus aku telan ubat. Subuh tadi,tengah alya main-main...terus dia baring tutup muka.

'Nape ni alya'?

'Takott'

Dalam hati aku...'Ah sudah,mesti ada apa-apa ni'

'Takot apa'?

'.......(sambil jari tunjuk kat siling)'

'Takde apa la..mama & ayah ada ni'

Aku pun tengok kat siling....NOTHING but there's is SOMETHING. Terus aku baca ayat kursi,hembus kat umbun-umbun...then aku hembus kat siling. Lepas tu,alya pun bangun main semula but 2,3 kali jugak la alya kata takot. Time budak-budak demam ni kan,mesti ADA je yang suka nak buat jahat..nak mengusik budak-budak la..sakat la..geram tol aku. Kadang tu,aku jerkah je kat MENDE tu. Bukan nak cakap besar tapi dalam takot-takot tu aku masih berani lagi. Ye la...bukan dengan MENDE tu yang kita kena takot..hanya pada ALLAH yang satu. Dia pun makhluk ALLAH cuma dia bukan sama seperti manusia.

Pagi ni,dah bangun subuh..aku tido balik sebab en.somi kata dia EL,nak jaga alya so aku sambung tido balik. Tup-tup...8.45 baru aku sedar,ambik ko! hahahaha. SMS secretary bos,dia MC pulak hari ni. Call office,engage. Aku siap seberapa cepat...kul 9 lebih aku kuar..9.25 aku sampai dah office. Aku tak tengok dah meter speed,yang aku tau..tekan je minyak. Syukur alhamdulillah..selamat sampai ke office. Tadi sms en.somi tanya alya macam mana. So far badan tak panas dah,dah bagi ubat. Moga alya sembuh cepat yer, nanti boleh jalan-jalan.

6 comments:

A.I said...

ish...seramnye wei. kompom alya nampak benda tu. dah le demam. skang ni mmg musim sbb panas melampau. nak bawak bebudak pon kene tengok tmpt + time. anak2 aku aritu pon memasing dah merasa demam..huhuhu

el said...

aku pun penah gak jergah mende tu..yelah geram kan kaco anak kita...simpang kalo npk real..koma

shah-ila-ain said...

alya demam ke..kesiannyerr..betul tuhh skang ni musin panas,kat sini baru jerr semalam turun hujan kiree dah redup sikitlah suhu iklim ni...nak bawak ain p jalan pun malas pasal tgh musim panas..jalan pun kat shoping komplek jerr lahh sambil habiskan duitt kahhh...

hope alya cepat baik dan demam tak berlarutan..amin...

Ibu Mifzal Arsyad said...

aku pun seram bc citer ko ni sue..budak2 tgh demam mmg leh nampak..huhu

mamashasha said...

la nape tak terserempak ko kak...aku pun ke zoo jugak ari senin.....sian kat alya harap cepat sembuh ye...

saveme_zero said...

k ai - tu le kai,nak jln mana2 pun berat je hati. klu tak kuar,terperap pulak kat rumah..sian pulak.

L - mmg L,klu aku nmpk..aku penampor je...kahhhhhh

ila - tu le ila,harap cuaca panas ni tak berpanjangan la. TQ ila

ainey - benda tu sengal,nak kacau budak2.

bed - laaa..ye ker. aku rasa aku nmpk ko tapi kenal x kenal je,ye la x penah jpe..mane nak cam..hahaha.