Wednesday, March 31, 2010

Kemalangan yang menyayat hati di Stesen Minyak Taman Midah

Assalamualaikum,
Tentu korang tahu kan tentang kemalangan yang telah berlaku pada ahad lepas. Bila semalam aku tengok video tu,aku menangis. Depan mata anak & isteri arwah kejadian tu berlaku.

Siti Baizuraah Abdul Rashid atas permintaan keluarga arwah, dgn ini saya telah REMOVE clip eksiden Taman Midah-saya harap kawan2 yg punyai clip ini juga turut serta keluarkan...moga roh arwah dicucuri rahmat...aminnn

Keratan dari bernama

KUALA LUMPUR 29 Mac – Seorang lelaki yang sedang mengisi minyak keretanya maut apabila dilanggar sebuah kereta yang terbabas akibat satu kemalangan di sebuah stesen minyak di Jalan Cheras, Taman Midah dekat sini Ahad malam. Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik... Kuala Lumpur, DSP Abdullah Roning berkata, mangsa, Mohd. Yusri Abdul Wahab, 32, dibawa ke Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) dan disahkan meninggal dunia 2.15 pagi tadi akibat kecederaan parah di kepalanya. Dalam kejadian yang berlaku kira-kira pukul 10.30 malam itu, mangsa baru sampai ke stesen minyak berkenaan dan kemudian keluar untuk mengisi minyak keretanya jenis Proton Iswara. "Sedang mangsa mengisi minyak, tiba-tiba datang sebuah kereta jenis Hyundai Getz yang merempuh mangsa dan mengakibatkan mangsa cedera parah di keseluruhan badannya.” "Siasatan awal mendapati Hyundai Getz yang dipandu oleh seorang perempuan berusia 23 tahun itu terbabas, setelah terlibat dalam kemalangan dengan sebuah kereta di jalan raya berhampiran stesen minyak itu. “Pemandu perempuan itu hanya mengalami kecederaan ringan,” katanya. Polis sedang mengambil keterangan daripada pemandu kereta jenis Hyundai Getz itu dan kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. – Bernama * Hyundai Getz yang dipandu oleh seorang perempuan berusia 23 tahun dan dalam keadaan mabuk.
Al-Fatihah untuk mangsa...Mohd. Yusri Abdul Wahab, 32

Ni la anak-anak arwah..comelkan... (huwaaaaaaaaaaa)

Ni arwah bersama isterinya. Kalau korang nak tahu,arwah ni kawan kakak aku masa belajar di AIM '97 & wife nurse diHUKM.
(maaf kepada isteri arwah,saya copy gambar...sekadar berkongsi dengan semua yang perihatin & sekadar memberi semangat kepada anda)

Dek kerana kecuaian perempuan cilaka tu,tak pasal-pasal orang lain jadi mangsa. 10.30 malam dah mabok! Bodoh ke apa,dah tau mabok lagi nak drive. Tak sayang nyawa ko,fikir la nyawa orang lain bongok!! (aku betul-betul marah bila tahu pompuan sial ni drive dalam keadaan mabok)

Moga arwah dikalangan orang-orang beriman & moga isteri beliau tabah dalam menempuh dugaan ini..huhu.

Al-Fatihah

24 comments:

mama tisya said...

sian kn..tk psl2 kena rempuh akibat kecuaian org lain....

die ex-AIM..mcm pernh tgk je...

saveme_zero said...

eryn - tu le,x psl2 je. aim 97 eryn..ko tahun tu ker??

@e_da said...

siannya sue.. perempuan tu yg patutnya mati kan.. (geram) ni org yg tak bersalah jd mangsa.. tak guna tul pompuan tu... eeeeeee ida pun naik geram dah ni... dah la mabuk nyusahkan idup orang jek...

ayien78 said...

Mcm S*#l jek kan???aku smlm tgk berulang2 kali...mcm tk percaya tapi serius meremang bulu roma bila tgk laki2 tu kena langgar mcm apa jek...
paling sedih tgk anak perempuan tu... menangis kat tgh2 sbb mak nya meluru pegi dptkan tubuh suami dia yg dah terdampar....huk huk huk... aku rasa klu aku kat situ...aku ambik minyak kat petrolpump tu siram atas keta tu pastu bakar!!!!

kalau dia sowang jek yg cedera tak pe gak...ni tak pasal2 ada org lain yg jd mangsa smpi mati lak tu
eiiiiiii

Anonymous said...

perempuan yang memandu mabuk naik hyindai getz tu patut kena bayar compensation gantirugi kat kelauarga arwah. suka hati langgar orang lagi memandu dlm keadaan mabuk. apa pun memang bab* lah pemandu hyundai getz tu woi...
-

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

walau aku tak dpt tgk video tu ttp hangin giler .. bengongggggggggggggggggggggg

shi3la said...

Al Fatihah untuk Arwah..moga rohnyer dicucuri Rahmat.

kiter takkan tahu biler dan bagaimana ajal kiter akan sampai kan..:(

A.I said...

:(

speechless...mmg sedey sesengat. nak2 lagi bila tgk klip tu smalam..

Alfatihah + Takziah utk keluarga mangsa...

mummy_ayu said...

al fatihah untuk arwah..to his wife & anak anak..semoga tabah dgn dugaan Allah....perempuan mabuk tu harus kena hukuman berat..baru org lain taku nak buat lagi..geram tul.

shah-ila-ain said...

memang sedeyy...tak dpt nak bayangkan mcm mane situasi isteri dan anaknyerr waktu tuhh...eee..elok pompuan tuhh dibelasah jerr kat situ..eee gerammnyerrr...

Siti said...

Al-Fatihah...
Maut datang tak mengira masa kan...
Sedih sebab kejadian terjadi betul2 depan isteri n anak. Mesti diorg takleh lupakan apa yang diorg tgk.

ieda said...

ya allah sgt2 sedih dgn keadaan yg menimpa arwah..tido mlm mesti isteri termimpi2 bila melihat sendiri suami dilanggar..

perempuan yg mabuk tu mmg dah melampau dah tau mabuk berani2 jer bw kete..mmglah ajal maut ditentukan allah tp antara penyebab kematian sgt2lah tragis

alfatihah...

Nana said...

semalam aku ada tgk kt fb syerah psl video ni tp xleh tgk pon tenet kt umah slow skit
pagi ni pag aku baca entry kau aku tgk xde dah video tu, aku caro kt youtube yallah naik bulu roma aku! sedihnye
mmg bangang pompuan mabuk tu!
ajal tak kira di mana kan?dia bukan atas jalan raya, pun bole meninggal tu pun atas kecuaian orang lain!

norjuma said...

kurang ajar toi pmpuan bangsat 2...da tau mabuk jgn la nak drive..ni da nyusah kan org ...sptt nye die yg mati..mmg la ajal d mane2 tp d sbbkan kcuaian die..org laen dpt ssh...bodoh toi la..~menyirap2 aku ni...geram sgt!!!~

iera_ayen said...

Aku tgk clip tu aku nangis... x sanggup rasanya melihat org yg disayangi kene depan mata mcm tu.,, nak2 ko baru letak pic arwah n family, aku sebak x terkata...doa dari aku agar arwah ditempatkan bersama org2 yg beriman ...Aminn

Anonymous said...

Tu la pasal saya sgt2 phobia bila tengok org drive laju2 ni. Apa lagi those cars yg pasang sayap kat belakang bonet tu...nak terbang ke kubur la tu..kalau kubur sendiri tak pe la...ni kubur org lain pun dia nak korek...apa pun saya memang sgt2 benci pada org2 yg suka bawak kete mcm pelesit...Dan saya penah dengar ceramah agama mengatakan org sebegini kalo mati makna memang seperti membunuh diri...so fikir2kan lah sendiri..apapun Al-fatihah kepada keluarga arwah...semoga dirahmati Allah selalu....

Anonymous said...

patut beri hukuman yg paling berat kpd pemandu mabuk tu.tiada maaf bg org yg memandu dlm keadaan mabuk dan cuai.

Mr_Rizal said...

arwah juga adalah bekas staff ditempat kerja saya sekarang. saya tak pernah mengenali beliau tapi staff lama yang mengenali beliau memang sedih bila mengetahui berita ini... alfatihah

Anonymous said...

aku cari berita tentang kejadian ini dan mendapati tiada satupun berita yang melaporkan perempuan itu pandu dalam keadaan mabuk...u (pemilik blog) dapat tahu dari sumber mana??? jangan aniayah orang, ok!!!

"Impian Isma" said...

ass'kum! saya adalah isteri kepada arwah. Terima kasih kerana memberi kerjasama utk menutup rakaman yg dipaparkan diblog adik. Saya redha dengan pemergian kekasih yg dirindui & dikasihi ini... Kami kasih, Allah lagi kasih.. Al-Fatihah... doakan kekuatan dan ketabahan ibu yg tidak berdaya ini utk mengharungi liku2 hidupnya demi anak2 yg dikasihi..

Anonymous said...

barua haram jadah pya pmpuan..klu dpt kt aku, aku kerjakn dia abis2an..celaka pya pmpuan, kcik2 xnk mati bsar2 menyushkn org..bodo

Anonymous said...

woi..dlm news dh ckp pmpuan tu mabuk..yg ko nk mrh pmilik blog ni pa hal..bkn dia aniaya org..pmpuan yg lngar tu yg aniaya org..ko ni ada kaitan ke dgn pmpuan tu yg ko nk backup dia..klu dia ada kaitan dgn ko baik ko pukul smpai mampos je..

Waheda PCM said...

senior aku ni .. sure batch atas mama tisya ..aku tak berapa kenai la .. tp penah la nampak dia ..

edysonlam said...

assalammualaikum...

al-fatihah buat arwah..buat keluarga arwah..ajal dan maut di tangan Allah.

kita sering terbaca di dada akhbar di muka TV,di mulut radio ttg kemalangan yang melibatkann orang yang mabuk...
*kematian/kemalangan jiwa
*kes bunuh(pergaduhan)
*kes rogol(akibat mabuk)

(INILAH 3 KES PALING MANTAP DI MALAYSIA,SEMUA BERPUNCA DARI ARAK)!



saya amat kesal dengan pihak kerajaan MALAYSIA...

Malaysia adalah sebuah negara Islam..namun apa yg saya lihat perkembangan perniagaan berbentuk BAR,PUB,DISKO,KASINO,RESTAURANT CINA dan lain-lain bentuk perniagaan lagi yang menjadi tempat minuman yang memabukkan dibekalkan semakin pesat membangun bak cendawan di seluruh Malaysia..
bak patah pepatah "dimana ada gula,di sana ada semut", "di mana ada arak,di sana ada org yang mabuk", "dimana ada org mabuk di sana ada kemalangan jiwa"..

so apa tindakan pihak kerajaan dlm menanggani permasalahan ini??
(jangan tanggani masalah ini dengan hanya menaikan cukai arak, memberikan hukuman berat, dan lain-lain lagi..tanggani masalah ini dengan kuasa yang ada pada kerajaan dan dengan nama Allah, tanggani permasalahAN ini dengan Kitab suci al-quran).

*jangan takut,undi tidak akan merusut kalau kerajaan buat semua ini,Allah itu maha adil..