Friday, March 26, 2010

Kerja vs Gaji

Assalamualaikum semua,
Hari ni dah jumaat,dah dekat akhir bulan pun. Rasanya bulan ni lama betul nak tunggu akhir bulan kan a.k.a nak tunggu gaji...hahahaha. Sama jugak dengan bulan depan,5 minggu tu. Aihh..kena la bajet perbelanjaan dengan sebaiknya. Macam aku yang keje swasta ni,kena la tunggu at least 3hb baru gajian. Nasib baik la en.somi gaji awal,boleh berbajet apa yang patot kan.

Ohh yer,hari ni aku ada interiew kat subang jaya. Try je la luck kan,tuah ayam nampak dikaki..tuah manusia,hanya ALLAH sahaja yang tahu. Aku dah bekerja kat sini lebih kurang 8tahun. Dari zaman aku anak dara,sampai la sekarang ni. Walaupun banyak kekurangan kat sini tapi FREEDOM tu lebih. Tapi sejak dah kahwin & ada anak ni,aku rasa da time has come..ewahh,omputih lagi u. Aku kat sini,tiap2 sabtu kerja..unless Public holiday je la cuti. Tu yang aku nak jugak cari keje lain sebab nak kerja 5hari seminggu. Nikmatkan kalau sabtu tak kerja,banyak perkara boleh dilakukan & lebih rehat dengan family.

So aku tawakal hari ni,harap ada peluang untuk aku walaupun jauh sikit dari rumah aku. Takpe la,asal dapat 5hari bekerja & offer pun lagi bagus,kenapa tak nak kan??? Korang doakan aku berjaya yer,dah 8 tahun tak di temuduga ni..tak tau macam mane nak jawab..hahahaha..belasah je la.

15 comments:

Aleyn said...

Good Luck!!

Siti said...

Semoga berjaya masa interview nanti yer.
Waaa..dah 8 tahun tu..leh lagi berubah angin yer...
Bila la time siti lak ni kan..Dah 6 tahun kat cni.

Siti said...
This comment has been removed by the author.
mamashasha said...

gud luck...sampai masa kita patut berhijrah...bkn sekarang tak baik tapi mencari yg lebih baikkkk...

nasz said...

GUD LUCK KAK SUE. MOGA2 MURAH REZEKI KAMU!!

el said...

GUD LUCK

Nana said...

good luck..
lama gile ko tak g intebiu sure nebes kan
xpe relaks2 je study skit psl kompeni yg nk g intebiu tu banyak2 selawat...hrp2 ada rezki

Fiza Nordin said...

moga ko berjaya dalam temuduga tu & ditawarkan pekerjaan itu...keje hari sabtu mmg TAK syiok abish!!!tapi lame gak ko bertahan ye...

Ibu Mifzal Arsyad said...

gud luck su

eLYies said...

good luck kak..

aku dah merasai temuduga yg sekian lama...hahahah....seram sejuk wei....blur nak jawap..adui....

A.I said...

Aku tau kau boleh punye sue. GUD LUCK SISTA!!! All the best for u (^_^)

ayien78 said...

sue...good luck!! All da best... Ko bleh punyer... nnt kalau interviewer tanya soklan merapu yg agak2 ko tk tau sgt... camni aku ajar ko...
Ko merapu jek bg jawapan ntah apa...jgn sekali2 ko diam atau blurr atau puzzle... Muka kena confident!!! ayat mesti meyakinkan walaupun sebenarnya jawapan ko byk yg merapu...
hehehhee sebabnya ...tips tu aku byk guna utk interview.. paling latest dgn bank chim beng... terpana terpesona mereka mendengar jawapan aku...padahal...aku kelentong jek diaorg hahahhar

Rezeki utk anak ko..Insyallah

noreen-bulan said...

semoga berjaya kak sue..
ada nya rez dania tue....
makin manja la dia kalo mama dia cuti sabtu n ahad..

~chekuna~ said...

wish u good luck..all the best..:)

saveme_zero said...

Thanks korang. aku sangat hargai tips2 & wish korang tu..muahhh