Wednesday, April 21, 2010

Pindah rumah??

Morning semua,

Morning lagi ke ni yer,ke dah tengahari. Banyak hari tak update blog ni,ada story tapi tak tahu nak mula dari mana sebab fikiran tengah serabut sikit. Nak kata hal besar takde la sangat,hal kecik jer. Kisahnya gini,jiran bawah aku dah berpindah tahun lepas..dia beli rumah teres 2 tingkat..tak jauh pun dari rumah aku tu. So rumah lama tu,kat blok aku..dia sewakan pada orang. Aku memang nak rumah bawah ni,nak sangat sebab memikirkan ramai pihak. Antaranya MIL aku,ayah aku,mak aku..ye la orang tua mana nak larat panjat tangga tinggi-tinggi ni kan. Rumah aku lak tingkat 3,aku yang hari-hari pun mengah nak panjat.

Kebetulan hujung bulan ni,penyewa akak ni nak keluar. So aku pun cakap dekat akak ni,yang aku nak sewa umah dia tu. Akak tu pun setuju tapi aku kena bagitau suami dia jugak. Kat sini la masalah timbul,bila suami akak ni main tarik tali. Last week aku dah call tanya,dia pun setuju nak sewakan. Then this week aku try call balik,sampai ke hari ni...dia tak angkat. Bila aku call,dia tekan cancel kat hp. Pastu bila angkat,kata salah no..cam hape jer! Kalau dah ada orang nak sewakan,cakap je la dengan aku kan..jangan la lari-lari. Tak paham betul,aku frust sangat!

Kebetulan semalam aku balik,nak ambik alya..ternampak ada orang iklankan rumah sewa. So tadi aku try call,orang tu cakap rumah bawah. Sewa mahal sikit la dari sebelum ni,deposit nak 1+1. Aku dah bagitau mrR..dia kata nanti dia pikir. Aku pun tak kisah sangat la,ada rezeki ada la kan.

13 comments:

fazilzura said...

area situ x kan mahal sgt kut kak ..
akak pun dh dok lamo kat situ , nego2 ler.. hope dpt murah

saveme_zero said...

zura...aku nak dok bwh blok aku tu je. nak nego lg..mmg x leh dah. rege tu aku x kisah tapi yg pening bila laki akak tu mcm lari2. tak tau la jd ke tak sewa bwh tu.

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

kalau ada rezeki, ada lah tu..
meh la sewa rumah aku kat jinjang tu. hehehehe

el said...

ermmmm awat la org tu lari sn sini..tul x kalo dah ada org cakap aje lah kan..menyusahkan lah....

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

sue umh bwh sewa dia mhl skit yer .. ye lah harga rumh skrg bkn mcm dulu .. time kami sewa kondu dulu pun RM650 .. now dah naik dah .. sabar yer .. ada rezeki ada lah tue ;-)

A.I said...

nape laki akak tu camtu? is there something wrong somewhere? ngeeeeeee

Delima said...

carik umah sewa ke kak su?

Dayah said...

kesian kak sue...tak baik dia buat camtu..cakap je la yg benar kan...

saveme_zero said...

tinie - dekatnya jinjang tu kan..hahaha

L - tu yg aku sakit hati,acid pun dah tawar hati..dia kt x yah la,mcm kita terhegeh2 sgt

D - a'ah...aku x kisah sgt bab sewa tu tapi dia dolak dalih tu yg sakit hati

k ai - tah le..org senget kot k ai. fed up dah aku.

fiza - konon nak cr umah bawah tapi tgu je la lg 2tahun..pastu cr umah sendiri.

dayah - hurmm..tu la,frust jugak la dengan org mcm ni.

[I][T][A] said...

org nak sewa rumah pun susah ker... patutnya dia hepilah ada orang nak sewa umah dia kan...

ayien78 said...

sue ...susah2 ko sewa kat area umah aku...apartment baru ..belum ada owang sewa dlm rm450-550...ada lift..takpun kat bwh ler hik hik hik...kalau ada rezeki lebih umah 2 tingkat ada yg rm600-700 jek...laki ko keje kat mana??? kalau senang nk g keje boleh kita berjiran ngeeeeh

Bibu said...

uh tah ape2..tak nak bagi ckp jela kan..insya Allah ade la nanti tu

shi3la said...

haku ingat semua rumah bertingkat-tingkat nie ader lift..ader gak yg takder lift erk..

meh dok TI lahh..umah dah tentu teres..baru 3 rat lebih jerk sewanyer...