Saturday, April 24, 2010

Yahoo! Dah dapat!!..apa yang dah dapat??

Salam semua,
Akhirnya..bak kata pepatah..penantian itu suatu penyeksaan..hahaha. Tak boleh blah statement keramat ni. Korang nak kata aku jakun pun..ada aku kesah..hahaha. Dah lama aku mintak dengan mrR untuk pasang internet kat rumah. Yela...kadang-kadang tu bosan jugak,takkan asyik nak tengok tv je kan. Dulu keadaan tak mengizinkan untuk memasang broadband kat rumah & sekarang..syukur alhamdulillah..dah boleh bernafas sikit.

Mula-mula aku register dengan TM streamyx,aku pun tunggu lebih kurang 7hari untuk pasang telefon dulu. Bila dah pasang,baru la contractor streamyx pulak akan datang untuk pasang broadband & cek signal. Ok..kat sini timbul masalah yang sangat ... aku rasa tak boleh nak terima. Contractor ni cakap...masalah dekat jumper,ok fine! dia pun cuba call technician TM ni..kat ibu sawat Len seng..oh yer.kawasan aku ni..termasuk kawasan Len seng. So...contractor ni call punya call..takde orang angkat..aku rasa lebih dari 5x. At the end...dia cakap..dia buat report..& at da same time..aku pun buat report. Aku pun buat report la kat 100,cakap telefon aku ni rosak..ada bunyi bising. Esoknya..orang TM call aku...dia cakap..'Pn..telefon puan ni masih dalam warranty,puan kena call contractor telefon yang pasang telefon puan. Aku pun cuba la call...tapi macam P&^%$ ok! Sampai abis tone,mamat sengal ni tak angkat. Bila aku sms..dia balas..dia kata khamis..bila khamis..hujan,pastu jumaat lak..bila jumaat...sampai ke malam..sms/call langsung takde. Aku ni menunggu bagai nak rak. Esoknya aku try call...tapi x jawab. Pastu mamat ni sms..'saya tengah kursus,ada apa-apa..bagitau jer'..aku pun sms la balik..`kata nak betulkan telefon semalam'...dia balas balik...'semalam hujan,isnin la saya buat,sabar.'...aku punya la menyirap dengan sms dia ni...macam s%$#@! Bila masa hujan,nak membohong pun..biar la logik sikit..bodos punya olang! Isnin..aku call balik..sampai kesudah aku call tak angkat. Kalau korang,geram tak?? Sampai aku naik fed-up,aku terminate terus TM streamyx ok! Servis contractor dia...macam ampehh!!

Lepas tu,aku try pulak P1W1max. Langsung takde signal,pastu nak kena tonggeng kearah tingkap. Ayoo..umah aku ni...dekat dengan hutan..sah-sah la takde signal kan.

Last trial...aku register dengan maxis. Korang tentu perasan kan,maxis tengah buat promotion modem dia ni. Pakej maxis sangat murah berbanding harga dulu. Aku pilih pakej 3G Rm68 sebulan.So..dengan penuh tawakal,aku berharap maxis ada la signal.hahaha & macam biasa la kan...signal kejap ada..kejap takdo! tapi takpe la..dari takde langsung..ngeh3

11 comments:

@e_da said...

yeaa.... tahniah lepas ni leh update selalu sue...

shi3la said...

wahhhhh lepas niee kencanggg lah ko hupdateee...

hakunyer guner celcom..kdg hokey kdg memang macam beruk ponggggg...nyampahhh..

mamashasha said...

percubaan ko nak bertenet mmg tak putus asa kak....haha finaly dpt broadband.....

saveme_zero said...

eda - hahaha. tenet mcm king kong la..x leh gak nak update selalu. kat opis gak leh update dgn lancar. The best.. is streamyx la..tapi servis cam haprak!

shiela - mmg beruk pun shiela..jenuh nak tekan cik tikus nak connected..hahaha

bed - hahaha...jadi la kan..akhirnya dpt gak.

fazilzura said...

TAHNIAH ..

kak , kalau P1 tu , x yah ler.. PEMBOHONG jek .. tang dlm bangunan tingi2 je dpt line dia.. budk2 ptronas ramai gune (ting 40 ke atas).. mmg laju .. tp kalau kat umh (yg rendah2 ni).. krim salam lerrrrrrr

Nana said...

sue mmg kontraktor TM tu seme macam *&^%^$^%$&*)_ aku arrange office nye line telefon & streamyx time pindah opis dekat 2 minggu nak masuk tenet.mmg sakit ati

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

streamyx yg plg terbaik...maxis pernah try tp terukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ..cancellll akhirnya

ieda said...

kak sue hubby ida kalo dah bengang dgn kontaktor tm dia email terus kat org atas..terus diorg dtg repair..kalo kita call kontraktor tm mmg mcm tulah servis dia sama jer ida penah kena..

kakyong said...

HUHUU,.. mencabar juga nak jadi blogger tegar ni...

Bibu said...

maxis? uhhh aku dah berapi2 ngan derang jumaat. mintak apply gune company pon 3 minggu tade reply lagi..tido gamaknya derang nih!! kalo personal mungkin la cepat!

shah-ila-ain said...

bagusssnyerrr semangt ko erkk kaksue...aku bace pun ikutt penat bila tpon org tak angkat2 kan...hehe..lepas nie boleh lah aktivv selalu erkk..