Thursday, June 03, 2010

Pening dengan internet

Baru sebentar tadi Telekom call aku,aku pun dah pening sebenarnya dengan Telekom ni. Sebelum aku pindah ni,aku dah masuk telefon then aku dah apply streamyx. So bila pindah ni,aku transfer telefon tu ke bawah & dapat no baru. Hari tu masa aku pegi TM Point,orang TM cakap..aku apply sendiri la streamyx..yang lama dia cancelkan. Ok fine,senang gitu!

Then tadi TM call,dia kata pasal pemasangan streamyx then sebut no lama. Aihh..pening dah. Aku cakap,no tu dah takde..dah transfer. Aku memang ada apply streamyx untuk no baru..since bulan lepas. Then semalam aku follow up dengan TM lagi,pasal no aku yang baru ada masalah pulak. Katanya ada user lama tapi dah terminate,so should be ok dah untuk apply baru. Aku rasa permohonan streamyx ni dah 3,4x rasanya. Lantak la kalau bertindan-tindan,asal ada tenet sudah! Tunggu je la minggu depan,akak TM tu cakap..minggu depan technician akan call sebelum pemasangan.

Seksanya nak pasang tenet kat umah!!

6 comments:

Ibu Mifzal Arsyad said...

sue...mcm tu la service tm ni..ms aku dulu..nsb baik aku dah terminate lama account streamy lama ms duk lipis dulu br la apply yg br kt sini..kalau x sure masalah mcm ko gak..aku sgt2 geram nga tm ni bila aku dah pindah umah aku skang ni..nga masalah cable kena curinya..nga mcm2 problme la..akhir tahun lepas dekat 2 bulan lebih aku bayar bil streamyx sesaja je tp x leh guna...report saja dah berpuluh2 kali..nsb baik skang dah ok sket...huhu..aku nak guna broadband..sini plak x dak 3G

saveme_zero said...

ainey - klu umah aku leh pki broadband,xde la aku apply streamyx ni tapi dah macam2 hal. dr start psg tel lagi,buat aku menyirap x abis2. elok ko beremail dgn tm ni,klu takat telefon...pyh nak jalan.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

huh..huh seksanyerrrr ... kalau aku dah tensi thp gaban ... sebab tue kt umh takder tenettt .. guna opis jer

fazilzura said...

adeh susah nye gitu kak ..

but streamyx mmg problem dr dulu .. cm ampeh jek ..

Nana said...

aku mmg xske berurusan ngan TM aku tau mcm mana perasaan kau..tiap kali aku kena handle keje2 yg berkaitan ngan TM sure aku tension gile

MUMMYAR said...

sakit ati je kan....dh arr tggu lama ye tak....tp kalau dh ada nnt ok gak la,sbb kt tmpt i streamyx lg ok dr broadband.....tp ada gak tmpt lain yg x ok kan.....