Tuesday, June 01, 2010

Pindah rumah & Makan di HM Seri Bagan,Sepang

Jumaat 28.05.10 - Aku berpindah ke rumah sewa baruku. Penatnya...tak tau la nak cakap. Adik beradik aku semua datang,begitu juga dari pihak suami. Syukur alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar. MIL aku siap masakkan makanan..antaranya ada nasi impit,kuah kacang,nasi lemak,kuih muih,nugget,buah,lempeng & kari daging. Dah jadi macam nak buat kenduri pulak..hahaha. Memang makanan banyak tak ingat,nasib baik tak membazir. Kebetulan hari tu jugak,birthday ayah aku yg ke-59. Malam tu aku sambut dengan adik badik aku,cuma abang aku je takde sebab balik johor kg wife dia. Malam tu adik aku yang no.6 belanja makan pizza,aku order domino's jer. Adik aku yg no.4 beli kek untuk sambut sekali birthday anak dia.

Sabtu - aku kemas-kemas apa yang patot,penat pindah tak selesaikan lagi..tambah penat mengemas. Abis krem kaki aku..huhuhu. Rasa betis macam bengkak! Suami aku,kerja! sian dia..dah penat-penat pindah,kerja pulak tapi nasib baik sampai petang je. Balik tu,dia sambung pulak tolong kemas. Suami aku ni memang pesen camtu,sekali harung nak buat. Penat okeh!

Ahad - Relaks skit,pagi tu pergi tesco cari barang dapur skit lepas tu ke rumah mil aku,makan tenghari kat sana..hehehe. Dah petang sikit,balik rumah untuk program seterusnya. Opismate suami nak belanja makan ikan bakar,destinasinya di SEPANG. Aku ingat kat mana la,rupanya di Sepang Gold Cost tu. Sementara tunggu yang lain sampai,kami & pak man (orang yang nak belanja tu) lepak-lepak tepi laut. Angin kuat! syok tol. Si alya dah excited nak mandi,padahal xde pun nak mandi. Sian dia..ekekekek. Lepas maghrib kitaorang ke destinasi restoran yang pak man nak belanja tu. HM Seri Bagan nama restoran tu,nak duduk tepi laut..full table pulak so kitaorang ambik yang kat ruang satu lagi. Makan kat situ not bad la. Ada lebih kurang 15orang-bil RM370,dalam 9 lebih semua dah kenyang..kitaorang berangkat pulang. Sampai rumah pukul 11,penat tol badan tapi sangat best dapat berjalan.










12 comments:

el said...

mn gambor umah baru ko xde ke..
kali ni umah ko kaler ape lak hehehehe
amboiiiii org banjer ikan bakaq syok abis

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

harus updates umh baru ... pindah rumh nie mmh penattttttttttttttttt bangattt .. blom msk bab ngemas lagie tue ..

fazilzura said...

kak su pindh mana >?

makan tepi laut mmg besh kak .. sanun mkn mmg sodap ..

C-Tiey Hamid said...

Dah jadi big girl Alya tu eh Sue..sekarang dah nampak girl dah...*

elly @ suely said...

sonoknye dpt makan free sampai ke bagan lalang..... huhu........

MAS said...

pindah mana?mana gambo rumahnye..hehe..syoknye pendah rumah baru...aku ni dok berangan nak beli rumah bawah..dah boring dok atas langit nie..hehe..

Nana said...

aku kan tingin nk g makan kt bagan lalang ni ntah bila nk pegi ntah

HonEyBuNNy said...

nak makan free jugak...ehhehe...ini budak ciut..pndai posing..,ehhe

Bibu said...

Alhamdulillah selesai...tgkat bwh eh sue??woit mkn pe kat situ??ri77

saveme_zero said...

L - umah tgh ribut,x sempat nak snpa la..hahaha.

D - nti erk,kemas pun x abis lg..hahaha

zura - pindah bawah je,nti dtg xyah panjat tangga dah. mmg sedap mkn tepi laut ni tambah2 free..hahaha

ct - TQ..TQ.

suel - tu le,bkn selalu org nak belanja ni..hehehe

mas - alaa bwh je mas. letih dok panjat2 ni..hehe

nana - try la g,not bad mkn kat situ

honey - hah..suruh la sapa2 belanje..ekekek.

wil - a'ah..tp lom abis kemas. jom tlg kemas..hahaha

mummyar said...

best nya g pantai...heheh..umah ai yg dekat tu pn leh kira bape kali g sana....hahha...sbb dh dkt kan....

iera_ayen said...

syok jer tgk alya senyum memanjang....hmmmm