Saturday, June 19, 2010

Sotong Goreng Tepung

Semalam jelajah blog kawan-kawan,then masuk blog D....ada menu sotong xl goreng tepung. I sangat la terpikat dengan sotong celup tepung,kalau udang dah biasa buat. Sotong je jarang-jarang buat sebab takde resepi yang sedap. Kebetulan D ada bagi link resepi tu,baca-baca blog tu..rupanya ima pcm @ caplock. Lama tak dengar berita dia,dulu ada gak baca blog lama..then dah tak boleh masuk. Macam jejak kasih pulak..hehehe. Ima...I pun try resepi u ni,sedap ok!!



Sorry,picture agak kabur sebab guna hp jer. I dah cuba resepi ni,memang sedap. Oh ye,i gunakan sotong yang sederhana jer. Lagi sedap sotong yang besar sikit lagi tu. Sedap makan panas-panas,ratah macam tu je pun sedap. So kalau korang nak try,pegi sini k. Thanks ima & D...hehehe

6 comments:

el said...

npk lah kerangupan dia sue..
sllu tepung x melekat kat udang ni npk :)
sue ko dh torai ke cendawan tepung tu ?

saveme_zero said...

cendawan dah try...dlm fp aku ada rasanya.

kakyong said...

boleh cuba ni..
kakyong dah lama cari resepi.. sbb selalu buat cam tak menjadik jer... hihhhh

mamashasha said...

sedap ni blh dimakan begitu sahaja..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh berjaya gak mencubaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... la sue kita siap dpt jumpa caps face to face bln lps .. ;-)

makcikpc said...

tu la...lama tak dgr kabar kan su, rindu nak berforum macam selalu...

seronok la tengok korang mencuba resepi sutun goreng tepun ni...

hai...dalam esbok tu ada tu sutun xl...harus gak la buat lagi utk ammar ratah..