Saturday, July 31, 2010

Bunyi yang seram

Sebelum ni aku ada cerita..aku dah pindah rumah kan. So far duduk bawah ni,lebih senang la & selesa la dari duduk atas. Senang nak parking,senang nak angkut barang,senang nak sidai baju..ehh banyak la senang dia tu...hehehe. Jiran sebelah pun ok walaupun jarang bersembang. Camner tu erk..hehehehe. Tak kisah la janji berjiran..tak macam sebelum ni,bertutup je pintunya..nak bertegur apatah lagi. Kalau jalan selisih...nun dari jauh dah nampak aku...boleh dia konar jalan lain. Agaknya nampak hantu kot...kahhhhh. Lantak la kan..asal aku tak cari gadoh sudah. Tak kosa nak layankan orang macam tu. Aku ni bukan jenis sombong,orang tak kenal pun aku senyum. Dah kata senyum tu satu sedekah,jangan dengan orang jantan senyum lebih-lebih sudahlah kan.

Ye la...dah hidup kat dunia ni..tak payah la menyombongkan diri. Tak kemana pun nak dibawa. Sapa yang rasa senang berkawan dengan aku....silakan. Kalau rasa tak boleh nak tahan dengan aku,aku takde hal. Sekarang ni,en.somi sangat la sibuk. Minggu ni...pukul 12,1 pagi baru sampai rumah. Jumpa my princess pun ..waktu pagi,itu pun kalau dia bangun awal..selalunya memang jarang bangan awal la...kesiankan tapi dah kerna tanggungjawab. Bila malam-malam,tinggal aku berdua je la. Kalau my princess tak tido awal,memang hang out dengan dia je la kan. Kalau time dia tido awal tu..SANGAP!hahahaha. Sebenarnya....ada cerita nak share dengan korang.

Tadi petang (sabtu) masa aku sampai rumah,tengah nak angkat barang bawak masuk rumah...terserempak dengan jiran atas rumah aku ni. Sembang la kejap dengan akak ni

akak : tau tak pakcik atas ni meninggal
aku : tau kak...k bedah call saya hari apa yer..pagi lepas dikebumikan tu
akak : oo...ye ke. tu ler...dia jatuh depan pintu rumah ni..masa nak masuk. Senang je kan dia meninggal
aku : a'ah kak...tak sakit lama pun.
akak : banyaknya sampah atas bumbung ni...ni orang atas baling ke
aku : tu le kak...macam-macam sampah ada. Jenuh saya nak sapu kalau jatuh bawah ni
akak : si sape yer...yang sebelum ni duduk sini
aku: sape kak...tah le..sy tak kenal
akak : hahh...ayu.
aku : ooo..nape kak
akak : dia kata ada bunyi bising malam-malam. dia tanya akak..buat apa malam-malam aku : a'ah kak. kadang saya cakap kat somi,apa la along dok kemas ni...tengah-tengah malam rajinnya berkemas. Bunyi seret kerusi la...alih barang la. Mengemas ke kak akak : ehh...mane ada la. Ayu pun tanya akak. Rumah atas akak tu la..yang kosong tu
aku : gluppp...(meremang dah segala bulu
akak : akak pun dengar...kadang bunyi lesung batu la. kalau anak tegur kan....oii orang atas,bising la..lagi kuat dia menumbuk
aku : ya allah kak...mati-mati saya ingat akak yang mengemas tengah-tengah malam
akak : ishk...takde lah. Along keje malam..dia buat part time security. Memang malam-malam along takde
aku : seyes kak! meremang gile ni kak
akak : ye betul...akak pun dengar. sampai kebawah dengar ye
aku : a'ah kak..clear sangat-sangat

Memang sebelum ni,aku selalu dengar....somi aku pun dengar kalau dah malam-malam...mula la bunyi bising yang amat sangat. Memang clear la dengar....bunyi orang tarik kerusi la...alihkan barang la. Aku mengomel jugak dengan somi aku...aku cakap..'along ni tengah malam pun nak mengemas..bisingnya la yang'..somi aku ..'tah le sayang'. Bila dah selalu dengar,aku & somi memang bajet orang atas ni la yang buat bising...tapi aku malas la nak bising kat jiran atas tu kan. Tuptup ... dia bagitau macam tu. Meremang abis bulu roma aku! Memang terkejut gile la...bila dia kata...dia takde buat apa-apa pun. Orang sebelum ni pun selalu dengar dia cakap. Aduhaii....gile kentang la.Nasib la atas rumah aku...akak tu duduk...even selang satu rumah..memang clear la bunyi bising tu. Bila dah tau citer ni,scary la jugak...hehehe.

'Ayangg...cepat la balikkkkkk'

5 comments:

ayien78 said...

sue... adeihh hai.. kalau aku ler kat tempat ko sure hari2 telan ubat tido sebab seram...
mau kalau dgr jian aku ketuk pintu pun aku tak bukak...wakakaka
takpela... selagi dia tk kaco ko sekeluarga... takpela... baca doa pendinding diri selalu... Insyallah tak de apa2 kot... ** ayat sedapkan hati

A.I said...

sama la ngan umah aku tu susu. lagi hebat bunyik org tarik meja, alihkan kusi, menumbuk DARI ATAS!!!! aku dok tkt 10, tkt palinggggg atas. HOW?

jeng jeng jenggggggggggg

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

gulp!! pindah rumah la wei......

Anonymous said...

Meyda Tiffany lamps are one of the greatest creations [B][URL=http://www.tiffanysfree.com]tiffany sets[/URL][/B] under this label of luxurious lamps. These lamps are a statement of elegance [U][B]tiffany engagement rings[/U][/B] and there is no mistaking their beauty. There is much enjoyment to be found in the [B]tiffany[/B] presence of these artistic light pieces.

Tiffany lighting first made its emergence on [B]tiffany london[/B] the scene in the 19th century and they popularity continues today as the beauty that has [U][B]tiffany co[/U][/B] started so long ago continues to light up many homes in this country. Although, originals of this type [B][URL=http://www.tiffanysfree.com]tiffany pendants[/URL][/B] of lighting are expensive and rare there are many reproductions that have [B]pandora jewelry[/B] passed down the look of the original handcrafted glass pieces.


The Meyda Tiffany lamps are just one of the many things this family-operated [B]tiffany jewellery[/B] business is busy with. There line of products includes man [U][B]tiffany uk[/U][/B] types of lighting as well as landscape lighting, novelty lighting, wall sconces and ceiling [U][B]tiffany london[/U][/B] fixtures. Furniture and fireplace screens are also part of their [U]tiffany & co][/U] collection of products.


This company began by accident [B]tiffany jewellery[/B] what Ida Cohen requested her husband, Meyer, craft a stain glass window for the kitchen of their home. Enjoying the process, this [U]pandora[/U] hobby soon evolved into a profitable business. This glass [B]pandora necklaces[/B] lighting d¨¦cor began to be professionally manufactured. Meyda [B]tiffany sets[/B] Lighting was born from Meyer and Ida [B][URL=http://www.pandoraforyou.com]pandora beads[/URL][/B] and the rest is history.

While these products can be pricey, they offer high [B]tiffany london[/B] quality that is crafted using proven and tested techniques. But these [U][B]pandora jewellery[/U][/B] elegant light fixtures are an investment that is worth having in [U][B]tiffany rings[/U][/B] any home or office. If you are looking for [U][B]tiffany[/U][/B] a d¨¦cor that is truly unique and will [U]tiffany charms][/U] standout Meyda tiffany lighting should be a definite consideration. Every [U][B]tiffany rings[/U][/B] single piece is created with a heart full of desire for absolute perfection in glass lighting. Even [U]pandora necklaces[/U] amidst the many imitators out there, the real creations of Meyda can easily [U][B]tiffany sets[/U][/B] be spotted since they stand out in the quality and overall appeal.

Anonymous said...

Tiffany's jewelry is world famous company [B][URL=http://www.tiffanysfree.com]tiffany earrings[/URL][/B] and if you cannot afford the actual jewelry there are a lot of Tiffany inspired jewelry to choose [U]baltimore tiffany jewelry[/U] from. While Tiffany's has produced some more [B]baltimore tiffany jewelry[/B] affordable pieces like key chains and [U][B]baltimore tiffany jewelry[/U][/B] money clips for those wanting the elegant pieces without the price tag there are other options. Tiffany produces bracelets, rings, earrings [B]tiffany jewelry boxes[/B] and necklaces.

Besides the traditional Tiffany's style, the jewelry [B][URL=http://www.etiffanystore.com]tiffany engagement rings[/URL][/B] comes in the traditional blue box and you can even find Tiffany inspired jewelry [U]tiffany company jewelry[/U] that reproduces the Tiffany style down to the box. Tiffany jewelry is traditionally sterling silver [U]best website to buy discounted tiffany jewelry[/U] as the Tiffany Company has produced a special blend of silver that is very [B]knockoff tiffany jewelry[/B] strong and will last.

It is not a direct replica but it is inspired from the Tiffany style [U]tiffany jewellery uk[/U] so many of the pieces are very similar to Tiffany. Some companies may even [U][B]authentic tiffany jewelry monthly promotion[/U][/B] produce direct replicas. The main difference between real Tiffany's jewelry and the inspired version [B]tiffany jewelry boxes[/B] jewelry is the price tag. They are just as beautiful and classic as the real ones [B]replica tiffany jewelry[/B] but at much more affordable prices. If you aspire for a piece of Tiffany's then you should [B][URL=http://www.tiffanysfree.com]tiffany[/URL][/B] investigate Tiffany inspired jewelry.

This jewelry can [U]3tiffany & co jewellery[/U] be found in many places, in stores and online. You [U][B]cheap tiffany and co jewelry[/U][/B] can search the internet to discover the companies in your [B]tiffany jewelry store[/B] area that provide this type of jewelry. Their heart [B]baltimore tiffany jewelry[/B] pendants are particularly popular. These floating [U][B]tiffany company jewelry[/U][/B] heart pendants come in silver, gold and with crystals. They also [B][URL=http://www.etiffanystore.com]tiffany jewelry[/URL][/B] have the traditional Tiffany's circle of life pendant that resembles a [U]replica tiffany jewelry[/U] circle of crystals on a chain.


Tiffany also offers men's jewelry and you can [B]baltimore tiffany jewelry[/B] find Tiffany's inspired jewelry from their men's line. There [U]knockoff tiffany jewelry[/U] is a huge array of cufflinks available with two tone [U]tiffany company jewelry[/U] cufflinks, woven cufflinks and love knot cufflinks to name but a few. Other [U]tiffany jewellery uk[/U] men's jewelry include pendants, chains, heavy [U][B]fake tiffany jewelry[/U][/B] mesh rings, eternal cross pendants, dice key chains, golf club money clip, sterling [B]authentic tiffany jewelry[/B] silver dollar sign money clips and dog tag pendants.