Tuesday, July 06, 2010

Daily story

Aduhai..bila la nak update blog ni. Bila dah ada tenet kat rumah,macam tak cukup masa pulak nak online. Bila kat opis tu,keje memang dah berlambak. Balik rumah,ngadap Tv,kemas rumah..masak...kul 9 lebih baru makan. Dah kenyang makan,mata pun dah kecik je..hahaha. Aku salute la dengan korang yang rajin mengupdate blog malam-malam. Nak duduk lama depan pc ni,memang tak aman. Kejap anak nak susu,kejap dia kacau la...camne nak updatenya. Dulu banyak free jugak kat opis,sekarang ni....memag tak sempat dah. Masuk blog kawan-kawan pun aku baca je...komen pun tak sempat sangat.

Ni pun aku curi masa kejap..padahal mata dah macam orang stim je ni...hahahha,nampak kecik je tulisan kat sini....hahahaha. Alya?? masih segar bugar mata dia sambil tengok tv,makan pun tak stop lagi tu...susu dah 2 botol dalam masa 2jam. Kejap lagi sebelum nak tido,susu lagi tapi kadang tu...auta je lebih. Habis susu,dia leh tengok tv lagi. Alya bangun pagi sekarang,mesti pukul 7lebih...then suruh bukak TV..nak tengok hi-5. Dah tu..sampai pukul 8! grrrr...hari-hari aku lambat sekarang ni...huhuhu. Kalau tak bagi,dia punya ngamok tu...menduga kesabaran aku. Kang kata aku dera anak pulak kan....so layankan je la tapi ada pro-kontra. Selalu lepas habis hi-5,memang dia cari la babydoll dia..usung nak g taska. Nasib baik la lepas dah tengok,mood dia ok tapi aku la yang kena lambat.

Hahh...satu lag,nuffnang aku sekarang ni...asyik berkelip-kelip je. Kadang tu,berkelip sampai tiga-tiga. Syok woo...hehehe...korang jangan lupa klik tau,sekarang ni iklan nuff semua best-best sebab ada yang menawarkan hadiah yang menarik. Ohh..aku bukan blog tegar,so pendapatan aku dari nuff...suam-suam je..hehehe. Kalau dapat tu,syukur alhamdulillah dari takde kan. Ye la...kang story yang tak masuk akal...takkan orang nak baca pulak kan. Mula-mula memang la orang nak baca...nanti lama-lama orang bosan lak...asyik citer mengarut je keluar. So....bagi aku,ada story...baru aku share kat sini.

Ermm...blog ni,untuk sharing story tentang hidup kita kan...tentang semua la. If suka.....orang akan baca,kalau tak suka pun...orang akan baca jugak..tapi belakang punya cerita la kan,yang ni la satu yang aku cukup pantang....kalau dah masuk blog orang..please la respect story yang blogger dah story dalam setiap entri. Jangan nak gunakan apa-apa stori untuk kutuk orang, macam bagus sangat (aku tau ko baca blog aku). Jangan jadi longkang yg busuk!! Before thing become worst...please be mind k!


p/s : ehh...sedar tak sedar...panjang pulak aku update...hahaha. Ada story lain...nanti aku update k

1 comment:

idah @mama izzya said...

betul2..blog ni klau kiter dok ngarut jer..org mesti bosan nak baca kan...
lg2 klau panjang...