Wednesday, July 21, 2010

urat atau tulang

Nampak tak tangan aku tu,tulang kat sendi tersembul. Ada masa datang sakit,aku rasa nak cabut tangan aku ni k. Rasa nak betulkan sendiri. Tadi aku pegi klinik,doc tu tekan-tekan...macam blur-blur je aku tengok doc tu. Dia kata urat berkumpul...astagahhhhhh. Aku malas nak argue apa-apa,aku iyakan je la. Kang dia cakap..aaku ke dia yang doctor kan. Doc kasi ubat tahan sakit & vitamin je.


8 comments:

Aleyn said...

Ada istilah dia rasanyer ...ari tu kakak saya pernah kena...urat dia timbul...sampai bengkak...rupanyer ader cecair terkumpul...lepas doc kuarkan, alhamdulillah sekarang dah ok

ayien78 said...

sue, kalau ko gosok2 stil timbul gak ke???? better get 2nd opinion coz mana tau ada urat tersimpul, masuk angin or mcm doktor kata terkumpul ;)
takut biar lama2 melarat mcm mak aku... nk angkat tgn pun tk terdaya

'NuReeN' said...

mak sy pon jadi cam 2.. tp bkn kat tangan tp kat paha.. timbul lagi besar.. rasanya sbb bersalin kot urat tersimpul n msk angin @ mcm ayien kata myb ada cecair terkumpul.. klau nk kepasti jumpa bidan slalu terrir bab2 ginih..

ima said...

hai sue..
ingat kita lagi tak

hehe.. lama tak jengah blog ni

try urut lah sue
aku penah gak sakit/lenguh2 kat bhgn tu

urut2 ngan minyak panas baru ok

Tupperware Lover said...

dah ok ke sakitnya? semoga cepat sembuh yer mama alya.. :) saya dulu lepas bersalin sakit kat area pergelangan tangan.. rasa macam nak patah. tapi bukan selalu. kekadang aje datang menyucuknya. doc suruh minum susu banyak2 bagi kuat tulang.. hehehe.. agaknya saya breastfeeding sampaikan kalsium dalam tulang snirik tak cukup kot...alhamdulillah lepas tu baik..
jom jemput ke blog saya tengok sale tupperware pra ramadhan murah2 :)rugi ooo tak mai..
http://tupperwarefactory.blogspot.com

Bibu said...

aku pon ade sue smapai skang..kdg kalo tekan mmg sakit..kadang tade ape..aku ingat asalnye aku terkehel msa tarik flush tiap kali g ehem (hehehe)..aku pon tak cek..mmg sama belah kiri ..leh nampak beza dari belah kanan.Dulu aku rajin gak buh minyak panas..skang cam dah lupe lak sampai entry ko nih huhuhu

Nur Syafawati said...

aku pun ade tulang tersembul kat kaki sue..susah sgt nak pakai kasut..bile time sejuk2 kan..nyilu gileeee...rase nak ketuk je yg tersembul tu..huhuh..kalau memudaratkan..gi cek la sue..takut ape2 hal plak

mummy_ayu said...

mcm mana leh jadi cam tu...?
ah ah..try la urut..takut lagi melarat nanti..