Tuesday, August 17, 2010

all in one

Lama jugak tak berupdate blog ni..update pun bukan pasal citer aku kan. Sangat la takde mood nak berupdate. Kering idea...blank... ???? ....ehh banyak lagi la. Kenapa yer?? Salah satu sebab camera aku rosak,2ndly...macam-macam hal yang berlaku. Dengan hal office...hal rumah la...Sebelum nak puasa hari tu,rumah aku hampir nak terbakar dek kerna budak-budak main api..nasib la jiran blok sebelah perasan..kalau tak....nauzubillah! Mau aku berpuasa dalam tangisan...syukur alhamdulillah,takde kejadian yang tak diingini berlaku

Sedar tak sedar..dah 6hari kita berpuasa,kejap nya masa berlalu. Lagi 3mgu...kita akan beraya. Persiapan...langsir dah siap,biskut raya dah tempah..2 jenis je..baju raya...2hari lagi nak raya..baru la cari...hehehe..sekarang ni tiap-tiap tahun buat macam tu. Selalunya..harga murah dari biasa. Kalau korang yang kampung jauh tu,harus la buat persiapan cepat kan. Macam aku....mil kat KL je,ayah aku pulak selangor. Tak yah nak kelam kabut sangat..hehehe. Tahun ni aku beraya side somiku...sistem gilir-gilir...hehehe.

Sebelum beraya...kita akan sambut hari MERDEKA dulu. Bila jatuh bulan puasa ni,sambutan memang kurang la kan. Aku tak nampak sangat kereta yang pasang bendera malaysia ni. Semalam aku pegi kedai runcit,beli barang basah untuk masak mee goreng. Alya macam biasa....nak itu ini la...yang dia excited...bendera malaysia yang ada gula-gula. Aku pun beli la satu untuk alya...60sen satu. Balik rumah....si alya boleh cakap apa tau..'satu! mashia(malaysia)! wahhh...tak sangka alya tau tu bendera negara kita...Vangga aku ok!ekekekekek. Aku pun apa lagi...dengan penuh semangat,nyanyi lagu tanggal 31..hehehe

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN & BULAN KEMERDEKAAN

5 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah dah plan persiapan raya sue .. kita thn nie beraya kt kg hubby di utara .. x plan psl raya lagie ;-)

Lyana said...

yeah alya..tak lame lagi sure desebut mendeka (merdeka) lak..hehehhehe

shah-ila-ain said...

selamat berpuasa kaksue....persiapan raya dah beres nmpk....hmmm kene buat ansur2 betull tak..kalau sekali harung pengsan dgn pulusnya...hehe..

kakyong said...

Selamat berpuasa...
ohh langsir dah siap ya.. kakyong tahun ni tak berganti langsir.. guna apa yg ade..
selamat mendeka... ;)

@e_da said...

selamat berpuasa sue... sue pasal berbuka di dewan felda tu yg promosi RM 40 tu sampai 15 ogos je hubby ida kata.. selepas tu RM 50 rasanya.. tp mmg banyak sgt pilihan makanan