Friday, August 06, 2010

Blogger kena audit with LHDN/Income Tax

Aku nak share skit pasal blogging,so korang yang dapat big income dari nuff...menjalankan perniagaan secara online walaupun home basis...sila lah register perniagaan korang di SSM. Tak kira la korang berniaga secara kecil-kecilan or secara full time. Sila ambik PERHATIAN pada perkara ni. Untuk lebih lanjut..korang boleh baca sini

4 comments:

A.I said...

AYOYO!! sib bek la tudung aku dah tak jalan. dpt untung pon ciput je. tak kose aku nk register ngan SSM bagai ;P

irma said...

lo ye ke...cam ni...payah gak tu..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang kalau business ni, tak kira kecik ke besar..memang kena daftar SSM .....kot2 jadi cam ni lah..

kakyong said...

ya, memang kena daftar & declare dgn income tax.. income ciput pun takper, declare jer.. yg penting jlnkan tgjwb..