Saturday, September 25, 2010

Lamanya tak berblog..

Lama rasanya tak bercerita..takde mood,malas,sibuk....banyaknya la sebab musabab...hehehe. Ni pun jenuh nak perah ayat...macam nak pergi jawab periksa kertas BMII ... kehkeh....sekarang dalam mood raya lagi kan...tentu banyak open house yang korang hadiri. Me?? ada la sikit-sikit....nak berjalan kemana-mana pun...kena tunggu en.somi. Kalau berdua....sangat la tak berani bukan apa...takot my princess tu buat hal dalam kereta...lagipun saya ni buta jalan sikit...muahahaha. So ada baiknya tunggu en.somi la kan. Dalam mood beraya ni...makan tu kena beringat...nanti berry-berry je kalau dah makan macam-macam....harus beringat ok.

Start dari ramadhan...sampai la ke-syawal....rasanya banyak kejadian yang tak diingini berlaku. Korang pun tentu baca paper...tengok berita...tak yah la aku huraikan satu-satu. Banyak kejadian yang menyayat hati berlaku....sedih ada..geram ada...tapi semua yang terjadi..telah tersurat...moga kita sentiasa redha dengan ujian yang ALLAH berikan. Siapalah kita untuk menolak takdir.

Nak share skit....dalam bulan ramadhan yang lalu....diFB,banyak paparkan ceramah agama dari ust.kazem elias. Satu hari tu...aku bukak la kat office...aku kuatkan speaker...boleh opismate dengar sekalikan...oh yer,department aku...ada 3orang jer termasuk le aku. Lepas dorang dengar....dorang pun terpikat dengan ceramah ust.kazim ni...sampai la hari ni....hari-hari dengar...hehehe. Banyak la jugak ilmu yang ust.kazem berikan. Untuk anak...suami isteri...hal dunia& akhirat....memang seronok dengar. Kalau korang pun free,boleh la download...atau cari diyoutube.

Semasa jiran sebelah beraya isnin baru ni,berlaku kejadian tak diingini. Aku prepare meehon & nasi goreng jer. Masa jiran nak masuk rumah,my princess very excited..dia berlari masuk sampai terlanggar tepi kaki meja. Dat time....aku kat dapur..so aku jengah..tengok dia duduk...sambil menangis. Bila aku datang dekat...berdarah dah mulut dia....masa ni..panik dah..aku ambik handtowel...tekop mulut dia...penuh towel ni dengan darah...semua orang dah terpaku...suspend dah time ni...dah tu darah tak nak berhenti. Ya allah...nak buat macam mana ni. Aku pun...terus teringat minyak butbut dari HPA...terus aku sapu banyak...serta merta darah berhenti. Syukur...baru la rasa lega skit...dia pun dah tak menangis. Baru la nampak luka tu,rupanya terbelah skit



Gambar ni...sehari selepas kejadian...dah bercantum & luka tu dah tinggal kesan jer. Sekarang ni makin mengecil dah. Aduhh...bikin cerita betul my princess ni. Ingat nak bawa klinik dah...takot terkoyak besar ke kan. Hari khamis....subuh pagi...my princess muntah 2x....masa bangun pagi tu..ok jer...dah pesan kat pengasuh taska...iff dia demam..cepat-cepat call. Dalam tenghari...pengasuh call bagitau dia asyik merengek..dok sorang-sorang pun menangis. Pukul 1...terus balik. Sampai kat taska...tengok muka dia merah,mata merah...baru lepas nangis kot...nampak sangat dia tak sihat...bila nampak aku...dari tak ceria..terus ceria...then terus bawa ke klinik.

Jumaat....ingat nak off tapi ada kerja yang perlu dibereskan...so bawa la my princess ke office. Temp pun dah turun....dia pun suka je bila cakap ikut mama pegi work. Nasib baik kat office..site dept tak kacau sangat. Balik rumah.....my princess tido dengan lenanya...agaknya penat sangat main plus tak dapat tido dengan puas.

note : bila lama tak berblog....berjela hahh...kehkehkeh

2 comments:

nasz said...

ha'ah, lama blog ko coti kan kak sue.. ape2 pon aku doakan yang terbaik utk alya. biasa la budak baru nak up mmg mcm tu, luka sana, koyak sini..

Lyana said...

haishh...same laknye cam ainul.... nak wat camne...budak2 nak besar kan...