Sunday, August 29, 2010

Sate Kajang Hj Samuri yang ampehh!

Ahad lepas,plan nak buka di restoran cina muslim dekat rumah aku. Dah book tempat,menu..tup-tup en.somi cakap..kita pegi makan sate nak tak?? Wahh..dah lama tak makan sate kan. Pukul 6 siap-siap,terus cargas keluar. Sampai kat samuri dalam 6.50...tempat pun dah tak banyak yang kosong. Kami order sate,nasi goreng paprik. Lepas dah bayar,tak lama pun nak tunggu makanan sampai.

Masa makanan sampai,aku sangat la terkejut. Serius aku cakap...MENYESAL makan dekat sini. Nasik goreng paprik yang sampai tu,macam apa jer!!! Dah la nasik goreng tu kosong,dah tu paprik yang dia bagi...takat kuah dengan sayur carrot bersama ayam yg boleh dikira sebesar 5sen! Aku punya la menyirap...tapi sebab berpuasa..sabar je la kan. Sangat tasteless!! Dah tu,dengan sate yang tak sedap langsung. eeeeeeeeee...memang menyesal la pegi sini. Better pegi makan tempat lain,sate samuri dah tak macam dulu. Aku ingat..aku je yang mengomel tentang nasik goreng tu,table sebelah-sebelah aku pun dok mengomel...yang lagi best,budak kecik pun tau komplen. 'Ehh ayah..nasik dia macam ni jer..ek elehhh'...

So...lain kali,kalau korang nak makan nasik-nasik..better pergi tempat lain. Kalau nak makan sate,boleh la pergi kat kajang ni tapi better makan kat sungai tu. Mengarot je makan kat wisma samuri tu.

Ni la paprik hampeh yang aku cakapkan ni....harga RM4.50 !!!

7 comments:

@e_da said...

bior betul camtu je dia punya paprik.. tu mesti tak dan masak org dah ramai tu.. agak2 la kan nak meniaga...

el said...

yelahhh samuri tu kan glem...takan gitu lak nasi paprik dia...kalo aku pun gerammm..tulah mayb terlampau rmi org..dia msk byk2..then yg tggl jemput2 jek bg kat kau..sate dia pun dah x best ke sue...huhuhuhu..

Shamz + Fieza = Muiz said...

dia bahagi 2 paprik tu ngan meja sebelah... eh.. bahagi 3 dengan meja belakang tuh..

Lyana said...

mak aih..melampau..!

fazilzura said...

kak , daku dh lama gilos x g wisma samuri tu .. mmg situ OUT dh .. sgt2 x sodap .. dh le tukang kipas dak2 indon (tgh panas kes2 indon ni).. pehtu diorg makin berat bontot ... dok melepak je... now sate diorg kipas gune kipas letrik ... mmg x sedap dh ...

kalau nk makan , mkn yg kt seberang jln tu .. beter

Messy Messy said...

memang tak sedap kat sate kajang samsuri tu ....dah tu pekerja-pekrja semuanye belagak semacam...panggil 2 3 x buat dek aje...tak mesra pengguna

sesiap yang nak makan kat sana janganlah...harap galmoures aje...

Chandra said...

strange but nice does not?