Monday, October 04, 2010

Breathe Right kids & potty

Weekend minggu lepas...bosan. Hari sabtu banyak open house tapi...aku & my princess DEMAM. Hari jumaat tu le demam...MC...bulan sept lepas...3x dah my princess demam...hari jumaat tengah malam tu dia melalak sebab blocking nose. Dah pergi klinik sebelum tu ambik ubat tapi takde kurang pun. So ahad semalam bawa ke klinik kita di Cheras Perdana. Doc dah pesan..tengok 2 hari..if tak ok...datang balik nak ambik darah. Aihh...kalau anak sakit..dengan kita pun jadi tention tapi redha je la kan. So semalam lepas ke klinik..terus ke Cheras selatan...saja bawa my princess jalan-jalan. Then cari breathe kids untuk nose dia tu. Beli kat watson...RM10.80,mahal jugak..tapi ada 12 pcs. Semalam try bagi dia pakai...tu pun lepas mandi petang....lena gak dia tido...walaupun pukul 2 pagi bangun...hahahaha.

Hope my princess cepat sembuh...tak sanggup le nak tengok dia dicucuk...sakitnya la kan.


Sekarang ni dah banyak cawangan D.I.Y....kat JJ cheras mahkota pun...then semalam ke cheras selatan tu..cari la kedai ni. Betul-betul belakang JJ....deret restoran makanan cina. Window-window.....beli la syampu kereta,alas meja...then nampak potty alas duduk tu...rege RM9.50...kat tesco hari tu RM22++..so rembat la untuk my princess...senang poo-poo...hehehe

Macam-macam barang la korang leh dapatkan di Mr.D.I.Y ni..harga pun murah...tapi banyak brand dari china la. Nak kata takde kualiti langsung...50-50 la...depends jugak.

2 comments:

ILA HAFIZ said...

aku pun nak cuba beli tu gak la.

eLYies said...

dah beli..aqila nangis2 takmo dok atas ni..huhuhu