Wednesday, October 06, 2010

Ikan tenggiri yang mahal!!!

Semalam balik kerja,singgah Giant. Plan nak masak...(nampak sangat dah lama tak masak)...hehehe. Dalam otak ni dah plan nak masak lemak ikan tenggiri & sayur campur. Sampai kat giant,hujan pulak...redah je la kan...terus menuju ke barang basah. Tengok ikan tenggiri ada....hah...cantik dah ni. Bila aku tengok harga yang dipaparkan...RM32.90 /kg. Aihh...biar betul ni kan....tapi aku pikir mungkin mahal kot sekarang..(dalam hati berkira-kira gak..bila tengok harga). Aku pun suruh mamat potong ikan tu potong 2keping. Dah bungkus timbang...dia bagi aku. Terkejut giloss ok....2 keping RM9.21. Ehh...biar betul ni...selalu aku beli 2keping dalam RM5 jer. Dah berkira-kira..nak ke tak. Takpe la..belasah je la kan. Dah beli barang lain,terus balik. On da way nak ambik my princess,teringat cili api pulak takde. Singgah kedai runcit dulu....ambik cili api & telor asin. Aku saje la tanya kat kedai...tenggiri sekilo berapa...'RM19 kak'. Ya allahhhhh....membebel aku dalam hati ok! Rasa nak pergi balik giant tu,nak pulang balik. Serius! Aku rasa macam dah kena tipu pulak.  Takpe...next time memang aku tak beli dah kat giant ni. Memang mahal gile ^%$$ ok!


Bila dah masak,tunggu en.somi balik. Pukul 10 en.somi sampai....rehat-rehat kejap..terus hidang makan. Masa en.somi makan...dia tanya aku..'sayang,nape ikan ni macam liat'...'aik..tak masak ke yang'....'ermm..meh sayang reneh balik'....tunggu 10min ye yang. Lepas 10min....ok tak yang??....korang tau...ikan tu masih liat & rasa dia.....aduhaiii...tak tau nak cakap apa la. En.somi tak makan ikan tenggiri tu....aku pun tak makan. Memang lepas ni,aku tak beli dah kat Giant ni. Macam ampehhhh!!


Sayur campur je malam tadi....my princess suka ratah sayur. Malam tadi my princess makan macam-macam. Kebetulan adik aku datang,dia bawa pulak yong tau fu....banyak gak my princess makan.Ayah dia balik...makan nasik pulak...hehehe. 2,3 hari ni...nampak my princess dah ok...demam dah takde..cuma selsema & batok sikit-sikit. Lega skit....dah kurang banyak illness dia tu. Cuma aku je la yang belom sihat sangat...(ehh jangan pk ada apa-apa pulak ye..jawapannya TIADA)...hehehehe.

8 comments:

SyaNa said...

kalo mahal puas hati xpe gak
ni buat sakit ati ek

ieda said...

kat giant barang semua mahal...xsuka ke giant..ikan2 mmg ida xli kat pasaraya..harga mahal ikan xseberapa..huhuhu

@e_da said...

mmg mahal.. kat pasar malam umah ida pun beli 2 keping 8 hengget.. sekilo 26.. adushh harga menggila kan..

ILA HAFIZ said...

ooo patutla ko sms aku semalam. sori la kredit aku dah habis. ikan tenggiri mmg mahal skrang ni. apa2 ikan pun mahal. ikan patin, ikan keli, ikan pecah perut je murah. haha

el said...

ikan mhl2 ni jgn dok beli la kt supermarket beli kat market or pasar2 ke..murah skit lg pun fresh lg hehehe
sodap tu lemak tgiri

eLYies said...

aper la giant ni...giler kentang 2 kpg rm9++..dah le tak sedap yer..huhuhu

kak ina kl said...

Salam ziarah dari akak..hem masa tu tak perasanlah kamu yang mana..cuma kenal fiza dan ila ajerlah..

barang mana yang murah skrg ni..semua mahal..
ala akak cuma org biasa bukan glam mcm siti tu..jemputlah datang lagi kat blog akak yer

Lyana said...

baguslah alya rajin makan sayur....

memang mahal lah kat giant...kat pasar borong gak yg bagus...huhuhuh