Wednesday, October 13, 2010

Mineral Pot

Kat rumah korang tentu ada pakai water filter kan. Sekarang ni dah macam-macam brand ada. Sediakan $$$$$ jer...hehehe. Kat rumah aku,just guna yang manual tapis je,ni pun hadiah kahwin...dah 4 tahun pakai. Air paip direct kan ada klorin plus dengan corrosion lagi..sebaiknya tapis air tu. Minggu lepas,dom filter aku tercabut...mungkin dah wajib tukar kot. Amboii....ko nak air berkhasiat tapi ko tak nak pun tukar aku yer,rasakan ko..minum la air karat. Gile kentang kalau benda ni boleh bercakap..hahaha. Orang kata...selagi boleh pakai,sampai dah nazak la kan kena pakai..hahaha. Cari gak giant rumah aku tu,ampehhh....nan ado! sebabnya tengah renovation bagai.



So...sebagai alternatif....aku beli air mineral cap giant. Kebetulan dah abis,aku cari air refill. Kalau pegi kat kedai-kedai,kadang-kadang ada air dismolis (ahh..aku x tau eja camne..korang buat-buat la betul ejaan tu erk..hahaha) .. aku refill je dengan air mesin tu...1 liter 10sen..or 20sen. Kebetulan pegi kat belakang giant tu,mesin pulak dah rosak. Kena la beli lagi mineral cap giant ni. Sebotol besar tu dalam RM3++....5 botol ko en.somi beli...hahaha.  



Kebetulan hari tu merayap ke kedai kat belakang taska. Ternampak lak mesin air mineral ni..brand Dr.sukida...dutanya Chef Wan. Dalam kereta ada 2 botol kosong,terus la isi...seliter 20sen. Ok la kan....2 botol baru $2...jimat!

3 comments:

elly @ suely said...

rjin ko update skang kak.... hehehe

el said...

kat umah mil aku ada..lama dah kot
kdg2 air x kuo...kena ketuk tepi..baru shrekkkkkk dgaq ayaq kuo mengisi..auto punya hehehehe

shiemz said...

aku pakai lagik benda nie walau ade water filter.. heheh... setelag di filterkan ngan bio aura.. aku filterkan lagik dengan benda nie... ahhahah